Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@karlle já si myslím, že může jít o problém s bílkovinou kravského mléka. I měsíční odstup může být, než dojde k senzibilizaci a projevu alergie. Doporučuju změnit UM na mléko typu Nutrilon alergy care, Nestlé althera a vyřadit veškeré mléčné výrobky a vše, co je obsahuje, a to alespoň na 14 dní. U malého atopika je to nutnost, vyzkoušet bezmléčnou dietu, s ohledem na to, jak velká část malých atopiků na BKM reaguje.
@luthienka jo jenže HA mlíka mi nechce pít to už jsme zkoušeli a krom jogurtů od 8m nic mléčného nejí ![]()
@karlle není to HA mléko, ale mléko s plně štěpenou bílkovinou. Dá se naučit tak, že se bude zpočátku míchat s tím běžným. Také se dá dočasně nahradit nebo míchat s rýžovým, které je sladké a chuťově dobré. Že nic jiného mléčného nejí je jedno, protože UM bohatě stačí.
@luthienka Tak už jedem 2.týden Nutrilon alergy care a změna žádná ![]()
Tak změna žádná máme osypané celé záda
zítra jsme objednaní na kožní. Jo a proč mě nikdo neřekl, že se nejprve maže holtovkou(dehtovou/jinou léčivou mastí) a až na to mastidlem??Dělali jsme to obráceně
![]()
@karlle tak za prvé - mastit (mastným krémem) se červený ekzém nemá a za druhé nejprve na kůži má přijít zvláčňující hydratační mléko a potom léčebná pasta. Pokud nepomohla bezmléčná dietě, chtělo by to podrobnější rozbor situace.
Karlle, tak at u kožní dobře pořídíte
U nás se zmenšil výskyt a jedno ložisko zatím už asi měsíc zmizelo uplně…tak ještě zápěstí jedné ručičky a pod jedním kolínkem, ale bude to ještě asi na delší dobu.
Kombinuju zelené potraviny, homeopatika a promazávám aqua calcil od kožní doktorky. Nová místa se neobjevují.
@Miriska děkujeme.To je fajn, že to máte takhle pod kontrolou!
@luthienka Vyzkoušeli jsme to opačně jak nám to bylo doporučeno nejdřív hojivou a na to mastidlo a najednou holtovka funguje
tak mi to vysvětli. Přes ty mazadla neměla holtovka šanci ![]()
U nás teda máme promazávadlo na zbbytek tělíčka, ale hojivou mast jsme měli mazat přímo na postižená místa, když jsme jestě mazali. Taky mi přijde dost divný mazat nejdřív mastidlo, a pak hojivku.....to nemůže moc fungovat ne?
(my to teda nezkoušeli. Když mažeme, tak buď/anebo…ne dohromady na stejnou část těla.
@Miriska taky si myslím jak říkám vyzkoušeli jsme to obráceně a výsledek je lepší! Myslíte, že by nás už mohli poslat na alergologii a imunologii?
Určitě se zmiň a mohli by. Mého bráchy dcera má ekzém také a jdou na alergologii až nyní ve 2,5 letech. Přitom potíže mají minimálně od 9měsíců věku.
@karlle záleží na tom, jaká mazadla, pokud se dá mastný krém, co udělá nepropustný film, tak je to jasné, ale pokud se použije lehké hydratačí mléko, nechá se vsáknout, tak to funguje dost dobře - mám to ověřeno na mnoha desítkách dětí ![]()