Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, poradíte mi nějaký opravdu dobrý a kvalitní dětský čaj? Klidně i příchuť, která je u vás oblíbená. Už jsme přepití čajů od Lerosu. Díky ![]()
Já jsem (krom fenyklového na prdíky) nikdy miminkům nedávala čaje, nějak nevidím důvod. Naučila jsem je pít hlavně vodu a dodnes (11 a 9 let) je to jejich hlavní složka pitného režimu
Čaje pijeme z termosky na túře pro zahřátí nebo když jsme nemocní ![]()
Deti nemusi pit vylozene detsjy caj, ale jakykoliv kvalitni.
Treba v lekarnach byva velky vyber.
Jediný čaj, který mi dítě občas vypije je od Sonnentoru Ranní ptáče ![]()
My fičíme na čajích od Megafytu, syn (cca 2,5 roku) má nejraději Broskev+citrón, akorát ten s echinaceou a jablko s inulínem mu moc nejede. Jinak mu ten broskvovocitronový střídám s jahodou anebo jahodo-borůvkovým. Chutnají mu od nich i bylinné varianty když je nemocný. Pak jsem objevila ještě od Apotheke Dětský čaj s rakytníkem, který vycucne vždy do dna. Jinak ale souhlasím s tím, že nemusí být vysloveně dětské, pokud obsahují kvalitní ovocné nebo bylinné směsi.
Kupovala jsem v DMku tu jejich značku DMbio, mají přímo dětský (bez ibišku).
A také Sonnentor dělá kvalitní čaje, ale ve většině ovocných je ibišek, takže jsou dost kyselé. Ale dělají i bez ibišku anebo čistě bylinkové (ale bylinky bych malému dítěti moc pravidelně necpala).
Obnovuji svou diskuzi
Dáte mi, prosím, tip na dětské čaje, které jsou dobré? Taky mě napadlo, jestli někdo neobjednáváte někde dětské čaje z Německa? Případně ještě i jiné nápoje, které Vašim dětem chutnají. Díky ![]()
@MartinaCV píše: Více
Já mám nejradši Apotheke Bio dětský čaj se šípkem pro běžné pití nebo Leros dětský čaj švestkový. Jinak žiju v Německu a čaje si teda vozím z ČR, ty jejich mi vůbec nechutnají, všude je nějaký fenykl a podobné koření a všechno je to moc navoněné…
Chybí info, jak staré dítě…Nejlepší je stejně čistá voda, teď mi děcka občas pijí ovocné, ale už nejsou mimina, čistou vodu měli tak do 3 let (plus mleko)
@Zuz186 píše: Více
Oba máme doma a dětem chutnají
Ale hledám ještě jiné pro zpestření ![]()
Kupovala jsem si Leros v Čechách, všechny druhy kromě Rakytníku. A všechny jim chutnaly
Za mě nej čaje má Sonnentor…kvalita, pěkný výběr pro každého a BIO kvalita…kupuju od nich i koření apod…
@MartinaCV a pro jak velké dítě? Starší dcera mi čaje začala pít ve třech letech a to jen občas…mladší si čaje občas cucne…ale primárně je mám naučené na vodu, starší miluje obyč mléko od roka a třičtvrtě si ho ke kojení chodila nalévat do lednice ![]()