Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To mi ani nepřijde jako finanční parazit, ale spíš jako normální zlodějna. Já bych ho teda ještě jednou konfrontovala, takové věci se domlouvají dopředu a i kdyby to chtěl dopředu, tak si všichni ťukají na čelo. U nás to kamarád také domlouvá a když se neobsadí všechny pokoje, tak se prostě cena rozpočítá na všechny spravedlivě.
@Katerinkaaa92 píše:
To mi ani nepřijde jako finanční parazit, ale spíš jako normální zlodějna. Já bych ho teda ještě jednou konfrontovala, takové věci se domlouvají dopředu a i kdyby to chtěl dopředu, tak si všichni ťukají na čelo. U nás to kamarád také domlouvá a když se neobsadí všechny pokoje, tak se prostě cena rozpočítá na všechny spravedlivě.
Jasný to je normální rozpocitat, me spis zajímá ta emocionální stránka. Sama nějak nechapu, ze se me to tak dotklo. Asi to spis potrebuju ze sebe dostat. Omezení akci, možná dočasně přerušení kontaktu atp to doresime. Neviděli jsme se od Vánoc tak ani nevim jak se budu chovat až ho zas uvidím.
Za prve bych to chtěla přepočítat dle skutečné ceny a přeplatek vrátit, všem. A podle jeho reakce se zařídila dal. Tohle je totiž normální podvod. Peknej hajzlík
Pěkné hovádko.
Vidím to stejně jako ty - kdyby to řekl dopředu, že chce něco za zařizování, a domluvil se s vámi na částce, tak by to bylo čestné.
Takhle - je to šmejd.
Jaké prosímtě riziko, když se to neobsadí? Tak snad rozpočítáte ten zbytek, ne?
Ani bych s ním na tu chatu nechtěla jet.
Co na to manžel?
@Anonymní píše:
Jasný to je normální rozpocitat, me spis zajímá ta emocionální stránka. Sama nějak nechapu, ze se me to tak dotklo. Asi to spis potrebuju ze sebe dostat. Omezení akci, možná dočasně přerušení kontaktu atp to doresime. Neviděli jsme se od Vánoc tak ani nevim jak se budu chovat až ho zas uvidím.
Ale to je správný, že se tě to dotklo.
Tak zase do toho vložil hodně času a nějaká odměna je asi na místě. Nebo si chatu domluvte sami a volejte si a berte na sebe riziko vy.
Docela by mne zajímalo co na to ty ostatní rodiny, co mají jet a co na to jeho nastávající? Také jezdíme na hromadné dovolené a tuhle situaci si teda vůbec neumím představit.
@emmimmi píše:
Tak zase do toho vložil hodně času a nějaká odměna je asi na místě. Nebo si chatu domluvte sami a volejte si a berte na sebe riziko vy.
Ale tady jde o to, že jim to dopředu neřekl, že si za to něco vezme. Vlastně jim to vůbec neřekl, možná doufal, že si nevšimnou. To je trošku sviňárna, ne?
Záleží kolik to je. Jako kolik si vzal. A když se to neobsadí, tak co se stane?
Mně přijde spíš neskutečne, že zakladatelka ani ostatní nic nenašli, ničím nepomohli a celou organizaci chteji mít zadarmo.
@emmimmi no ty blaho
já takhle hledám chalupu na letní dovolenou pro bandu kamarádů uz několik let. Jezdíme pokaždé jinam. A v životě by mne nenapadlo si za to neco vzít. Bych de propadla hanbou.
@iila píše:
Pěkné hovádko.
Vidím to stejně jako ty - kdyby to řekl dopředu, že chce něco za zařizování, a domluvil se s vámi na částce, tak by to bylo čestné.
Takhle - je to šmejd.
Jaké prosímtě riziko, když se to neobsadí? Tak snad rozpočítáte ten zbytek, ne?Ani bych s ním na tu chatu nechtěla jet.
Co na to manžel?
Dle nej je cena dana takže by on doplacel. Ale co si budem, ikdyz se neobsadí dva pokoje tak je stále v plusu.
Třeba to bylo organizačně náročné a chtěl mít víc peněz pro jistotu a pak by je vrátil. Do toho nevidíme.
Par rodin jsme se domluvili, ze pojedeme na hory na chatu. Kamarad se nabídl, ze ji najde a zarezervuje dle cca požadavku co jsme se domluvili - prostory, lokalita, termín atp. Zjistila jsem, ze nám řekl vyšší cenu než jaka opravdu je. Po přímém dotazu jestli jsem to našla blbě nebo fakt řekl víc, tak potvrdil, ze ta cena je nižší, ale on na sebe bere riziko kdyby se to neobsadilo, čas strávený komunikaci a vyhledavanim atd. Už je to zaplacené, vídáme se s nim každý týden, manžel mu má svědčit na svatbě v lete (to jen pro vykreslení blízkosti člověka). Navýšení je o víc jak 20 %. Když se obsadí vse, tak zisk jde do jeho kapsy, žádné vracení ‘preplatku’. V rámci diskuze mi nejde o peníze nebo řešení situace, ale zajímalo by me vase vnímání. Ja už se s tím peru týden, ze mám pocit strašne zhrzenosti. Jak někdo tak blízký oje.bava mého manzela a ještě se na nej směje a prijde mu to normální. Vylozene hluboké zklamání z nej. Je mi to strašně lito, ze manzeluv nejbližší kamarad (a i můj velmi blízký) se k nám takhle zachoval. Prijde vám to ok? Ze má dle svého vysvětlení pravdu? Kdyby řekl předem, ze za zajištění bude chtít 500,– navíc od každého tak by problem nebyl, ale zpětne zjistit, ze nás obral o několik tisíc
navíc nás dovolena teprve čeká