Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezké odpoledne.
V rámci našeho místního SDH plánujeme v srpnu dětský den, Zvažujeme téma Cesta kolem světa. Dětský den v naší obci navštíví cca 100 dětí. Dětské hřiště máme lemováno alejí lískových oříšků. U vstupu vždy nějaké dítě dostane registrační kartičku, následně plní 10 rozličných úkolů u stanovišť. Na kartičku se jim vždy u stanoviště po splnění úkolu podepíšeme.
Takto vyplněnou kartičku dítě odevzdá u vstupu a dostane drobný dárek. Součástí je i bohaté občerstvení, stříkání hasičské pěny, nějaké veselé vystoupení pro děti a večer zábava.
Ale to hlavní na co se vás chci zeptat. Hledám inspiraci pro dětský den na toto téma. Kdo jste na dětském dni s tématem Cesta kolem světa již byl, nebo jej pořádal můžu poprosit o inspiraci jaké disciplíny děti plnily?
Mám takovou představu, že co světadíl to jedna disciplína. Děkuji mnohokrát.
Tak se na to vykašli, když si s tím nevíš rady. Prostě vymysli deset úkolů a hotovo. Proč by se to muselo nějak jmenovat, když nevíš, co s tím. Těm dětem je to putna. Udělej to jednoduchý, poučný, zábavný. Třeba poznavacka rostlin, zvířat, skládání puzzle, trefit se tenisakem, slalom s pinpongovým míčkem na lžíci, skákání v pytli, chytání rybek na magnetický prut, navlékání čehokoliv na cokoliv,
@Zeoli píše: Více
Já určitou představu mám. Jen se chci inspirovat jestli by něco šlo udělat líp. U nás jsou dětské dny vždy tématické. Už jsme měli Olympijské hry, Z pohádky do pohádky, Hawai, Šmouly, Geišy a samuraje, Hippies atd. Každopádně díky moc
Tady mi poradila AI, neco urcite pujde pouzit
Návrh stanovišť – Cesta kolem světa
1. Afrika – Safari stopař Úkol: Najdi a pojmenuj zvířata podle obrázků/stopy v písku.
Varianta: Přeskákej „řeku plnou krokodýlů“ (skákání po kamenech/matracích).
2. Japonsko – Hůlkový přenos Úkol: Přenášej fazole (nebo bonbony) pomocí hůlek z jedné misky do druhé.
Varianta pro menší děti: Lžičkou místo hůlek.
3. Austrálie – Klokaní závod Úkol: Skákání v pytli jako klokan do cíle.
4. Amerika – Indiánská stezka Úkol: Projdi „lesem“ (provazová překážková dráha) a najdi skrytý totem.
Bonus: Vyrob si čelenku z papíru.
5. Evropa – Královský hrad Úkol: Postav co nejvyšší věž z kostek nebo kelímků.
Varianta: Poznáš vlajky evropských států?
6. Antarktida – Rychlí tučňáci Úkol: Běh s míčkem mezi koleny (napodobuje chůzi tučňáka).
7. Jižní Amerika – Karneval v Riu Úkol: Taneční stanoviště – nauč se pár jednoduchých kroků samby.
Možnost: Vlastnoručně ozdobit karnevalovou masku.
🧭 Bonusové nápady:
Cestovní pas: Děti dostanou „pas“, do kterého sbírají razítka z jednotlivých zemí.
Mapa světa: Velká mapa s vlaječkami – děti připínají, kde právě byly.
Hudební doprovod: Ke každému stanovišti hraje typická hudba dané země.