Dětský domov

158
14.9.06 17:25

dětský domov

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda-li někdo neznáte nějaký dětský domov nebo kojenecký ústav, ¨kam bych mohla poslat nějaké oblečení popř. hračky.
Nemyslím tím úplně nové ale ani ne moc nošené.
Díky Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11530
14.9.06 17:43

Nevím na jak staré děti máš to oblečení. Manžel dělá v DD na Hrázi ve Frýdku-Místku a mají tam děti od 4 do 21 let.
Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
14.9.06 18:44

Ahoj

Někde jsem četla, že věci z hygienických důvodů do dětských domovů neberou. Co je na tom teda pravdy?
 pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
14.9.06 20:16

taky jsme to slysela- ale kamaradka hracky bere bud k OL do cekarny, nebo do nemocnice do cekarny- tam jsou vestinou radi, deti si to stej e postupne rozpujcuji domu. podobne i obleceni nekde v nemocnicch na mimi jsou radi. zvedni telefon a zeptej se tam( treba na nedonosencich ale musi davat ty nejmensi velikosti). nekde berou hracky i ve skolkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
14.9.06 20:24

Tak jsem se ptala manžela a není to pravda. Do domovů se běžně dávají starší hračky i oblečení. Plyšové hračky a oblečení jdou přece vyprat a gumové a plastové hračky omýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
14.9.06 20:40

Kadlo nevím z jakého jsi města?! Já to z Prahy vozím do dětského domova ve Stránčicích. Jezdím tam s kamarádkou která tam má postiženého chlapečka. Jsou tam děti do 3 let. Když budeš chtít pošli SZ a já ti napíšu kde to přesně je, nebo to tam taky můžu hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.9.06 08:55

My dáváme věci do Klokánka. Třeba máte některého blízko. Jsou rádi za vše. Koukni na
http://www.fod.cz/
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.2.16 16:51

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo řešil situaci, že se mu líbilo dítě z dětského domova a chtěl by si jej vzít domů? Jak dále postupovat + co úřady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
17.2.16 16:52
@chipsa píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo řešil situaci, že se mu líbilo dítě z dětského domova a chtěl by si jej vzít domů? Jak dále postupovat + co úřady?

tak to je hodně zvláštní formulace :mrgreen: jako myslíš třeba pozvat dítě na prázdniny nebo napořád?

Příspěvek upraven 17.02.16 v 16:57

• Citovat
  • Upravit
13331
17.2.16 16:53

Zkusit si ho vzít domů napořád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
17.2.16 17:52

Tak nejdříve musíš zjistit, zda je právně volné (adopce nebo PP), pak musí schválit Tebe a když to vše klapne :nevim: ;)
Moje teta ještě jako mladá holka v DD pracovala a po čase si jedno dítě brávala domů na návštěvy. Bydlela tenkrát ještě u rodičů. Sympatie všech byly vzájemné, dítě právně volné.. a babička s dědou dítě adoptovali.

@chipsa píše:
Zkusit si ho vzít domů napořád

@chipsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
17.2.16 17:55

@chipsa Co ja vim, je to na dlouhou trat, ruzne pohovory, testy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
17.2.16 18:42

Myslím si, že musíte být vedeni jako oficiální žadatelé o adopci - tzn. absolvovat veškeré procedury a testy a kýhošlaka. Je to docela dlouhodobá záležitost. A taky dítě musí být právně volné, to už tu bylo řečeno. Nejdřív si lze ale dítě brávat domů na prázdniny apod. - pokud se jedná o větší dítě, doporučovala bych spíše tohle a dát si načas. :kytka: Ono… „zkusit si ho vzít domů napořád“ mi zní tak divně - prostě si musíte být jistí, nemá cenu dávat dítěti nějaké naděje a pak ho vrátit - i když i to už jsem v praxi zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.16 21:28

@Sati V dd na hrázi ve Frýdku-Místku jsem byla i já a docela dlouhou dobu :mavam: mě ted napadá strejdů :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová