orchidej-pokvete i podruhé?

2923
13.9.06 13:22

orchidej-pokvete i podruhé?

K narozeninám jsem dostala krásno orchidej, vydržela mi docela dlouho. Jen teď nevím, co sní. Stonek s uvadlými květy jsem odstřihla, zbyly jen listy+hlíznaté kořeny. Má to cenu ji ještě nechávat v květináči? Pokvete ještě- případně, co pro to udělat?

díky za rady

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1311
13.9.06 13:34

Ahoj,

tak po odkvětu by se právě stonek stříhat neměl,má se pouze trochu zkrátit ta část na které byly květy. Necháš ji odpočívat a po zimě opět začít přihnojovat.
Orchidej jsem dostala loni a letos opět vykvetla.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
13.9.06 13:35

Pralinko,
tak já nevím, má to cenu i bez stonku? :oops:

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
13.9.06 13:40

Ahojky,

rozhodne ji nech na svetlem miste a obcas prihnoj… ona ti vykvete, memu tatovi kvetou tak 2-3× do roka a stonek vlastne vzdycky odstrihava, protoze ten stonek s kvety vzdyky ustrihne a da do vazy :-)

Mata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
13.9.06 13:47

No mě na stoncích vyrostly nové odnože-listy s kořeny,tak jsem je za:,–(ila a stonek roste taky.
Takže bych ji nevyhazovala, ony i ty listy vypadají dobře:)a třeba se zadaří a vykvete.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
13.9.06 13:51

Holky,
moc díky! Mně ji právě bylo ,líto vyhazovat a teď, když je naděje na další květy, se aspoň můžu těšit.

Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
13.9.06 17:18

Pry se ma stonek zkratit tak, ze se nechaji 2 „kolinka“. Ja jsem to tak udelala, nechala ji na okne a vykvetla znova dokonce 2 stonky a kvete porad. Takze NEVYHAZOVAT!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.9.06 17:50

mně taky krásně kvete po druhé, a to jsem ustřihla, nepřihnojovala, jenom zalívám do misky. dostala jsem ji loni a vykvetla přesně po roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
roni1607
15.6.11 10:02

Dobrý den,

mě též vykvetla odnož s novými listy a kořeny na ale stále kvetoucím stonku…tak jsem se chtěla zeptat, zda když tuto odnož odstřihnu a dám do vody, jestli se mi takto třeba podaří vypěstovat novou orchidej?

děkuji

• Citovat
  • Upravit
3734
15.6.11 10:07

ahojky,já mám orchidee 4 a jednu už 5let.
vykvete každý rok,kvete cca 1/2roku,pak má pár měsíců pauzu a jede znovu.
Důležité je hnojivo a dobré je ji zalévat převařenou vodou,respektive nezalévat,ale květináč postavit do té vody cca na půl hodinky každý týden.
Ideální je okno na východ,nemá ráda velké teplo,nejlépe je jí v chladu,ale částečně se přizpůsobí.
Někdy čekám po odkvětu 1/2roku než začne lézt nový výhonek a někdy,jako ted, odkvetla,ustřihla jsem ji a už jede nový výhonek.
Je to krása,sledovat,jak roste a pak ty krásné květy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
15.6.11 10:08

roni,ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
20.9.11 08:53

Mno, tak já jsem na orchideje totální poleno, ale jelikož je sestra vášnivá pěstitelka, tak mi loni také jednu koupila.
Kvete mi prakticky pořád, jen přes zimu byla asi měsíc bez květu, stojí mi ve vodě (pořád :oops: ), ještě jsem nehnojila ani nestříhala :oops: :oops: :oops:
Asi jsem, co se týče kytiček, dost sadista, ale roste a vypadá spokojeně, tak to neřeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová