Glykemie u diabeticky pred tehotenstvim

786
13.9.06 11:57

Glykemie u diabeticky pred tehotenstvim

Ahoj, potrebovala bych jednu informaci pro kamaradku - je diabeticka, 26 let, a planuje otehotnet, ale jeji hodnoty glykemie porad nejsou moc dobre, glykovany hemoglobin se pohybuje kolem 7-8… a ted je otazka, jak dlouho ma jeste cekat, jestli se to zlepsi… a jestli to ma vubec cenu… Zajimalo by me teda, s jakyma hodnotama jste do toho sly vy a jak se to darilo zvladat v tehotenstvi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36
13.9.06 12:17

Ahojky, pokud plánuje těhotenství tak by měla aspoň těch šest týdnů před plánovaným početím držet opravdu dietu a snažit se o co nejvyváženější glymču. Musí počítat s tím, že až otěhotní, budou ji hlídat a kromě jiných vyšetření bude chodit i na glykemický profil což je pětkrát denně bodnout do prstu. Prostě ji budou co muset hodně hlídat. Ale ať se nebojí, zvládnout se to dá v pohodě. U diabetiček hrozí to, že bude miminko moc velké(pomáhá svojí slinivkou matce) a hlavně hned po porodu může mít hypoglykemický záchvat, takže hned po porodu berou mimču krev na glykemii aby tomu zabránili. Mě strašili že budu mít velký dítě, ale nakonec se holka narodila 2,80 kg a 45 cm a to byla v termínu. :-) Nejhorší bylo dodržovat dietu když máš chuť na sladký,takže jsem taky občas zhřešila :-) Moje kamarádka má teď pětimesíční holčičku a to si od svých osmi let píchá inzulin. Zvládly to obě v pohodě, jen chodila častěji po doktorech.Ať se nebojí a hlavně je v klidu, protože i nervama si ten cukr může rozházet. Přeju jí ať se brzy zadaří a ať je to mimi zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.9.06 20:04

co já vím, tak pro diabetika je glykémie 7-8 super stav. U zdravých je tolerance do nějakých 7 a kousek. Hlavně aby si to tak udržela, a myslím že to bude v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
880
13.9.06 20:08

Taky mi ty hodnoty nepřijdou vysoké,záleží ale jestli je na dietě(což asi nebude),práškách,nebo jestli si píchá inzulín.A pokud ano kolikrát denně a kolik jednotek.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
13.9.06 20:28

Glykovany hemoglobin neni to same co glykemie, aspon co vim, tam by se ty hodnoty mely pohybovat mnohem niz - ja treba mela u lehky tehu cukrovky 3,2… Nicmene v Podoli, kam kamaradka chodi, se hodne odpichuji prave od tech hodnot glyk. hemoglobinu, protoze ukazuji prumer hodnot za nejake 4-6 tydnu dozadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
14.9.06 20:42

Posouvam nahoru… vazne tu neni nejaka diabeticka, ktera by mi mohla rict konkretnejsi hodnoty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
15.9.06 20:43

Rusalko - já si myslím, že těch 7 je akorát, hlavně aby se hlídala aby neměla víc. A hodnota 3,2 to už je docela málo - to už se přítel dopuje sladkostma.Ale on je diabetik na inzulinu, no.

• Citovat
  • Upravit
6.9.18 11:49

Ahoj holky prosím je tu nějaká maminka co othotněla s vyššim glykovaným hemoglobinem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.19 14:55

Obnovuji diskuzi…

Jsem diabetička od roku 2004, při prvním těhotenstvím (neplánované, 2015) glykovaný hemoglobin 62 - přecházela jsem na jinou léčbu. Syn se narodil zdravý, vyšší porodní váha (4,45 kg, 58 cm), v těhotenství glykemie v pořádku. Nikdo neříkal ani půl slova ohledně špatného hemoglobinu, i když jsem si toho byla vědomá.

Nyní čerstvě těhotná, glykovaný hemoglobin úplně stejný - nutno podotknout, že nejhorší za tu dobu od porodu. Teď jsem dostala upozornění, že hemoglobin není úplně ideální, že je na mě, jestli v těhotenství chci pokračovat nebo ne, rizika tam jsou, ale prý minimální. Ale povinnost lékaře je mi to oznámit.

Tak se budu modlit, aby první screening dopadl dobře, trošku mě to vyvedlo z míry.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.21 10:39

@sweet_strawberry
Ahoj, muzu se zeptat jak jsi dopadla? Doufám, ze všechno bylo v pořádku :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie