Dětský kašel - co pomáhá?

260
26.9.15 20:31

detsky kasel co pomaha

Dobry den maminky mam dotaz uz nevim co stim k dr. Se mi nechce. Mala ma kasel hlavne v noci hodne drazdivej az davivej davam ji Stodal 3×denne a brohmexin 3denne ale uz treti den a prijde mi ze to nejak moc nezabira :-( v patek mi prislo ze ten kasel byl normalni mensi ale i presto sem ji to davaa a od vcerejska od vecera je takovy davivy mam tu plno leku poradte prosim mam tu sinecod kapky jestli nebudou lepsi treba na vecer a na rano a odpol dat ten stodal a ten brohmexin uplbe vysadit co myslite :think: dekuji za radu jo a dnes odpol sem ji dala lzicku jitrocelovyho sirupu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
26.9.15 20:39

Nejvíc vždycky pomohl cibulový sirup.
Na noc něco tlumícího - Tussin, Stoptussin, Robitussin (ale ten je až od 6 let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.9.15 20:41

Přes dej dávej sirup na vykašlávání (mucolitika) a večer na tlumení kašle (Antitusika), tedy přes den klidně Stodal naposledy tak v 16-17hod, záleží kdy jde dítě spát a na noc Sinecod (Stoptussin)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.9.15 20:43

Hlavně dobře vyčistit nos, dát kapky typu Olynth, Nasivin, aby se dítěti dobře dýchalo a netvořil sopel a nestíkal dráždivě do krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
26.9.15 20:45

Dobry den! U nas syn trpi na kasel hodne. K veceru na tento drazdivy! A hlavne v noci. Pouzivali jsme Stoptussin, ale ted jsme vyzkouseli homeo Drosetux a strasne mu to pomohlo. Ja homeopatikam verim, ale byla jsem opravdu hodne prekvapena jak rychle zabral! Vyzkousejte. Snad pomuze i vam. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
26.9.15 20:57

Dekuji moc tak na vecer teda ten sinecod na ten nos mam pamycon nevadi? A odpol nechat ten stodal a co ten brohmexin mam ho uplne vynechat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
26.9.15 21:03

@Kačka94 Ja mohu doporucit Sinecod kapky, ale kdyz synovi nepomahalo vubec nic, v noci chrchlal az nemohl spat, tak homeopatika Drosera 15 nebo 30CH, 5 kulicek pred spanim a krasne ho to zklidnilo.

Jinak na dotaz vyse, Pamycon + Sinecod dohromady nevadi. Jinak pres den neco na podporu odkaslavani, muze byt homeopaticky Stodal nebo dobry je Hedelix ci Prospan, zkratka sirup na vykaslavani, ale podavat nejpozdeji do te ctvrte hodiny odpo a pak na noc ten Sinecod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.15 21:07

Pokud by to do konce prodlouženého víkendu nebylo lepší, tak bych k Dr. šla. Dráždivý a dávivý kašel je mj. i velký stres v noci pro dítě. Nevím, kolik je malé, ale dávivý kašel je jedním z příznaků pertusse /i když ti samozřejmě přeji, ať to není ono/. Lékař ti může na recept předepsat účinnější lék proti kašli - např. toho typu, co používají astmatici. Dceři se uleví. Nenechávala bych ji dlouho trápit. Ať se brzo uzdraví.

• Citovat
  • Upravit
260
26.9.15 21:11

3roky ji jsou prave no ted uz mi spinka dala sem ji ten stodal a brohmexin tak zitra tedy to udelam ze ji budu davat ten stodal a po te 17hod ten sinecod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
26.9.15 21:12

A ten pamycon nevadi na tu rymu a pak mam morskou vodu ale to asi nepomuze ze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.15 21:15

@Kačka94 Pamycon jsou antibiotické kapky, ne? A mají se spotřebovat do pár dní po otevření… (hm, jestli si to s něčím nepletu) - takže raději mořskou vodu a případně Nasivin/Olynth pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
26.9.15 21:18

@Pipet jj to mate pravdu do 7dni ja je mam teprve 4dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.15 21:22

No hlavně je to na předpis, takže jen tak bych to dítěti určitě nedala.
Pak kde se furt berou ty rezistentní bakterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
26.9.15 21:43

Já mám teda moc dobrou zkušenost nakrájet cibuli na kousky a zabalit do plaťeného kapesníku a dát přes noc k postýlce opravdu vždycky po dvou nocích začnou krásně přes den odkašlávát a vnoci klidně spí :palec:

• Citovat
  • Upravit
4658
26.9.15 21:43

NA noc bych dala Fenistil kapky. Přes den třeba Mucosolvan. Jinak mořská voda nám absolutně v tomto věku už nepomáhá, koupila bych Nasivin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí