Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer, maminky. Pomoc prosím radu. Dcera bere amoksiklav po 12 hodinách, ráno jsem ho vytáhla z lednice a večer zapomněla dát zpět a teďka jsem koukala, že jsem ho ráno nedala zpět do lednice. Mohu ho použít, děkuji ![]()
Amoksiklav se do lednice dávat vůbec nemusí, viz příbalový leták…
@Dobbyna píše:
Amoksiklav se do lednice dávat vůbec nemusí, viz příbalový leták…
no, právě že musí, teď to na něm čtu, bavíme se o sirupu, samozřejmě. Dnes se roztrhl pytel s Amoksiklavem, malá ho dnes taky začala brát a tady už druhá diskuze o něm ![]()
Tablety? Ty jsou do 25 stupňů… Ale jestli existuje i v roztoku tak by se za jeden den určitě zkazit neměl..
Nemělo by to vadit, tak rychle se nezkazí, jde hlavně o dlouhodobé skladování… Jestli už dobíráte, tak bych to neřešila, kdyby to bylo třeba ještě na týden tak bych se radši zeptala v lékárně
@Amalthea píše:
no, právě že musí, teď to na něm čtu, bavíme se o sirupu, samozřejmě. Dnes se roztrhl pytel s Amoksiklavem, malá ho dnes taky začala brát a tady už druhá diskuze o něm
To zas lékařky za jeho předepsání dostali bonusy!!!
![]()
@pannda píše:
To zas lékařky za jeho předepsání dostali bonusy!!!![]()
![]()
![]()
no, to je možné, ale u dcery byl na místě, kašle neskutečně už 10 dní, u lékařky jsme byli dnes potřetí, dvakrát ji poslechla, že na průduškách to není, že „jedy“ zatím dávat nebudem, dnes už jsme je dostali ![]()