Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcerce bude v prosince 2,5 roku a chceme ji pod stromecek koupit detsky pocitac Vilik. Ted jsem ale videla, ze maji i „vylepseny“, ktery se jmenuje Sovik. Je ale od 3,5 let - myslite, ze tedy radeji koupit ten puvodni Vilik? Nemate nekdo zkusenosti, jak moc je ten Sovik „narocny“?
Dcera je dost sikovna, tak bych nerada koupila neco, co by ji za chvili nebavilo, ze to ma malo aktivit atd. - na druhou stranu ji zas nechci koupit neco, co je az pro o rok starsi deti, aby na to nestacila a taky ji to tim padem nebavilo.
Diky za rady.
Neznám Sovíka, ale kupovali jsme Želvíka, který je od 3 let, naší neteři ke druhým narozeninám a strašně moc se jí líbil. Dnes jsou jí 4 roky a hraje si s ním pořád. Podle mě na každé hračce si to děcko najde něco, co ho baví zrovna v tom stadiu. Rozhodně bych nekupovala něco, z čeho už teď „vyrostla“.
Ahoj, jedna známá koupila dceři Vilíka (bylo jí myslím 2,5 roku) a za rok kupovali Barbie, protože Vilík byl moc jednoduchý a už ji moc nebavil.
Náš Elda dostal k 2. narozeninám Megabyte, ten je myslím až do 4 nebo 5 let, a můžu říct, že to je stále nej nej hračka. Už na tom umí pracovat líp než já …
Tak jsem koukala na toho Zelvika, ale vsude pisou, ze je az od 6 let - to uz mi prijde teda asi opravdu pro starsi, kdyz jsou nasi maly necely 2,5… A mate nekdo zkusenosti s tou Barbie?
my máme Vilíka a je v něm spousta aktivit, které nezvládne ani předškolák (dcera teď měla šest). Dokud neumí písmena a čísla, nemůže většinu aktivit vůbec dělat. Prozatím využila jen dvě hry, klavír, jednoduchá písmena (ukáže se písmeno a řekne třeba A jako auto A U T O) a možná ještě pár aktivit, ale další věci zkouší spíše odhadem, myslím, že ho má ještě na dlouho. Používá ho i čtyřletý syn.
Želvík od 6 let?
To bych chtěla vidět, jak tak velké dítě bude tahat takovou barevnou hračku s malinkým displejem … ty už budou chtít sedět u normálního notebooku ![]()
Je fakt, že jsou tam hry i pro větší, ale dítě starší 5 let už si s tím určitě nijak intenzivně hrát nebude. Já bych to viděla tak max od 2-5 let.
Premyslela jsem taky tak jsem nasla stranku http://www.triorisky.cz/…y-laptop.htm tohle jsem myslela ze bude dobre. ostatni neznam.Jana s nikolkou
ahojki, máme Vilíka, který je od tří let, holka ho teda dostala ke 3. narozkám,,,,, je tam celkem 17 aktivit, ale asi půlka, řekla bych, je pro předškoláky,,,,,jak už tu někdo psal,,,, je nutná znalost písmen, bez nich některé hry vůbec nejdou hrát. Takže sice je pro tříleťáky, ale určitě vydrží do pěti šesti let.
Někdo tu píše, že takhle malé děti už přeci budou sedět u normálního kompu … no tomu se chci právě vyhnout, přítel tak holku /3,5/ směřuje už teď, já ji odháním, vedeme o tom doma věčné spory, podle mně tak malé dítě ke kompu nepatří, proto jsem kupovala Vilíka. Toho Sovíka neznám a ostatní byly pro mě dost drahé, ten Vilík mě vyšel asi na 800 a výš jsem jít nechtěla. A.
Dobry den,
3letemu synovi jsme koupili vyse zminovany pocitac Medvidek Pooh k Vanocum. Zkousela jsem ho a velice se mi libil: ma pomerne velky display, hlas medvidka jasne a zretelne vyslovuje, jsou zde zakladni aktivity pro rozvoj ditete - pocitani, pismena…, ma i mys. Jedine: neni zavedena anglictina, nektera detska pc to maji. Osobne jsem se tim nijak nezabyvala, protoze jsme jazykove „nakombinovana“ rodina a anglictinu ma ve skolce. Emma
Souhlasim s Anik. Trochu mam obavu z toho, jestli ho to detske pc dostatecne „uspokoji“. Ne, ze by byl genius, ale taky velice rad brouzda na opravdovem pocitaci. Vzhledem k tomu, ze ale neumi cist, musime neustale kontrolovat, protoze vybira podle obrazku. Na jednu stranu jsem rada, ze vi jak na to (zna funkce klavesnice a mysi) a na druhou si myslim, ze na urcite veci je skutecne jeste maly. Snad Jezisek bude uspesny!
Emma
Ahoj,
já jsem koupila holce ke 3. narozeninám laptop z Tesca za 300 Kč, ale je na to stejně ještě malá.
Taky jsem našla tenhle, vypadá jak opravdovej noťas, což se určitě dětem líbí.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Co se tyka detskejch pocitacu tak jsem nasla uplne pro sveho maleho syna 32 mesicu pocitac ktery mu uz staci na zakladni hrani a podle funkci je to na dlouhou dobu o zabavu postarano. Jmenuje se Smartík a koupila jsem ho na http://www.otakarek.cz/…martik-.html
tam jak jsem zjistila je docela drahej, ale da se sehnat o 100 Kc levneji i na jinejch shopech.
Petra
Ahoj, chtěli bychom 3,5 leté dceři koupit k vánocům dětský notebook, typu Šikulka, Smartík atd. Už jsem tady nějaké diskuse pročítala, ale nemohu se rozhodnout. Hlavně mi docela vadí, že mají tak malou obrazovku a jsou snad černobílé. Jaké máte zkušenosti? A existuje nějaký, který má velkou obrazovku?