Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky a tatínkové deváťáků chtěla bych si společně popovídat a tom jak vybíráte školy, posíláte přihlášky a chystáte se na přijímačky. Já z toho začínám být trochu nervozní a můj synek je naopak naprosto v pohodě… ![]()
Ahoj, no my už je máme za sebou, ale mladá byla taky úplně v pohodě jen já měly nervy… Školu si vybrala sama, chtěla jsem se vyvarovat toho aby se na školu dřív nebo později vykašlala, protože jí nebaví
My měli štěstí, syn byl deváťák loni, poslední ročník bez přijímaček ![]()
Jo a obor IT, obešel si tři školy a volil tu, co se mu nejvíc zamlouvala (a hledal reference na netu od bývalých studentů)
@Anabellka Doporučuji využít DOD (dny otevřených dveří), bývají na podzim a pak často ještě v lednu a únoru.
@Jannnča jo jo. To my jdeme 23.1. na jednu školu a pak se nahlásil na den otevřených dveří na obchodce na 14.1. a teď už tam jít nechce ![]()
@vokishka ne nemusí
Ale jak jsme byli na veletrhu středních škol, tak si zapisovali jména kdo by tak měl zájem tam toho 14.1. přijít. Budou tam prý dělat i něco jako přijímačky nanečisto.
@Anabellka klidně jděte na DOD i do 10 škol - třeba dítěti pak padne do oka obor, který by ho na „papíře“ nezaujal.
@Anabellka Tak nás se to týkalo před 4 lety, ale to všichni dostali 2 přihlášky přímo ze školy s vyplněnýma známkama.
@Anabellka Přihlášku můžeš z netu, někde rozdává škola čisté formuláře, jinde vytištěné vyplněné programem Balakář, případně se dá přihláška koupit přímo origoš formulář v SEVTu.
Poslat můžeš poštou nebo předat osobně - do 15. března.
Letos jsou nově na 2 přihláškách vypsány obě požadované školy, vloni byla na každé jen jedna.
@Jannnča no to je ono co jsem nepochopila. Takže na obou školách budou vědět kam jinam se hlásí. Nám na stránkách ZŠ udělali naprosto šílenou a nepochopitelnou prezentaci v power pointu o přihláškách a přijímačkách, že z toho nevím nic. Proto se tak blbě ptám ![]()
@Anabellka Ano, na přihlášku se letos píší obě školy…čili vlastně posíláš 2 naprosto shodné přihlášky…do 1. kola přijímacího řízení…do dalších pak můžeš opět.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.