Deváťáci a přijímačky

4780
4.1.15 14:46

Deváťáci a přijímačky

Ahoj maminky a tatínkové deváťáků chtěla bych si společně popovídat a tom jak vybíráte školy, posíláte přihlášky a chystáte se na přijímačky. Já z toho začínám být trochu nervozní a můj synek je naopak naprosto v pohodě… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
576
4.1.15 14:49

Ahoj, no my už je máme za sebou, ale mladá byla taky úplně v pohodě jen já měly nervy… Školu si vybrala sama, chtěla jsem se vyvarovat toho aby se na školu dřív nebo později vykašlala, protože jí nebaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
4.1.15 14:57

My měli štěstí, syn byl deváťák loni, poslední ročník bez přijímaček :dance:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
4.1.15 14:58

Jo a obor IT, obešel si tři školy a volil tu, co se mu nejvíc zamlouvala (a hledal reference na netu od bývalých studentů)

• Citovat
  • Upravit
3774
4.1.15 15:20

@Anabellka Doporučuji využít DOD (dny otevřených dveří), bývají na podzim a pak často ještě v lednu a únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
4.1.15 16:17

@Jannnča jo jo. To my jdeme 23.1. na jednu školu a pak se nahlásil na den otevřených dveří na obchodce na 14.1. a teď už tam jít nechce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
4.1.15 17:19

@Anabellka To se musí nahlásit na den otevřených dveří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
4.1.15 17:27

@vokishka ne nemusí :-) Ale jak jsme byli na veletrhu středních škol, tak si zapisovali jména kdo by tak měl zájem tam toho 14.1. přijít. Budou tam prý dělat i něco jako přijímačky nanečisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 17:40

@Anabellka klidně jděte na DOD i do 10 škol - třeba dítěti pak padne do oka obor, který by ho na „papíře“ nezaujal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
4.1.15 18:30

A přihlášku si vytisknu z netu a pošlu poštou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
4.1.15 18:32

@Anabellka Tak nás se to týkalo před 4 lety, ale to všichni dostali 2 přihlášky přímo ze školy s vyplněnýma známkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 19:38

@Anabellka Přihlášku můžeš z netu, někde rozdává škola čisté formuláře, jinde vytištěné vyplněné programem Balakář, případně se dá přihláška koupit přímo origoš formulář v SEVTu.

Poslat můžeš poštou nebo předat osobně - do 15. března.
Letos jsou nově na 2 přihláškách vypsány obě požadované školy, vloni byla na každé jen jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
4.1.15 19:49

@Jannnča no to je ono co jsem nepochopila. Takže na obou školách budou vědět kam jinam se hlásí. Nám na stránkách ZŠ udělali naprosto šílenou a nepochopitelnou prezentaci v power pointu o přihláškách a přijímačkách, že z toho nevím nic. Proto se tak blbě ptám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
4.1.15 20:11

@Anabellka Ano, na přihlášku se letos píší obě školy…čili vlastně posíláš 2 naprosto shodné přihlášky…do 1. kola přijímacího řízení…do dalších pak můžeš opět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.15 22:11

Holky, je tu někdo komu jde zítra dítě k prijmackam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin