Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
Jsem 42 letá matka dvou synů, mladšímu je 12, staršímu 14. Kvůli toho staršího mi předevčírem volala jeho třídní učitelka. Údajně obtěžuje děvčata. Nechce se mi to věřit, protože Tomáš se vždycky k opačnému pohlaví choval slušně až chladně. Teď svého syna nepoznávám. Paní učitelka říkala, že to trvá měsíc a že není normální aby se chlapec díval dívkám pod sukně a měl oplzlé řeči 7 dní v týdnu. Myslím, že to učitelka trochu přehání, ale i tak je to ostuda. Manžel i já jsme ho pokárali, ale on furt lítá někde venku s jeho povedenými kamarády a nás ignoruje.
Máte taky někdo podobný problém se svými dětmi? Je to v jeho věku normální? Předem děkuji za odpovědi. Hezký den.
@Klára Mlynková To, že kouká po holkách určitě normálni je. To, že občas zkusí říct něco rádoby sexy (oplzlého) taky. Ale taky bych brala za normální, že když ho někdo z dospělých upozorí, že to přehání, tak by to ve 14 měl pochopit a nechat toho. Puberta, nepuberta. Co mu trošku přitáhnout řetěz? Takto bude mít problémy on, okolí i vy. A co myslíte těmi povedenými kamarády?
Promiň, důvěra a vira ve vlastní dite je hezká vec, nicméně pochybuju, ze si to učitelka vymyslela.14lety jiste muze byt pekne sprostý-co si tak pamatuju svoje spolužáky na ZŠ/SŠ, tak dokonce velmi.
@Klára Mlynková Syn vás ignoruje, ale učitelka přehání. No paráda.
Tak rodice si sve deti idealizuji, to je znama vec. Proc by si to ucitelka vymyslela, co by z toho mela. Ono je tezke si priznat, ze mam doma fracka, no asi vam prerostl pres hlavu kdyz vas ignoruje…
@Klára Mlynková a syn se jmenuje Tomáš Mlýnek?…doufám, že tu jsi pod smyšleným jménem…
@Malaga píše:
@Klára Mlynková a syn se jmenuje Tomáš Mlýnek?…doufám, že tu jsi pod smyšleným jménem…
Jakpak ví, paní učitelka, že má oplzlé řeči sedm dní v týdnu? ![]()
Nebrala bych to na lehkou váhu, když ti kvůli tomu volá učitelka těsně před prázdninami. Asi se to už opravdu vymyká běžnému chování kluků v tomhle věku.
Co si vzpomínám tak to byla velká sranda holkám zvedat sukně plácat po zadku na zš. Pokud na sprda nereaguje tak je někde chyba.
@Klára Mlynková bože ještě jsi si napsala i to odkud jsi fakt jsi inteligentní chudák kluk, jestli to čte nějaká známá ![]()
@Klára Mlynková On si jako furt lítá někde venku s podivnými kamarády? A proč? To vás ignoruje natolik, že se i přes váš zákaz sebere a jde si lítat s kamarády ven?
V tomhle věku většina mluví jak kanál a když si vzpomenu na svoji 8. třídu, tak chlapci osáhávali holky masivně. Jinak to vypadá, že na Vás dost kašle, tak by jsi se měla podívat pravdě do očí a naklusat do školy a klukovi udělat přes prázdniny pořádný režim.