Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na to, abychom Ti tu mohly něco napsat, bychom museli mít víc informací. Záleží, jak je dítě staré a jaké máte oba dva podmínky k jeho výchově a péči o něj. Cokoliv nestandartního - nestačí tvrzení, ale musíš to dokázat, např. kdyby byl alkoholik nebo by se o děti neuměl postarat. Samozřejmě má nárok zažádat si o střídavou péči, ta může být symetrická(rovným dílem),ale i asymetrická. Je to všechno na rozhodnutí soudu a to, že to u někoho dopadlo nějak, vůbec neznamená, že to u vás dopadne stejně.
Jdi na OSPOD a zažádej o svěření do své péče, víc udělat nemůžeš, navštíví Tě sociální pracovnice, ale otce si pozvou a navštíví ho taky, taky bude mít možnost vyjádřit svoje stanovisko a zažádat si o péči, jak si to představuje on.
No on nechce abych sla ted k soudu… Nema pro maleho vhodne podminky… Bydli ve „skvotu“ s kamaradama a ma maly kamrlik kam se malemu vejde sotva cestovni postylka… Jinak malemu je 15 mesicu a ja jsem jeste k tomu v 6 mesici rizikoveho těhotenství :/
on je vecne v praci ani kdyz s nami byl tak na maleho skoro porad nemel cas :/ a malej je fixovanej na me :/
@Anonimka5621 tak pokud nemá vhodné bytové podmínky, tak má smůlu. Ty si požádej, on až si podmínky upraví, tak může žádat o změnu.
@Anonimka5621 píše:
No on nechce abych sla ted k soudu… Nema pro maleho vhodne podminky… Bydli ve „skvotu“ s kamaradama a ma maly kamrlik kam se malemu vejde sotva cestovni postylka… Jinak malemu je 15 mesicu a ja jsem jeste k tomu v 6 mesici rizikoveho těhotenství :/on je vecne v praci ani kdyz s nami byl tak na maleho skoro porad nemel cas :/ a malej je fixovanej na me :/
Chce, nechce… K soudu jdi a hotovo. Svěří dítě do pece tobě a on bude mit stanovený styk. Neboj, může to trvat dlouho. Ty mas kde bydlet? A az on si najde normální bydleni, upravíte soudně styk otce. Nic na tom není ![]()
https://www.emimino.cz/…dite-261479/
, jinak zajdi na ospod a zazadej o svěření dítěte do své péče.
@Anonimka5621 píše:
No on nechce abych sla ted k soudu… Nema pro maleho vhodne podminky… Bydli ve „skvotu“ s kamaradama a ma maly kamrlik kam se malemu vejde sotva cestovni postylka… Jinak malemu je 15 mesicu a ja jsem jeste k tomu v 6 mesici rizikoveho těhotenství :/on je vecne v praci ani kdyz s nami byl tak na maleho skoro porad nemel cas :/ a malej je fixovanej na me :/
Byla bych svině a tím spíš bych k tomu soudu zašla. Šance má pramalé, myslím na to, aby si tak malé dítě mohl k sobě brát, pravděpodobně dostane návštěvy buď v Tvé přítomnosti nebo v přítomnosti jeho matky, babičky dětí, pokud ona k tomu má podmínky a má o děti zájem. Nebo chceš čekat, až si upraví svoje podmínky a potom se s Tebou bude soudit o dvě malinké děti?
Taky znám roszudek, kdy otec bydlel podobným způsobem, po kamarádech a matka trvala na tom, aby si děti bral ke své matce, jejich babičce, ne někde, kde ani neví kam. Soudkyně na to bez potíží kývla. Otci nezbylo nic jiného než uznat, že sám nemá vhodné podmínky pro výchovu malých dětí. Šlo o rodinu, kde i přes všechno zůstaly zachovány jakž takž dobré vztahy, s bývalými tchánovci atd.
Pokud nebudeš mít rozsudek a určené výživné, nebudeš mít nárok na případné dávky hmotné nouze.To druhé dítě je jeho nebo nového přítele, předpokládám, že jeho, vzhledem k tomu, že odešel nedávno a starší má 15 měsíců? Určitě toto vyřeš co nejdřív, ušetříš si nervy a čas později.
@Anonimka5621 píše:
Ja mam kde bydlet… Jen se bojim ze mi zacne delat zle :/
Pokud nemá bydlení a vhodné podmínky pro dítě, zle může dělat, ale nenadělá nic
Vynutí si maximálně pravidelné návštěvy v přítomnosti někoho jiného, připrav se ale na to, že to nemusíš být nutně Ty, mohou to být jeho rodiče nebo klidně někdo jiný z jeho rodiny, sestra s manželem, nějaká teta.Jako otec má právo děti vídat, to mu nemůže nikdo upřít ani přes neodpovídající bytové podmínky. Pokud je např. alkoholik, feťák nebo narkoman, musíš to dokázat, nestačí říct.
V nejhorším případě může dítě vídat v nějakém Klokánku, i takové jsou možnosti.
Samozřejmě, že až si podmínky upraví, může žádat i o úpravu styku, ale pokud soud bude znát situaci takovou, jaká je teď, bude se na to dívat trochu jinak, nebude mít takové šance ani později, nebude mít tolik důvěry, než kdyby požádal a měl všechno v pořádku.
Normálně běž a požádej si. Situaci začnou zjišťovat už teď, ale k soudu může dojít za nějaké dva až tři měsíce, někdy ještě později, podle vytíženosti.
Ted mi psal ze si zaridi podminky a soud bude brzy :/ to jsou depky ![]()
Dobry den, chlap od nas odesel a ja bych chtela zazadat o svereni do sve pece… Slysela jsem ale ze kdyz chlap nesouhlasi tak mam smulu
nevite prosim jak to chodí?