Venku se vzteká

226
13.6.16 12:17

Venku se vzteká

Dobrý den maminky,
protřebovala bych poradit jak řešit vztek venku. Malá je skoro dvouletá. Nyní máme defekt na kočárku a než ho vyřešíme, tak malá chodí pěšky.
Jenže…občas prostě se venku sekne a nechce jít. Nechce ani na ruce, křičí, odchází ode mě a brblá.
První zkouším myšičko myš… to většinou zabere a malá ke mě přiběhne
když to nezabere, tak ji nechávám být a čekám, to taky občas pomůže.
Dneska, ale jsme se asi kilometr domů táhli 40 min a kousek před domem kdy jsem měla nákup v ruce, přes rameno tašku s dítěcíma věcma se začala opět vztekat, snažila jsem se to řešit v klidu, ale nakonec jsem odešla asi 100 m do domu odložit si věci(nejezdí tam auta, rovná ulice, vím, že by se ji tam nemělo nic stát) nakonec zůstala na ulici sama - ani se nehla jen řvala, až vyšla sousedka. To malé došlo, že je tam sama a začala maminkovat- to jsem jí už šla naproti, první jsem se ji schovávala…
Poradíte jak se v těchto situacích zachovat??
Ona je vzteklá hodně často, je temperamentnější, ale jinak strašné sluníčko, jen nevím jak s tím vztekem. Velmi často to řeším domlouváním, nebo ji prostě nechám vztekat, občas když mi už rupnou nervy, tak dostane jednu na zadek, ale to už musím být hodně vytočená, jenomže tohleto zatím nikam nevede. Vím, že z toho vyroste, jen bych nechtěla abych něco pokazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.6.16 12:24

@MartaKosta odejít 100 m od dvouleťáka mi přijde naprosto šílený :think: i když rovná silnice atd.. to je prostě mazec :zed: co se zbytku týče, pokud kluk už nemůže, nechce chodit, tak ho drapnu a jdu - nosím sebou šátek, navážu a mám klid.. náš není zrovna extra chodec, 1 km je dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.16 12:25

Jo a pokud se mi vzteká - jakože to nedělá, tak ho prostě nechám, ignoruju. Ale nikde nejdu :nevim: max pár metrů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
13.6.16 12:27

Neporadím nic jiného než čapnout dítě tak, aby mě nemohlo kopnout, odtáhnout ho někam do bezpečí než se vyvzteká a neřešit pohledy kolemjdoucích ;). Píšu z vlastní zkušenosti - domlouvání u nás nikam nevedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
13.6.16 12:29

Tak zalezi kolik toho nachodite. Jestli neni zvykla a vozi se jinak v kocaru tak ji taky mohou bolet nohy z pretizeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
13.6.16 12:31

@MartaKosta Teď píšeš o mém synovi :) Začal se hodně vztekat okolo 18 měsíce jinak už vzekave období měl od roku. Začala jsem to řešit tak že jsem ho nechala vůbec jsem na něj nemluvila nevšímla si ho a po měsíci ho to přešlo. Doma jsem to dělala tak že jsem šla do jiné místnosti. Jednou takovou scénu předvedl u dr a ta mi poradila že ho nechat být a hlavně si ho nevšímat bez diváka je to nuda a opravdu to pomáhá ze všeho nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
14062
13.6.16 12:31

A jeste teda schovavat se 100m od 2 ditete mi neprijde moc vhodne. Akorat se bude venku bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
13.6.16 12:35

Chodíme hodně každý den, já nemám problém ji nosit, ale ona ani na ruce nechtěla.. prostě nevím co chtěla..
Ještě jsem projížděla diskuze o vzteku a tam je toho hodně popsané.
Někdy je to opravdu hodně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
13.6.16 12:35

Přiznám se, že jsem šla cestou nejmenšího odporu. Takže sem s dvouletákem nelítala kilometry po nákupech a netahala tašky v rukou, abych na něj nemusela vyřvávat jen proto, že mám těžkou tašku. Na nákup autem nebo s golfkami (v golfkách si hověl batoh s nákupem), na procházku v 90% případů, když byl fakt čas se „procházet“.
Nu a když to jinak nešlo, tak sem ho prostě drapla a šli sme. Já jsem vedoucí autobusu :lol: Malej se mi dokonce zkusil zakousnout do ruky (vzteky), ale já nepovolím, takže to zkusil podvakrát a pak se na to vyprdnul, když zjistil, že si nepomůže ;)
Ale vyhrožování „máma odejde“ mi nepřipadá moc dobrý - na záchvat vzteku to nepomůže, dítě to tak akorát vyděsí a navíc ho může něco zajet, může ono někam vlítnout atd…takže to jsem moc neprovozovala - tedy maximálně na pár kroků ve stylu „udělám pár kroků, otočím se a řeknu, tak co, jdeme? Čeká na nás táta, babička,…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.6.16 12:37

Lepsi bys mela jit na nakup s batohem, veci pro dite ti staci mala flaska s pitim a jedna plina, na to nemusis jit extra tasku. Budes mit pak volny aspon ruce. Zkouselas ji dat za krk, jako na kone? Jinak kdyby se mi holka vztekala, tak dokud by slapala, tahla bych ji za ruku, kdyby se valela, tak podle situace bych pockala nebo si ji nahodila, jak pytel a zbytek dosla rev nerev. Obecne rev ze vzteku se mnou nic nedela, tak to mam asi trochu jednodussi. A 100m od tak malyho pupika ani nahodou, nelibi se mi predstava, ze diteti to najednou docvakne, zacne me litostive volat, naprahne ruce a…a tech 100m pujde vecnost, mezitim spadne, nebo ja se zase budu muset vratit, no nedelalo by mi to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
13.6.16 12:38

@MartaKosta Normální chování v tomto věku. Mám taky skoro dvouletou, venku dokáže lítat celé odpoledne, ale cesta do určitého cíle je dost náročná…kdyby se venku vztekala, prostě bych ji vzala ať chce nebo ne a odnesla :nevim: a pro těžkej nákup bych sní pěšky nešla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
13.6.16 12:39

Právě proto se i ptám jeslti to na ní nemůže zanechat následky z ohledu její psychiky. Je docela hodně vzteklá, takže se velmi často těmto konfrontačním situacím snažím předcházet, jenže občas se vyskytne situace nová a s tou dnešní jsem si opravdu už nevěděla rady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.16 12:41
@MartaKosta píše:
Právě proto se i ptám jeslti to na ní nemůže zanechat následky z ohledu její psychiky. Je docela hodně vzteklá, takže se velmi často těmto konfrontačním situacím snažím předcházet, jenže občas se vyskytne situace nová a s tou dnešní jsem si opravdu už nevěděla rady…

jo, pokud ji necháš samotnou na ulici a odejdeš takovou dálku, tak to následky nechat může, příště se bude bát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
13.6.16 12:42

Jinak je už bez plenek celý den, takže s sebou nosím oblečení, kdyby se stala nějaká nehoda, pití, vlhčený ubrousky, toaleťák, peněženku, do toho se udělalo hezky, takže k tomu přibily bundy a to už po hodce a půl začíná něco vážit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
13.6.16 12:43

Ok vím to.. Člověk se furt učí i od těch našich malých dětiček… Bohužel je impulsivní po mě--

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí