Jak zvládáte nákupy s malým dítětem?

452
11.6.16 20:30

Jak zvládáte nákupy s malým dítětem?

Mám kloučka 1,5 roku. Když jdeme nakupovat tak nevydrží v kočárku, prostě se dostane z popruhů a byl by schopný vyskočit ven tak ho vyndám a snažím se ho usměrňovat, ale za ruku nechce a běhá po obchodě já táhnu kočár, košík a ještě jeho za ruku…katastrofa. Když jedeme autem tak ho posadím do vozíku, ale tam vydrží taky jen chviličku pak se vzteká a leze ven. Vždy nakoupím jen pár věcí a musíme z obchodu. Poradíte nějaké typy? Rohlík ani pití moc nepomáhá a doprovod babičky, tatínka…nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
11.6.16 20:35

Kluk rád jezdil stím malým dětským vozíčkem, ale už byl o trochu starší (tak kolem 2 let). Co ho zapojit do nakupování - dát mu na kočár něco, aby hlídal, pomohl vykládat na pás, nechat ho platit, když sedí na košíku, tak mu podávat věci, ať je hází do koše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
11.6.16 20:37

No tak už sis ho naučila vytahovat ven, tak je jasný, že to pokaždý bude chtít :nevim: já chodim nakupovat furt sama s dvouma dětma, hlídání nemám téměř žádný. Prostě mladší je v kočáře a může se vztekat jak chce, u nás ale tohle nenastalo a kdyby, dám mu dudlík, rohlík nebo cokoliv ale prostě sedět musí.
Nevím co poradit, zkusit mu dát nějakou sušenku, přesnídávku nebo cokoliv co má rád do ruky, nebo nakupovat když spí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
11.6.16 20:37

Velké nákupy s doprovodem nebo dovozem do domu, dítko trénovat na malých nákupech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
11.6.16 20:42

Ted dam fakt blbou radu, ono se to ani nesmi, ale ja malou, kdyz mela tohle obdobi, vozila uvnitr voziku. Vzdy jsem ji sundavala botky! Neni to teda na nejaky velky nakup, aby na ni nespadl balik petek nebo tak, ale ja ji vzdycky podavala veci, ona to tam rovnala a byla v klidu. V te predni casti urcene na sezeni si mi casto stoupala :roll:.
Jak pisu, je to spatna rada, dite se muze i zranit atd, ale u nas to fungovalo. Tak treba v nejhorsim pripade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
11.6.16 20:42

@Svistice Naučil se vystoupit z kočárku i vozíku sám. Jídlo ho zabaví jen na chviličku pak se vzteká, na všechno sahá a utíká. Netroufnu si tak malé dítě bít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.6.16 20:48

@pufik20 normálně, sama, s dítětem v kočáru. Rozumí slovu ne a nesmíš, sedí :nevim: když je nejhůř, vyfasuje sáček např s rohlíkama :lol: dřív se do něj nedostal, teď už jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
11.6.16 20:48

Když byl synek menší, posadila jsem ho do vozíku nebo byl v kočáru a neexistovalo nějaké běhání po krámě. Jo taky to zkoušel - vztekání, brečení, kroucení… ale jakmile jednou uvidí, že může běhat je ámen :cert: :zed: teď jsou malému 4 roky a nikdy jsem s ním neměla žádné problémy, drží se u vozíku- po krámě neběhá a v košíku teď vozíme druhého malého v autosedačce / 5 měsíců/ až bude běhat, bude na tom stejně jako brácha - buď v košíku nebo kočáru. Neumím si představit, chytat někde děti, do toho vozík s nákupem :zed: Manžel je pořád v práci - většinou chodím nakupovat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.6.16 20:51

Kluci prostě seděli přikurtovaní v kočáře a basta. Nebo teda většinou jeden z nich, moc často jsem je oba na nákupy nebrala. Pokud mu prostě povolíš pohyb mimo kočár, tak se potom nemůžeš divit, že pobíhá a je to o nervy. Na některých vozících je i v té části pro dítě popruh kolem pasu, aby nemohl jen tak stoupnout. Od takhle malého dítěte nemá podle mě cenu vyžadovat nějakou poslušnost. Prostě má nějaké meze a v těch se ho snažím udržet.

• Citovat
  • Upravit
30332
11.6.16 20:52

U nás jezdí malá v té sedačce v košíku a jak nakupuju tak dává věci do košíku. Teď už dosáhne i na váhu, tak mačká etikety. V malých obchodech jezdí s těmi malými vozíčky. Jinak neměla sis ho naučí vystupovat z kočárku. Vídám to kolem sebe každou chvíli, maminky nadšeně vyndávají dítko z kočárku, aby ukázaly jak umí ťapkat a za pár týdnů si stěžují, že dítě vylézá. U nás má dvě možnosti, bez kočáru a celou cestu pěšky nebo kočár a celou cestu v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
11.6.16 20:57

nositko?

Co ho v obchodě nosit v nositku nebo v šátku, třeba na zadech? Vztekal by se hodně, nebo je už moc těžký?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
11.6.16 20:59

Deti sedet proste musely, nebudu za nima po krame litat. Parkrat si porvaly, ale pochopily rychle, stacilo jen nevymeknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.6.16 21:00

@Aspera Moje malá mi z té sedačky u vozejčku pár dní zpět téměř vylezla, než jsem vzala mlíko a trčila ho do košíku. A to nechodí. Z popruhů v kočáře se zvládne taky slušně rychle vykroutit. Takže zakladatelku chápu, že některé děti je prostě těžké donutit sedět. S prvním jsem to nezažila, a to je jina oproti dceři o dost živější dítě.

Řešila bych to zapojením dítěte do nakupovacího procesu. V roce a půl už by to mohlo pobrat. Ale i tak to na žádné velké courání, pročítání etiket a podobně nebude. Nejlepší je chodit se seznamem a vzít to fofrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
11.6.16 21:00

@digy To určitě v mé případě nepůjde. Čekáme druhé, ale dřív jsem ho nosila v manduce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.6.16 21:02

Úřesně, jak píšou ostatní, dokud dítě poprvý nespočine v obchodě na zemi, tak je to v pohodě, jak mu to člověk jednou umožní, tak je konec :) chodím nakupovat normálně, často se 3 dětma, 6r, 4r a 17m, 17m ještě v krámě na zemi nebyl..jen v obchodě se sportovním oblečením, když jsem si potřebovala zkusit boty(nosím v šátku). a jako někdy líp, někdy hůř, taky mají období, kdy zdrhají, ti větší nejhorší to bylo ve 4,5 a 2,5, to si vzali každej malej vozejk, a už letěli, vždycky se z nějaký vedlejší uličky ozvala rána, jak do sebe nabořili vozejčkama, a následně smích…šla jsem jen po hluku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí