Jak zvládáte nákupy s malým dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
11.6.16 22:16

Malej má rok, zatím v obchodě nebyl problém, ale i tak jsem teď třikrát využila na velký nákup Tesco dovoz a dobrý. Určitě dál budu využívat. Ušetřím čas, záda, ruce a můžeme jít místo toho ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.6.16 22:20

No moje díté lidlu ťape u kočárku, tak budem spolu chodit jen tam, v ostatních občas pomáha rohlik, ale i tak to omezime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
11.6.16 22:28

@pufik20 mně děti seděly ve vozíku hezky a jídlo a pití tedy nedostávaly… Asi bych jezdila nakupovat o víkendu a malého nechala doma nebo si objednala dodávku potravin domů, pokud tu možnost máš :think:

Ale časem by to mělo být lepší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
11.6.16 22:37

@pufik20 Nakupuju přes internet, možná to nešetří peníze, ale moje nervy rozhodně ano. Mám dvě malé děti, když občas vyrazím na nákup, tak se z toho pak pár dní vzpamatovávám. S nákupem potravin přes internet mám dobré zkušenosti, maso, ovoce a zeleninu mi vozí hezčí, než když to vybírá manžel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.6.16 22:44

@Suzuveverka za tuhle možnost bych dala krk, ale ono ne všude je to dostupné :D

Jinak ono asi záleží fakt na tom, jaké nákupy myslíte, jestli je to na způsob - popadnu rohlík a dva jogurty - a jdu, tak to to dítě většinou zvládne a není nad čím spekulovat, já třeba denně nechodím, jezdím nakupovat tak jednou za deset až čtrnáct dní a to prostě v tom supermarketu i s čekáním u pokladny nějakých 40-50 min strávím a ty děti to prostě nebaví :)

Pokud je možnost, tak bych je prostě v tomhle věku nebrala. O nic tam nepřijdou a chovat v obchodě se naučí i později. Buď šoupnout k babičce nebo tatínkovi, až se vrátí z práce a vyrazit sama. Šetří to čas i nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
11.6.16 23:01

@Moise To je pravda, k nám taky začali jezdit teprve nedávno, a to jsem málem bouchla šampus, když jsem to zjistila. Jednou týdně mi dovezou větší nákup a koupit občas nějakou drobnost zvládne manžel cestou z práce. V pěším dosahu mám pět hospod a žádný obchod :mrgreen: Vypravovat se s dětmi na nákup autem je docela dobrodrůžo na celé odpoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
11.6.16 23:04
@digy píše:
Co ho v obchodě nosit v nositku nebo v šátku, třeba na zadech? Vztekal by se hodně, nebo je už moc těžký?

tohle mě taky napadlo - bude mít rozhled a ty naprosto volné ruce.

mimochodem nevím, proč s kočárem do obchodu, vždyť si sama hrozně přiděláváš práci, když tam stejně nechce sedět.

jinak ale souhlasím s těmi, co psali, že prostě nesmíš vyměknout…
když posadím děcko na vozík, tak tam prostě bude sedět a HOTOVO. neexistuje nic jiného. mám jedno na vozíku a druhé vedle mně tlačí ten malý vozík a neexistuje aby jeden vylézal a druhý se vzdálil. Každý z nich má povoleno si vybrat jednu věc (většinou si vyberou lízátko), ale rozbalujeme až za pokladnama. řev neakceptuju. řev = NIC nebude.
doprovod taky nemám, takže to musí oba zvládnout i na finančáku, KÚ a podobných neštěstích, ne jen v obchodech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.6.16 23:09

Na velký nakup jezdime oba dva do města i s děckama, takoví nikdy nevyskakuji.
U nás na vesnici na malý nakup to je v pohode. Většinou jdem na druhy konec dediny do supru, i kdyz jednotu a dva tintiny mam 500 m od baraku, decka jedou na enduru/kole/koloběžce/pěšky já většinou za nima utíkám, už nemáme přes rok kočár.
A cesta trvá min. 30 minut pěšky, tak než dojdeme tam mají hromadu energie. Před nákupem se doma mají, aby nevymysleli same hovadiny v obchodě. A když se jde zpet, tak jsou vděční za cokoli na cestu do ruky.
U nás mají ty malé dětské zmensene vozíky, tak největší radost je když vyjdou na všechny tři a každému něco dam do vozíku.
Pro mě jak ten nákup je horší, je cesta na zmrzlinu k benzince, když každý má jedno kolo, motorku nebo co a furt být ve strehu, aby některý nevjel pod auto, že to nám nevede, jak k obchodu pěkný chodník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
11.6.16 23:12

Od čeho teda jsou na kočáru popruhy, když se z nich dítě vyvlíkne? 8o Starší syn je ďábel, ale nikdy se mi v kočáru nebo sedačce z popruhů nedostal. :nevim:
Proč nemůžeš nosit? Normálně ženský nosí i v těhotenství. (Taky jsem nosila.)
Takhle malý dítě bych prostě dala do vozíku a hotovo, snad nejsi na nákupu hodinu? :nevim: Já se spíš děsím prázdnin, až budu muset brát do obchodu i čtyřletého. Dva košíky neuvezu, on neposlechne, to bude něco pro moje nervy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
11.6.16 23:16

Tak když zakladatelka psala, že čeká další dítě a nemůže malýho nosit v nosítku, tak někde nějaký tatínek asi bude, ne..??

jinak kdybych neměla hlídání a měla takové dítě, tak dovoz do domu (tesco,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
12.6.16 07:12
@Tamtama píše:
Od čeho teda jsou na kočáru popruhy, když se z nich dítě vyvlíkne? 8o Starší syn je ďábel, ale nikdy se mi v kočáru nebo sedačce z popruhů nedostal. :nevim:
Proč nemůžeš nosit? Normálně ženský nosí i v těhotenství. (Taky jsem nosila.)
Takhle malý dítě bych prostě dala do vozíku a hotovo, snad nejsi na nákupu hodinu? :nevim: Já se spíš děsím prázdnin, až budu muset brát do obchodu i čtyřletého. Dva košíky neuvezu, on neposlechne, to bude něco pro moje nervy. :zed:

Zalezi na diteti, dcera se bravurne uvolnovala uz ve vajicku, tudiz vyvlect si popruhy v kocaru pres ramena dolu a propnout se tak, aby vyvlikla i nohy ji nedela v 16m problem. A to tu utahuju na maximum. Chodi asi 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
12.6.16 08:16
@Conulka píše:
Tak když zakladatelka psala, že čeká další dítě a nemůže malýho nosit v nosítku, tak někde nějaký tatínek asi bude, ne..??jinak kdybych neměla hlídání a měla takové dítě, tak dovoz do domu (tesco,…)

To jsem přehlédla, ale v tom případě, co je to za chlapa, když nechá dělat komplet velke rodinné nákupy těhotnou manželku s děckem v tomto věku. Můj ma dvě práce a na velké nákupy tak jednou, dvakrát do měsíce jezdí on, většina obchodů ma otevřeno do osmi večer některé do desíti, Tesco někde nonstop, i pozdě večer a v noci jsou vsechny potraviny stejně dostupne a kvalitní, i ty akční z letaku, snad kromě pečiva, ktere ale stejně v supru nekupujeme. Zbytek uz je pro me s kočárkem nebo naše starší děti otázka deseti minut.
Zakladatelka by si měla udelat pořádek i v tomto, nejde jen o dítě, ale tahat nakup s pupkem, potom se dvema malinkymi detmi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
12.6.16 08:45

První dcera seděla a koukala, bylo možný nakupovat i hodiny. Druhá byla horší, řev, nechtěla sedět, všechno vzít a strčit do vozíku, chobotnice. Nepomohlo ani jí dát něco do ruky, nebo jen na chvíli. Teď jsou jí dva a kousek a chodí, ví, co smí a je to lepší. Předtím jsem to řešila nákupama po osmé večer, když šly spát a manžel byl doma nebo dovozem z Tesca. Nejhorší je nákup s oběma (2 a 4), jedna sedí ve vozíku, druhá stojí na tom stojánku na pivo a hádaj se a mastěj se, tomu se snažím teď vyhnout, jak to jde :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
12.6.16 09:22
@monrom píše:
@Fofrník To je super taťka. :palec: Jen by mě zajímalo, jestli dvojčata seděla ve vozíku s nákupem nebo jedno vepředu druhé ve vozíku nebo nedejbože obě vepředu na sedačce? 8oJá nakupuji se třema (6,4,15m) celkem běžně. Samozřejmě, že by nejraději nakupovali oni, tak to řeším tak, že si každý může v obchodě vybrat jednu věc pro sebe a pokud se mu zalíbí i druhá, musí si vybrat jednu z nich. 15m na sedačce zabavím rohlíkem nebo ji podávám věci, kterým nemůže ublížit a pak je dává do vozíku a když je plný a dosáhne, sama zkoumá různé věci. Jogurty musí být mimo dosah. :mrgreen:
15m bych po obchodě lítat nenechala, už i kvůli bezpečnosti. Nejvíc se mi osvědčilo jí vozit na té sedačce vozíku - zabaví se víc než v kočáře.
Pokud jdeme na mini nákup, tak samo beru kočár a je to rychlý.

Starší v „sedáku“ vozíku a mladší jak kdy (podle toho co jsem nakupoval). Buď obě v jednom vozíku (abych ve druhém uchránil nákup - jogurty apod.), nebo každé v jednom aby se obložili nákupem (to se jim moc zamlouvalo). Jinak jsem to měl nastavené přesně jako ty. ;) Jedna věc podle vlastního výběru.
Velký nákup jsem musel dělat sám nebo jsem si vzal nejstarší dvojčata. Ve velikosti náku jsem měl konkurenci jen ve větnamcích. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
12.6.16 09:39

@blumen ježiši 8o tak to mám asi ještě zlatý dítě :lol:
@Fofrník jak vozíš dva vozíky naráz? Si to nějak neumím představit. :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí