Jak zvládáte nákupy s malým dítětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25243
11.6.16 21:05

Chce to čas, ten 1,5 roku je na toto blbej. Mě tohle dělala prostřední taky, taky vystupovala z košíku. Časem se srovnala, pochopila, že nesmí, že má být v klidu. Někdy stačilo, že držela nějakou koupenou věc.
Já jezdím sama nakupovat se třemi dětmi - skoro 5 let, 3 roky a 10 měsíční (čerstvě sedá v košíku) a dá se to. Ale než vejdeme do obchodu, promluvíme si, že se budou chovat slušně a můžou si něco dobrého koupit. Většinou koupí jogurt, termix, max. koblih.
Já teda jídlo a pití přímo v obchodě dovoluji minimálně a když byly menší, teď chápou, že se to musí prvně zaplatit.
Vydrž, bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
11.6.16 21:11

Tak co teda chodit nakupovat třeba večer sama, kdy už doma malýho někdo pohlídá? Nebo prostě nakoupit hodně dopředu a nějaký ty housky apod. vzít vždycky v menším obchodu, pekařství, odkud jsi hned pryč a malej nebude mít čas na vylejzání a vztekání?
My to teda dáváme v pohodě, ale někdy, když je to s malým fakt na palici, tak na nákup prostě nejdeme a vyrážim pak sama, když večer dorazí manžel z práce… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
11.6.16 21:14

@Svistice nemám klidné dítě, taky umí z košíku vylést, umí se vymotat z kšír, ale nesmí. V obchodě etikety nečtu, to leda když jdeme dva, chodím pro osvědčené věci a nakupuju rychle, ale i tak mám dítě naučené, že vylézat nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
11.6.16 21:14

Nechavam ji zurit v kocarku, popruhy si sundava i venku, ale ma smulu, nasadim zpatky a pritahnu je co nejvic. Nebudu se podrizovat diteti v tomto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
11.6.16 21:18

Vydrzet. Dvouleta mi to delala taky, uz pochopila ze musi sedet. Kdyby nesedela, s petiletym by zborili cely kram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
11.6.16 21:21

Ja to delam tak, ze nakupuju bud v malych obchodech, nebo na internetu, do supermarketu jezdim jedine nakup vyzvednout. V malych obchodech je to v pohode, naopak nekdy tam vezmu deti, aby byl klid, kdyz je to doma k nevydrzeni, protoze se perou a clovek je musi furt hlidat. Maly budou tri roky, ta pomaha, veze kosik, dava to do nej, u kasy vyndava, plati. Malymu je rok, tak sleduje cvrkot, a i kdyz jinak by furt nekde lez, tak jak to jde rychle, tak v pohode, nenudi se. Vzdycky jsem slysela, jak jsou nakupy s detma strasny, ale u nas proste ne. Ale fakt bych s nima do supermarketu na hodinu a pul nesla, z toho hrabe i me, a vzdycky jsem tam chodila jen, kdyz mam hodne velky nakup. Jak tu holky rikaji, krome velkych nakupu jezdi proste jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
11.6.16 21:25

Nejmladší byla taky takovej dáreček. Měla v kočárku dvoje popruhy. Jeden origoš z kočárku a druhej extra dokupovanej. Nejlepší byl na sucháč na zádech ala vestička. Než se jí z toho podařilo dostat, tak jsem obchodem obvykle proběhla. Když utekla, byla za řevotu odlovena a uvězněna. Mluvit jsem do ní klidně mohla jak do dubu :mrgreen: Trvalo to tak rok, pak konečně pochopila, že může mít svobodu, když se bude držet u kočárku.

Jinak klasika. Větší nákupy dovoz nebo manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.6.16 21:26

@pufik20 U mych deti funguje jidlo do ruky. Pises, ze u vas ne. Napada me jen vytvorit ritualy a tech se pevne drzet. Uvedu priklad. Prijedeme do kramu, jako prvni nakoupime ovoce a zeleninu a hned pak zamirime tam, kde je pecivo. Dam vybrat, ktere si da (vetsinou voli mezi loupakem a syrovym rohlikem) a to ji dam do ruky. A pak rychle nakupuju, dokud ji to bavi. Vi, ze nic dalsiho nedostane a ze nic jineho se proste rozbalovat nesmi a ani nesmi pobihat po kramu. Posledni dobou bravame kosik. Kocarek zaparkuji na kraji obchodu (mame tam dost mista, takze neprekazi) a jedem jen s nim. Parkrat se pokusila vylizat, i se vztekala, ale vztek nevztek, s usmevem ji vracim zpatky, ze musi byt v kosiku. Ona vi, ze nepovolim. Obcas to jeste zkusi, ale proste nevyndam. Parkrat mi tam ztropila scenu, ze se lide otaceli a to nakupujeme v miste bydliste, takze nas tu kazdy zna. Ale ja proste nepovolim. Placat neni potreba, ani kricet, je potreba jednat. Takze pokud chces, aby byl v kocarku, nezbyva, nez ho tam donekonecna davat i za cenu, ze bude jecet a hned zas vylezat. Proste ho zase vezmi a strc ho zpatky. Treba desetkrat. Casem pochopi, ze neustoupis a necha toho. To same z kosikem. Hlavne je potreba si udelat cas, pokud je to v mistnim kramu, kde te znaji, tak je klidne upozorni, ze asi bude jecet :lol: Preju pevne nervy :hug: Ono je to dost tezke. Ja sama mam tri deti jen to prostredni je takove hodne zlaticko za odmenu (ale zase se strasne urazi, takze si clovek nevybere :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.6.16 21:26

Jen nevím, zda je úplně ideální držet dítě přivázané v kočáře za každou cenu ( a jak dlouho). Jestli není lepší absolvovat pár nákupů sice opocená až na zadku, ale naučit tak dítě, jak se pohybovat a chovat v obchodě. S prvním to docela zafungovalo a tak od 2 let je při nakupování zlatej (hledá věci v regále, dává do pytlíku nebo do koše, vyndavá na pás, platí, odveze dětský košík na místo).

@Aspera My jsme zatím měli první epizodu, takže máme spoustu prostoru na tom ještě zapracovat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
11.6.16 21:31
@pufik20 píše:
Mám kloučka 1,5 roku. Když jdeme nakupovat tak nevydrží v kočárku, prostě se dostane z popruhů a byl by schopný vyskočit ven tak ho vyndám a snažím se ho usměrňovat, ale za ruku nechce a běhá po obchodě já táhnu kočár, košík a ještě jeho za ruku…katastrofa. Když jedeme autem tak ho posadím do vozíku, ale tam vydrží taky jen chviličku pak se vzteká a leze ven. Vždy nakoupím jen pár věcí a musíme z obchodu. Poradíte nějaké typy? Rohlík ani pití moc nepomáhá a doprovod babičky, tatínka…nemáme

S jedním dítětem přemýšlíš o doprovodu? :D Slib mu, že když bude hodný něco mu za odměnu koupíš (kobliha, jogurt, lipánek atd.) Prostě ho musíš ukecat. Nakupoval jsem s dětma běžně a žádný velký problém jsem v tom neviděl. Jen jsem potřeboval dva vozíky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
11.6.16 21:32

@Svistice : Presne, nase mala je taky takovej hrdej pomocnik. To mi prijde nejlepsi.

Jinak jidlo do ruky vubec neuznavam, necpu dite proto, aby nervalo, a uz vubec ne necim nezaplacenym…mala vi, ze musi pockat na kasu, a pak dostane ovoce nebo kousicek chleba za odmenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
11.6.16 21:34
@AnnaF píše:Jinak jidlo do ruky vubec neuznavam, necpu dite proto, aby nervalo, a uz vubec ne necim nezaplacenym…mala vi, ze musi pockat na kasu, a pak dostane ovoce nebo kousicek chleba za odmenu…

To máme stejně, v obchodě max. něco z ochutnávky, jinak nic. Rohlík si koupí a dostanou ho na cestu autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.6.16 21:37

@Svistice Ja myslim, ze je lepsi mit dite privazane za kazdou cenu, pokud se chova takto. Moje kamaradka ma nezrizenou strelu dost podobnou tomu, co tady popisuje zakladatelka a muzu rict, ze ja mam taky pomerne divoke deti a jsem zvykla na lecos, ale z tohohle mam nervy nadranc. On ji vyleze a zdrha na vsechny strany. Taky nakupuje, ale stylem, ze neco vezme do ruky a cpe to lidem do kosiku. Obzvlast u peciva je to dobre :roll: Jako bud musi zaridit, aby to nedelal a nebo holt priksirovat, pokud nemuze nakupovat bez nej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.6.16 21:42

@Amys Určitě máš pravdu, že i mezi žvými dětmi je „živé“ dítě a „živé“ dítě. Mě to napadlo v souvislosti s tím, že tady potkávám dost často na kočáře po městě a v obchodech dost velké děti (2+), matky je vytáhnou tak maximálně někde na hřišti nebo v parku. Což mě trochu přivedlo na to, že možná některé ty děti ani nemají šanci se naučit chovat v určitých situacích, když je k tomu rodič v rámci svého pohodlí nepustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
11.6.16 21:42
@tatranka1 píše:
Nakupuju na internetu Tesco, za mě dobrý, divezou domů a mám klid.

A já srabácky vždycky uklidím děti babičce, když se má dělat větší nákup :lol: Nemám na to nerva, půlku věc zapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí