Jak řešit spory mezi sestřičkama?

493
5.6.16 09:20

Jak resit spory mezi sestrickama?

Mam holky 1 a 4. Mladsi starsi miluje rano jak se probudi hned ji leti davat pusu.. Starsi ji ma taky rada, ale nechce si hrat porad s ni..

Jde o to jsme v pokojicku.. Kazda si hraje s necim jinym no starsi si hraje mladsi smejdi.. Najednou si mladsi chce hrat taky s panenkama.. Prileze ke starsi a bere ji panenku.. Starsi vola mami ber si ji neeee ja si chci hrat sama at mi to nebere.. Ptam se starsi pucis sestricce panenku (ma 3).. Starsi Ne. Dava ji misto toho jine hracky mladsi chce ale panenku, rvouci mladsi odtahnu do jineho pokoje zabavim si konecne necim jinym v ten moment prileze starsi s panenkama. Mladsi zar rev, ze chce panenku.. Ptam se pujcis nam jednu panenku.. Starsi tak jo. Tady mate, mladsichce, ale jinou, tu jinou starsi nechce pujcit… Wooooow :-D
Jak to mam resit??

Nebo treba starsi si hraje s necim.. Mladsi si vybere neco jineho od starsi, prileti starso nee to je moje.. A daca ji jine jeji hracky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
5.6.16 09:29

Klasické sourozenecké hádky, mám stejně staré holky a je to to samé. Jen včera byl spor o panenky, odrážedla, konvičky na zalévání a lopatičky na hraní. Jak to řešíme? Intuitivně - něco je dvakrát, ale rozhodně ne vše - to bychom se zbláznili. Musí se učit, že nemají vše, na co si ukážou a že se musí dělit. Ale je to vysilující, to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
5.6.16 09:34

@veruka85 Mladsi musis co nejvic zabavit ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
5.6.16 09:57

Starší by se měla umět podělit o hračky. Ale to neznamená, že vše musí dát hned mladší sestře. :-) Ta mladší by si zase měla zvykat na to, že nebude mít vše na co si ukáže. :D
Hlavně ta starší by měla mít klid na to svoje hraní, nebo jak bych to napsala. :-)

Chápu, že je to náročný. Sama mám zatím jen 1 dítě (2,5 roku), ale občas se taky přetahuje o hračky s kamarády :mrgreen: Je to asi normální.

A jak už tu někdo psal, tu mladší by jsi měla zabavit ty :)
Pevné nervy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.6.16 10:33

@veruka85 Mám sestru mladší o necelé tři roky a co si pamatuju měly jsme dost hraček stejných, stejné některé panenky, stejné plyšáky :lol: Aby jsme se nemusely dohadovat :lol: Mám i pár vzpomínek jak mě malá sestra štvala, já si něco postavila a ona přiletěla a zbourala to :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1911
5.6.16 11:33

Mám holky brzo 3 a 5 a je to to samé, teď už ale kupuju vše 2×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
5.6.16 12:48

Já to řeším tak, že starší nemusí půjčit svoje hračky, pokud si s nimi hraje, ale musí vybrat něco, co zrovna nepotřebuje a to půjčit, pokud se to mladší nelíbí, tak vysvětlím, že brácha si s tím hraje a tak musí počkat a zabavím ji jinak a dokoupím případně druhé verze těch nejoblíbenějších hraček, ale mladší kvůli tomu scény tedy nedělá a hračku synovi vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.7.16 02:29

Ja mam 7 a 10 holcicky. kdyz se perou o hracku, tak jdu v klidu do pokojicku a popovidam si s nimi nez najdeme kompromis, kdyz je to opet, tak jdu opet v klidu do pokojicku a hracku jim razne odeberu a reknu, ze jsou osklive, ze jsou sestry a aby nebyli na sebe lakome, ba naopak, ze jedna podrzi druhou a chci aby se objali a omluvily se sobe…a pak jsou na sebe hodne, tak ja prijdu za pul hodinky a odmnenim je tim co miluji a pochvalim je, ze takhle jsou hodne holcicky moje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
10.7.16 04:38

@Vořna …a pak jim nasekas na holou :roll: :roll:

@veruka85 pripada mi to normalni, ja bych to resila tak, ze reknu „ted si pepicka hraje s panenkou, az si s ni dohraje, tak ti ji pujci“, a dohledla bych na to, ze ji opravdu pujci, az si s ni dohraje. pripadne bych jim dala intervaly „ted pet minut ty, a ted pet minut ty“ a hlidala jim to. Proste se nauci sdilet hracky, pujcovat si, chapat potreby a touhy druhych, aniz by to bylo na ukor tech jejich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
10.7.16 06:34

Tak u nás to je stejné stále (5 a 3 roky). Ale už jsou i okamžiky, kdy si spolu krásně vyhrají.

Dríve, když byl synovi 1 rok, tak jsem to musela řešit částečnou separací při hraní. Jinak některé věci máme také dvakrát (a to mám syna a holku). Syn má panenku (panáčka), dcerka má autíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí