Chodíte k psychologovi?

403
4.6.16 10:13

Chodíte k psychologovi?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda zde někdo chodí s dítětem nebo sám k psychologovi a jaké jsou ceny za hodinu? Pomohlo vám to? Slyšela jsem, že 500,– za konzultaci i za terapii na hodinu. Je to hodně nebo je to obvyklé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
917
4.6.16 10:17

Záleží na vzdélání a zkušenostech toho člověka. 500 za hodinu bych čekala, že ten člověk bude opravdu odborník a bude vystudovaný na jedné z těch nejlepších univerzit u nás. Pokud si nejsi jistá, tak by neměl být problém, aby ti třeba ukázal diplom. Je totiž spoustu lidí, co má jen jakési kurzy nebo podezřelé školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
4.6.16 10:17

Záleží kde bydlíš, ale pro děti je lepší sehnat na pojištovnu, těch je pro děti hromada. Horší je to u dospělého. 500 je dobrá cena, v Brně je to mezi 700-1000 za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.6.16 10:19

Chodím se synem, pokud zajdete k lékaři a napise vam zadanku, nic pak neplatite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
4.6.16 10:20
@Zujabuja píše:
Chodím se synem, pokud zajdete k lékaři a napise vam zadanku, nic pak neplatite.

To není pravda, každý psycholog to má jinak. Jeden je na pojištovnu a ten se neplatí a pak je soukromý a ten se platí vždy. Není to o žádance ale o tom jak ten psycholog pracuje, jestli má smlouvy s pojištovnami nebo pracuje sám na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.6.16 10:23

@Aletheia

Ano ale jsou prece vyborni psycholove i na pojistovnu. Ano delsi cekacka, ale ta nase je kapacita na ten problem co mame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.6.16 10:34
@Zujabuja píše:
@AletheiaAno ale jsou prece vyborni psycholove i na pojistovnu. Ano delsi cekacka, ale ta nase je kapacita na ten problem co mame.

taky zalezi, jak casto potrebujes dochazet. pojistovna plati omezeny pocet sezeni. my treba se synem chodime kazdy tyden.

@maluvka
jsou velke rozdily podle mista pusobeni a podle zamereni - odbornosti, specializace. znama chodila kvuli synovi k psycholozce na pojistovnu, byla hrozne spokojena, ale jen dvakrat rocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
4.6.16 10:37

@Zujabuja
a ta čekačka je jak asi dlouhá? Dívám se, že jsi z Brna, mohla bych poprosit o jméno psychologa? Pokud by to nevadilo…klidně do zpráv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
403
4.6.16 10:40

@Ali-Ali
A jak to probíhá? Nejdřív vás vyzpovídala a pak terapie už jen s dítětem? Hodinu si s ním povídá každý týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
4.6.16 11:15

V USA dáš psychologovi i 300 dolarů za hodinu, takže… 500 je zadarmo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.16 11:31

Já byla jednou u psychologa a jednou u psychiatra.. Neplatila jsem nikdy nic. Jenom ti řeknou, co chceš slyšet ty. Tak mi to přislo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.6.16 11:43

@maluvka
Nejsem z Brna, bydlim okres Karviná. Se synem jsem na prvni konzultaci čekala 3 měsíce. V prvni 3 sezeni pak byli cca co mesic, pak co 3,ale ted uz nas chce videt je co pul roku. Ma uz diagnozu, tak casteji neni treba. Co 3 měsíce chodime k psychiatrovi.

Příspěvek upraven 04.06.16 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
4.6.16 11:52
@noriko.aimi píše:
Já byla jednou u psychologa a jednou u psychiatra.. Neplatila jsem nikdy nic. Jenom ti řeknou, co chceš slyšet ty. Tak mi to přislo.

Tak to s tebou nemůžu souhlasit. Možná to bylo tím, že jsi tam byla jen jednou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.16 11:54

Musí to být klinický psycholog, ten je obvykle na pojišťovnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
4.6.16 11:54
@maluvka píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda zde někdo chodí s dítětem nebo sám k psychologovi a jaké jsou ceny za hodinu? Pomohlo vám to? Slyšela jsem, že 500,– za konzultaci i za terapii na hodinu. Je to hodně nebo je to obvyklé?

těch 500Kč…no neobvyklá cena to není. Jinak k tomu placení, jak bylo zmíněno, pokud má psycholog smlouvy z pojišťovnou (tvou) můžeš to mít i zadarmo, ovšem pokud se jedná o soukromého psychloga, platíš vždy. Za mě, pokud máte problémy a nevíte si s nimi rady…jděte, znám nejednoho člověka (včetně mě - ale u mě to trochubylo jiné) kterému pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí