Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kotatko03 Asi ano…šla jsem tam na popud známého, který neustále tvrdil a opakoval, že nejsem normální (měly jsme odlišné názory, tak už jsem musela být nenormální), tak jsem mu chtěla dokázat, že jsem, ať už drží hubu…a hle: prý jsem ok ![]()
@maluvka píše:
@Ali-Ali
A jak to probíhá? Nejdřív vás vyzpovídala a pak terapie už jen s dítětem? Hodinu si s ním povídá každý týden?
maly je autista. takze prvni to bylo kolecko vysetreni pro urceni diagnozy (neurologie, psychologie, eeg atd). a pak zacal dochazet kazdy tyden, plus ted jednou tydne dochazi i k nam domu a plus ma dvakrat tydne ergoterapii. takze my toho mame fakt hodne ![]()
ja nebydlim v CR, ale studovala jsem to i jak to chodi u nas, plus co vim od znamych. tady v zahranici je vyhoda, ze je dostupnych vic sluzeb, vic terapii, je to flexibilnejsi. nevyhoda - naprostou vetsinu veci clovek plati z vlastni kapsy a ty castky jsou zajimave. nicmene pro nas je to priorita cislo jedna, takze proste momentalne jde pul rozpoctu na tyhle veci. beru to tak, ze kdyz mu to poamha, tak lip ty penize utratit nelze.
@Zujabuja píše:
@Ali-Ali
Kazdy tyden? Taky mam prave autika.
jo, v podstate ma neco 4× tydne. naucila ho pouzivat karticky ke komunikaci, pracuje s nim na mluveni, rozlisovani emoci, celkove komunikaci - gesta, fyzicky kontakt. spolupracuje se skolkou, s ergoterapeutkou, uci nas s nim pracovat doma.
@Ali-Ali
Aha tak unas nam pomaha sdruzeni a spc, ale syn do školky teprve pujde.
Ma dcera (5let) chodí k psychologovi skoro rok, dostala jsem doporučení od pediatra a nic jsem neplatila. Chodí jednou za měsíc na sezení.
Děti chodí k dětskému psychologovi, já chodím psycholožce. Jsou to spolužáci ze školy
. Oba doporučila naše opatrovnice z OSPODu, moje je z centra pro rodinu, dětský pracuje v nemocnici. Neplatím ani jednoho z nich.