Nic na něj neplatí - 14měsíční chlapeček

863
9.6.16 19:27

nic na něj neplatí - 14 měsíční chlapeček

Ahoj holky, už sem pomalu zoufalá. Mám 14 měsíčního chlapečka a je neuvěřitelně živej a když přijde do kontaktu s hodným klidnějším dítětem, tak mu pořád něco dělá a ted se naučil kousat, no a já aby to nevypadalo že ho nevychovávám, tak ho pořád napomínám a plácám, ale on si z toho nic nedělá, už má pověst pěkného rošťáka:( Neplatí na něj nic křik, na zadek, přes ruce, bubák ani domlouvání že to dělat nesmí. Prosím o radu, co mám dělat, aby mi z něho nevyrostl grázl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17595
9.6.16 19:38

No určitě ho neplácej 8o
Domlouvání těžko rozumí, je malej, nepouštěj ho na ostatní děti, na socializaci má ještě dost času :roll:

Pokud ho budeš od mala mlátit a křičet, tak z něj ten grázl nakonec bude :zed:

Jinak mírně Ne ne, když „zlobí“, tak ho od toho dítěte (nebo věci) odtáhni a buď trpělivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
9.6.16 19:41

Neplácala bych ho pořád, ale spíš až jako poslední možnost. Ale tak, aby ho to třeba trochu štíplo, to plácnutí. Ono se mu nic nestane.

Když kousne, důrazně mu říct, že se to nedělá, vzít ho pryč a že si hrát nebude. Buď důsledná. Pokud ho plácneš, ale dál ho necháš si hrát, tak si taky může myslet, že je to v rámci hry.

• Citovat
  • Upravit
31672
9.6.16 19:48

No hlavně ho nepácat. když se bude k jinýmu dítku chovat nevhodně, tak ho jednoduše odnes, a zabav jinak, ne ho plácat, tím nic nevyřešíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
9.6.16 20:09

Já to dělám tak, že syna dvakrát upozornim, že něco nemá dělat. Když nepřestane, tak ho trestam tim, že mu vezmu hračku, kterou házel po místnosti, seberu talíř s jídlem, které házel na zem atd. Vrátím mu to až se uklidní. Když má záchvat vzteku, pošlu ho uklidnit se jinam. Do vedlejšího pokoje. Chvilku leží na zemi a vzteká se, ale během pár minut je klid. To samé venku. Bouchnul jsi jiné dítě? Ještě jednou a jdeme domů. Musím to pochopitelně dodržet, ne jen vyhrožovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
9.6.16 20:46

Můžu se jen zeptat?? Nechci se vám plantát do výchovy ale co uděláte když vaše dítko někomu rozbije třeba hlavu kamenem?? Taky ho jen odvedete pryč a zabavite něčím jiným??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
9.6.16 20:50

Je rozdíl roční nebo např. tříleté dítě. Pro ty, které to nechápou, doporučuju knížku Nejšťastnější batole v okolí. Je třeba s dítětem komunikovat na jeho ment. úrovni, aby vám rozumělo. Řezat do batolete, které z toho opravdu nemá rozum a nechápe důsledky svého činu je hovadina.

Tříleté dítě už chápe víc, ale 14m je opravdu málo. A ten asi hlavu nikomu nerozbije, max. tak sobě při pádu na zem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
9.6.16 20:51

A je třeba si děti hlídat, pak se nebudou rozbíjet hlavy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
9.6.16 21:22

@terka.h tento pristup se mi libi, ale nejsem si jista, jestli 14m dite to pochopi. Jak mas stare decko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
9.6.16 21:25

@terulína nechci byt ta mama co vidam v parku, ze dite ji zkace,,po hlave" nici zahony a ona jen kouka a obcas rekne, aby to nedelalo, to si spis myslim ze z neho vyresto grazl. Ja byla bita jako zito a muj muz taky a oba sme slusni lide, muj muz je dokonce uzasny clovek :) ale to je take extrem, musim najit cestu neco mezi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.6.16 21:47

@Peony1 Nepouštěj ho k ostatním dětem, aktivně předcházej krizovým situacím Rozhodně ho neplácej, prckové z toho v tomhle věku mají akorát prču, nějaké strašení bubákem či čímkoliv podobným je taky dost padlé nahlavu (chceš, aby se Ti pak v noci bál a budil se s můrama?)

@Lucinesshka Pokud si matky dětí všímají, tak dítě hlavu nikomu nerozbijem protože matka včas zakročí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
9.6.16 21:48

@Peony1 já neříkám, že jsem občas dceru fyzicky nepotrestala, ale byla to opravdu až poslední možnost nebo když mi pitomě ruply nervy. Myslím, že násilí nic neřeší a děti, které byly bity, tak budou bít ty své a mít to za normu.

Příliš volná výchova taky nic, zkrátka něco mezi. Ale mám za to, že takhle malé dítě fakt ještě toho moc nechápe, tak ani ty fyz. tresty nemají moc smysl. Mám teď stejně starého chlapečka a je to ještě „mimčo“ :lol:. Začíná pomalu chápat, když něco nemá, ale moc si z toho hlavu nedělá :lol: - proto to chce být pořád na blízku, usměrňovat, odtáhnout ruku, NE NE atd. Hodně trpělivosti přeju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
9.6.16 21:49
@Svistice píše:
@Peony1 Nepouštěj ho k ostatním dětem, aktivně předcházej krizovým situacím Rozhodně ho neplácej, prckové z toho v tomhle věku mají akorát prču, nějaké strašení bubákem či čímkoliv podobným je taky dost padlé nahlavu (chceš, aby se Ti pak v noci bál a budil se s můrama?)@Lucinesshka Pokud si matky dětí všímají, tak dítě hlavu nikomu nerozbijem protože matka včas zakročí.

souhlas :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
9.6.16 22:06

@Peony1 starší má v srpnu dva roky. Takto jsem ho ale začala učit na varování právě v jeho 14 měsících. To se narodil mladší, takže jsem to musela nějak uhlídat všechno. Třeba při přebalování mladšího jsem viděla jak starší něco provádí, tak jsem na něj zavolala ať to nedělá(pochopitelně kdyby si třeba hrál s něčím nebezpečným nebudu ho jen varovat, ale zakročím). Než jsem položila malého do postýlky tak mu to ještě jednou zopakovala a až když to nezabralo ( a mladší byl bezpečně v postýlce) pak zakročila. Ono se to fakt jinak nedalo. Nemám čtyři ruce :D.
@Lucinesshka To právě musím ohlídat aby se šutrem po nikom nešel :mrgreen:. Takže říct ať zahodí kámen, jinak si s dětmi nejde hrát. Prostě tomu předcházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.6.16 22:39

@Peony1 Neplácat, nekřičet - tím to zhoršuješ. On si bude myslet, že takto se řeší problémy a bude tě napodobovat. Když bude dělat něco, co nemá, tak důrazně, ale vlídně říct, že tohle se nesmí, vysvětlit co nejjednodušeji proč (např. chlapeček by měl au au) a ZABRÁNIT MU V TOM, ABY TO OPAKOVAL. Tzn odvést ho od toho dítěte pryč, zadržet mu ruku, když bude chtít plácnout, nedovolit mu kousnout atd. A tak durt dokola, do zblbnutí, než to pochopí (on to jednou pochopí ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí