Je mi z toho smutno

Anonymní
17.6.16 09:39

je mi z toho smutno

Dobrý den. radeji anonymne :( Mam doma 4letou a mesicni holcicku. dneska rano byla 4leta u babicky a chtela jet s ni do kramu a babicka, ze ne a tak se rozbrecela a pry ji rekla, ze se venuu jen mimcu. Pritom to neni pravda :( hraju si s ni delame blbosti..jo urcite uz ne tak casto jako to bylo, ale snazim se :,( strasne me to boli uplne me to dostalo do kolen :( mela jste to taky naka? cim se to zlepsi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
17.6.16 09:42

Najít si čas, který budeš věnovat jenom starší dceři, bez mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
17.6.16 09:43
@Anonymní píše:
Dobrý den. radeji anonymne :( Mam doma 4letou a mesicni holcicku. dneska rano byla 4leta u babicky a chtela jet s ni do kramu a babicka, ze ne a tak se rozbrecela a pry ji rekla, ze se venuu jen mimcu. Pritom to neni pravda :( hraju si s ni delame blbosti..jo urcite uz ne tak casto jako to bylo, ale snazim se :,( strasne me to boli uplne me to dostalo do kolen :( mela jste to taky naka? cim se to zlepsi?

ja jsem se tohoto taky hrozne bala, kdyz se mi narodila mladsi dcera.

Tak jsem to delala tak, ze jsem se proste vykaslala na uklid, na sebe (docasne samozrejme), varila jsem jenom jednoducha jidla.

A kdyz mala spala (nevyzadovala pozornost, ze by ji neco bylo), tak jsem se velmi intenzivne venovala starsimu a to absolutne naplno. A vzdy, kdyz mala brecela, tak jsem k tomu starsiho prizvala, aby mi pomahal, aby se ji venoval se mnou, jenom jsem dohlizela na to, a by ji daval jenom hracky, ktere ji neublizily.

A musim rict, ze to fakt hodne fungovalo ;)

Ale i presto obcas rikal babicce, ze by byl radeji tam. Taky to bolelo, ale pak jsem si uvedomila, ze je to jenom proto, ze ji nevidi tak casto, jako me a ze babicka se opravdu venuje jenom jemu a ze sestricka tam neni ;)

A ted uz je to naprosto v pohode :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
17.6.16 09:44
@Anonymní píše:

Jednou jsem četla jak uděla, aby se starší dítě cítilo doceňované, když příjde mladší. Je dobré je začlenit do péče o to mladší a chválit, když něco udělá dobře. Taky je hrozně důležité mezi nimi jakoby ten vztah vytvořit tím, že jí řekneš, že jí ta mladší má ráda, nebo že jí dokáže nejlíp rozesmát (líp než ty), nebo že jí něco jde opravdu dobře, co se týká té malé. Takže potom pro tu starší je jakoby zábava se starat o tu mladší a nemá dojem, že bys jí nějak odsouvala na vedlejší kolej. Snad jsem to popsala nějak rozumně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.16 09:51

Vsechno co pisete delam :-( a do dneska jsem si myslela, ze je vse vpohode..ale asi ne. a myslim ze ji bylo lito, ze ji babicka nevzala a tak dostala hysterak, ale stejne. Achjo :(

• Citovat
  • Upravit
36556
17.6.16 09:52
@Anonymní píše:

Už nikdy jí nebudeš moci věnovat 100% času jako dřív, tak to prostě je :nevim:
Je to něco za něco, brzo si spolu začnou hrát a to je zase něco, co jedináčci nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
17.6.16 10:00

:hug: Dle mé zkušenosti mrně zkusí říct cokoliv, co ho posune ke splnění jeho přání - včera mi mladá vyhrožovala, že mi nedá ani kousek narozeninového dortu!
Jestli rozeznala, že ji babička trochu lituje jako „odstrčenou miminem“, tak bych řekla, že to prostě zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.6.16 10:37

Hele jste vsichni v sestinedeli - reagujes jeste hodne citlive ty, dcera a mozna i babicka ;) ono se to utrepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.6.16 10:39
@Knihomyš píše: :hug: Dle mé zkušenosti mrně zkusí říct cokoliv, co ho posune ke splnění jeho přání - včera mi mladá vyhrožovala, že mi nedá ani kousek narozeninového dortu!
Jestli rozeznala, že ji babička trochu lituje jako „odstrčenou miminem“, tak bych řekla, že to prostě zkusila.

to je přesné. Děti jsou chytré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.6.16 11:24

Já už se dozvěděla věcí od dětí, když jsem odmítla vyhovět jejich momentálnímu přání :lol:
Takový výcuc: Už nejsi moje kamarádka / nikdy ti nepůjčím svoje hračky / nikdy ti nedám bonbonek / chci bydlet u babičky / já vím mami, že mě nemáš ráda… je toho dost, co už mi stihli říct. Měla by ses nad to umět povznést, ale chápu, že zrovna teď je to skoro nemožné. Navíc každá tahle hláška bolí. Děti to nemyslí zcela vážně (pořád jsem kamarádka, půjčují mi hračky, chtějí přeci jen bydlet se mnou a vědí, že je mám ráda :lol: ), ale zkouší dosáhnout svého i za cenu takových hlášek. Nevědí, jak moc tím trpíme. Ber to tak, že chtěla vzbudit lítost u babičky, aby ji přeci jen do obchodu vzala. A jak je vidět, je to hodně chytrá holka, ví přesně, kde to zkusit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.16 12:05
@Kakika píše:
Já už se dozvěděla věcí od dětí, když jsem odmítla vyhovět jejich momentálnímu přání :lol:
Takový výcuc: Už nejsi moje kamarádka / nikdy ti nepůjčím svoje hračky / nikdy ti nedám bonbonek / chci bydlet u babičky / já vím mami, že mě nemáš ráda… je toho dost, co už mi stihli říct. Měla by ses nad to umět povznést, ale chápu, že zrovna teď je to skoro nemožné. Navíc každá tahle hláška bolí. Děti to nemyslí zcela vážně (pořád jsem kamarádka, půjčují mi hračky, chtějí přeci jen bydlet se mnou a vědí, že je mám ráda :lol: ), ale zkouší dosáhnout svého i za cenu takových hlášek. Nevědí, jak moc tím trpíme. Ber to tak, že chtěla vzbudit lítost u babičky, aby ji přeci jen do obchodu vzala. A jak je vidět, je to hodně chytrá holka, ví přesně, kde to zkusit :hug:
:pankac: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
20.6.16 18:38
@Kakika píše:
Takový výcuc: Už nejsi moje kamarádka / nikdy ti nepůjčím svoje hračky / nikdy ti nedám bonbonek / chci bydlet u babičky / já vím mami, že mě nemáš ráda… je toho dost, co už mi stihli říct. Měla by ses nad to umět povznést, ale chápu, že zrovna teď je to skoro nemožné. Navíc každá tahle hláška bolí. Děti to nemyslí zcela vážně (pořád jsem kamarádka, půjčují mi hračky, chtějí přeci jen bydlet se mnou a vědí, že je mám ráda :lol: ), ale zkouší dosáhnout svého i za cenu takových hlášek. Nevědí, jak moc tím trpíme. Ber to tak, že chtěla vzbudit lítost u babičky, aby ji přeci jen do obchodu vzala. A jak je vidět, je to hodně chytrá holka, ví přesně, kde to zkusit :hug:

:pankac: Ano ano! A ještě: „Nechci s tebou už bydlet, najdu si jinou mámu.“ Někdy i „Udělej/dovol, nebo ti to tady rozmlátím!“ a vrchol: „Nemám tě ráda!“
Zakladatelko, hoď se do klidu a nenech se převálcovat! Pokud opravdu se snažíš tak, jak píšeš, tak se tvé dítko jen snaží o manipulaci s okolím ve svůj prospěch, běžný to jev! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí