Devítiměsíční holčička - interakce s dětmi

Anonymní
1.7.13 16:44

devítiměsíční - interakce s dětmi

Zdravím, chci se zeptat ostatních maminek, jak interagovalo nebo interaguje jejich devítiměsíční dítě s ostatními dětmi.

Moje dcera moc dětí nepotkáva, onehdy jsme potkali šestiměsíční miminko, tomu se pokusila pohladit vlasy, koukala na něj, moc ji nezajímalo. Na staršího chlapečka mávala.

Včera venku byla matka s osmiměsíční dcerou, tak ji posadila proti ní. To druhé mimino se na ní usmívalo, šťouchlo ji do oka, šáhlo ji na nohu.

Moje se na něj neusmála, ukladla mu dudlík a dala si ho do pusy, začala jí tahat za oblečení, trhat vlásky, plácla ji po noze a odlezla pryč.

Dost mě to vyděsilo… nebo se takhle děti chovají?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
1.7.13 16:46

Jo, chovají, klidně do tří let třeba, nebo i déle. Až potom jsou schopny si spolu hrát tak, jak „hrát si spolu“ chápou dospělí.
Samozřejmě ji nenechej jiným ubližovat, ukaž, jak to udělat správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
1.7.13 16:47

Prosimtě, kolikrát si spolu nehrajou ani dvouletý děti, takže klid, devíti měsíční mimino určitě žádnou velkou interakci vykazovat nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.13 16:47

Jo a ještě mě zajímá, jak vám reaguje na jméno.
Ona většinou reaguje, ale občas, třeba když si s něčím hraje, na ní volám i třikrát a úplně mě ignoruje, to mě taky zaráží…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.13 16:49
@Temaho píše:
Prosimtě, kolikrát si spolu nehrajou ani dvouletý děti, takže klid, devíti měsíční mimino určitě žádnou velkou interakci vykazovat nemusí ;)

no to druhé mimino se mi zdálo přátelštější? nevím… hlavně nemělo touhu jí ubližovat

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
1.7.13 16:52

:lol: :lol: :lol: Muj desetimesicni syn vsechny deti ignoruje. Popripade zacne brecet.
Nejradeji ma bezdomovce. Na ty se smeje uz z dalky. :-D

• Citovat
  • Upravit
61
1.7.13 16:53

Zrovna nedávno jsem četla, že v tomhle věku jsou pro dítě ostatní děti jenom „věc“, neberou je jako živé osoby, takže bych se tím moc nestresovala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
1.7.13 16:56

Ano takhle se děti chovají. Malý budou v říjnu dva a ostatních si všímá jen když jí berou její věci, to je pak jekot. Jinak je ignoruje :nevim: Na starší co tam lítají se teda občas směje, ale musí běhat, jak sedí, tak jí nezajímají. Mimina považuje za panenky - podává jim dudlík nebo láhvičku a kdyby mohla, tak je bude tahat jako kočka koťata..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.7.13 16:58

:lol: Moje 3,5letá si začíná hrát s dětmi až teď. Nějakou dobu je mezi dětmi ráda, ale hrála si spíš vedle nich než s nimi. V devíti měsících je to tak akorát o hlídání, aby si navzájem neubližovaly (rády ukazují očička atp), popř. aby si na sebe postupně zvykaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
1.7.13 17:06

Obě reakce mi přijdou vzhledem k věku normální. Naše malá se v osmi měsících směje na brášky, tahá je za vlasy, snaží se jim cucat ruce :lol:. Ale je od narození zvyklá, že jí pořád okukují, chovají a dělají s ní blbinky.
Nejstarší, jak byl sám, byl spíš pozorovatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
1.7.13 17:26
@canard píše:
Zrovna nedávno jsem četla, že v tomhle věku jsou pro dítě ostatní děti jenom „věc“, neberou je jako živé osoby, takže bych se tím moc nestresovala :mavam:

Tomu teda rozhodně nevěřím, a nesouhlasím. Už takhle malé děti na sebe můžou všelijak reagovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.7.13 18:02

Tohle chování je naprosto normální :lol: ničeho se neděs, nejpozdějc kolem 3: roku se naučí si s dětma normálně hrát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
1.7.13 18:09

Proč tě to vyděsilo? Co jsi čekala? Ne, jako bez ironie a urážkly, jakou jsi od dcerky v 9m kdy si začíná pomalounku uvědomovat sama sebe, mámu a tátu, že bude dělat? takhle se budou choavt ještě dlouho, malej bude mít 13m a jak vidí dítě, svého věku nebo mladší, jde k němu, něčím ho bací, páíchne ho do oka, plácne mu lepáka, žďuchne do něj, ukradne piškot/lahevú dudel :-D a pokud je to malé mim, i, tak přes něj v klidu přeleze a valí dál… Malé děti nevnímají jiné malé děti jako živé lidi, ale jako další hračky, oni to nechápou, do 2 let si hrajou ještě vedle sebe, ne spolu ;) Neboooj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.7.13 18:16

Ano, jedináčci nebo prvorození, kteří nejsou zvyklí na ostatní děti ano. Je to normální, samozřejmě jsou maminky aktivistky, které berou dítě do společnosti už od mimina, ale někdy mám pocit, že to pak produkuje děti, které nevydrží být sami a neustále pak vyžadují společnost.
Druho a více rození jsou už v mladším věku kontaktnější.

(mimochodem, starší kluci se furt přetahují, něco si berou, štípou se, tahají, ječí… :lol: i to je interakce :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
1.7.13 19:00

Myslím, že je to normální, pokud na děti jinak není zvyklá :think:
Mám dvojčata 8m a taky bych neřekla, že si hrají „spolu“ to akorát, když se přetahují o nějakou hračku :roll: jinak si hrají spíš „vedle sebe“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí