Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dvouletá dcera jela podruhé vlakem a řvala strachy celou cestu tam i zpět?
Co s tím, nechat „uležet“, nebo to zkoušet?
Díky ![]()
Příspěvek upraven 02.07.13 v 06:18
Vubec bych to nelamala pres koleno. My milujeme zviratka a vcera ani k ovcim nesls pres plot, jak se bala! Tak se ji to nelibi. Kdyz budes nutit, muze si to zafixovat a mit z toho fakt panickou hruzu
@palapa jj, taky si myslím…tak se k mamce nedostanu, bo busem to k ní trvá 5h ![]()
Koz se taky bála, tak jsem jí ani nepřemlouvala…ale my jsme se museli dostat zpět, takže to bylo nutné..
Stejný problém asi nikdo nemá?
Právě proto jezdím od 3 měsíců malého všema dopravníma prostředkama - vlak, bus, metro, tramvaj…neplakal ani jednou..tak doufám, že se to neobrátí ![]()
Ale pokud tvoje dítě hystericky pláče, přes koleno bych to nelámala ![]()
Napada mi tak jedine ji vzit na nadrazi a podivat jen tak na vlacky..jak projizdi, vykladat ze by jste taky jeli…a ukazat treba jine deti jak nastupuji do vlaku…
@bellisima píše:
Napada mi tak jedine ji vzit na nadrazi a podivat jen tak na vlacky..jak projizdi, vykladat ze by jste taky jeli…a ukazat treba jine deti jak nastupuji do vlaku…
Ona se ráno vzbudila a první co říkala bylo : „ššššššš, néééééé, bojíííí“
![]()
@amazon nevadil jí ten hluk? my museli kolem 2. roku pořídit sluchátka (prostě se bez nich kluk nepřiblížil k vlaku).. jinak jezdíme k našim, cesta trvá 9 h, zvyknul si.. jen ty sluchátka zpočátku, no.. ale ty se dají pořídit za pár kaček
zkusila bych nějakou hodně krátkou cestu a postupně prodlužovat ![]()
Ahoj, mohu se pridat k teto diskuzi? Ja mam podobny i kdyz asi uplne jiny problem a taky nevim co s tim. Dcera mi cca ve 12 mesicich zacala blinkat v aute. Uz jsem zkusila vsechno mozny, ale bez vysledku. Celkem se poblila tak 4× plus jednou kdyz mela strevni virozu a jeli jsme s ni do nemocnice, tak to se poblila dvakrat cestou tam a pak i zpatky. Chvili jsme ji dali oddych a cca v 16 mesicich jsem jela na dovcu a cestou tam zase zvracela. Zpatky uz jsme radsi jeli vlakem. Myslela jsem si ze ji teda vadi delsi cesty a holt proste bude muset obcas vydrzet a holt se pozvraci protoze uplne bez auta to taky nejde. Jenze to sem se asi dost spletla a kdyz sem ji po dvoumesicni pauze nalozila do auta, ze s ni dojedu pouze z mesta domu (cca 5 minut jizdy ani ne) tak hned co sem ji dala do sedacky, tak se rozklepala zakryvala si oci a ze se boji a ze chce ven. U toho ji tekly sliny z pusy, no hruza des. Takze se zrejme chudak uz boji ze ji bude spatne. A ja ted taky nevim, jestli to mam znovu zkouset ji proste do auta dat a jet a nebo ji dat cas. Jenze jak dlouho? Prijde mi ze i pres ty dva mesice co v aute nejela tak je to jeste horsi. Tak nevim. Poradite?
@cherrylady co kinedryl, nebo nějaké homeopatikum na cestování? nezkoušela jsi?
Zkoušela jsem cocculine a to je bez vysledku. A kinedryl jsem ji dala prave az kdyz se poblila na tu dovcu, protoze sem doufala, ze homeopatika zaberou a prd. Takze pak sme sice dojeli, ale bylo to i tim, ze uz mela pak cas na spani tak usla. A ja nejak v kinedrylu nevidim moc pomoc, preci ji nebudu cpat kinedryl, kdyz pojedu jen treba k babicce a dedovi coz je 20 minut cesta a pak odpoledne ji dam dalsi abysme dojeli domu? A hlavne je od dvou let a dceri je rok a pul. Nerikam, pokud pojedeme nekam dal tak ji ho samozrejme dam, ale ne dvakrat denne. Takze prave nevim. Nejhorsi je, ze ted uz ma strac ze ji bude spatne, tak tam necchce ani nastoupit.