Roční vzteklounek

158
30.6.13 21:18

Rocni vzteklounek

Maminky,
Taky nektera z vas mate doma malyho vzteklounka? Jak je zabavujete? U nas to je tak ze jsem chvili s nim a najednou potrebuju nekam odejit a uz zacne brecet. Nebo maly si hraje a ja si jdu delat neco do kuchyne a jakmile zjisti ze s nim nejsem tak zacne hystericky brecet a honem leze za mnou a capa se po me furt by se chtel chovat, divat z okna, musim se mu porad venovat ale jak kdyz potrebuju varit. Kdyz si ho nevsimam, tak se vzteka. Dam mu nejakou hracku nadobi zabavi se chvilku a za chvili je u me zas s placem. Nekdy se vzteka nekdy je uknouranej. Je to zlaticko ale nemuzu se mu porad venovat mam aspon trosku pravo si taky oddychnout, ne? Ja uz si nevim rady, ze i nekdy na neho kricim at prestane a ono je to horsi :oops: ja vim je maly a nechape to jenze nekdy to je proste na me moc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
30.6.13 21:24

Můj malej má taky takový stavy, že jak ho nemám na ruce, pláče, ale je to signál toho, že by spal. Jinak jsem zastánce toho, že lehká ignorace je žádoucí, ať jde o cokoli, partnerství, ale třeba i kytky :-) A tak si naše dítko už docela zvyklo, že na pláč neběžím hned, pokud to není nic vážného, stačí mu vnutit jinou hračku a je na chvíli klid (chvíli, která je pro matku malého dítěte dlouhá jako den) :-) Radu nemám…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
30.6.13 21:26

Nicméně sama víš, že křik je kontraproduktivní a možná i ten v něm budí tu nervozitu…

• Citovat
  • Upravit
433
30.6.13 21:30

Mame taky rocniho chlapecka a presne, jakobych cetla, co se deje u nas :)
Obdobi separacni uzkosti, maly me pronasleduje uplne vsude, je jako muj stin a nekdy me to taky peknee stve, ale snazim se na to podivat jeho ocima…objevuje svet a vse je pro neho nove, citi ve me oporu, bezpeci, klid a jistotu, ze ho ochranim. Ke komu jinemu by se mel schovat nez ke svoji mame? ;) Ja si to obddobi uzivam, protoze vim, ze deti tak strasne rychle rostou a meni se, vidim to na starsich klukach, co mame. Uz zdaleka nejsem ta potrebna mam, ale jen mama, co nachysta jidlo, obleceni, daji mi pusu a cau, leti pryc.
Vydrz to, za par mesicu to bude pryc a maly uz si pak i pohraje sam a budes mit i vic casu na sebe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
30.6.13 21:30

U nás to bylo v roce taky, ale asi po měsíci to naše dítko přešlo, myslím si, že to byla taková ta úzkost, že mamina odejde a on tam zůstane sám, takže jsem zhruba ten měsíc vařila s malým na zemi mezi botama :mavam: teď má 19m a šel by za lentilku s každým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
30.6.13 21:35

Já ho od malička zvykala, aby si hrál sám, takže si sám dokáže hrát. Ale taky má občas takový chvilky a co 100 procentně pomáhá je dám tu křupku nebo sušenku :lol: Jenže jen co ji sní, jde pro další a další… nakonec si s ním stejně musím chvilku pohrát a pak už si sám hraje zase delší dobu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
30.6.13 21:38

Máš ohrádku? Alespoň na to vaření lupnout ho tam obložit hračkama nebo spíš hrncem a vařečkou a nechat si ho s ohrádkou u sebe? Když vařím malej je buď zabavenej zvukovejma hračkama co dělaj kravál a nebo stojí u čehokoliv a prostě čeká a je nadšenej že zase stojí :D (začal obcházet nábytek).Neboj bude hůř :-*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4933
30.6.13 21:41

No já se pořád vymlouvám že to moje zvíře je vzteklý kvůli zubům…má totiž dny kdy je úplně miliónovej a dokáže si hrát celý hodiny sám.. :nevim:

má tvoje zvířátko taky lepšé a horší nebo pořád stejný??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
30.6.13 21:52

@zrzule23 Přesně, zuby :cert: To je důvod, proč se i náš malý tento týden chová jako satan :mrgreen: Začalo to v pondělí, jakmile zjistí, že jsem se zdejchla do kuchyně umýt nádobí, nachystat jídlo, nebo nedejbože když na chvíli sednu k netu - okamžitě řev, visí mi na teplákách, dokud ho nevezmu…už chodí, takže si za mnou v klidu dojde, kdykoliv potřebuje, všude ho beru s sebou, ale stejně je teď prostě dost náročný…navíc k tomu ještě tak 7 x denně kadí, takže neděláme nic jiného, než že běháme od přebalováku k umyvadlu a zpět, samozřejmě s řevem, protože to nemá rád, váží přes 10 kg, takže žádná sranda…no každopádně devátý zub je venku..takže ještě 11 a bude snad zase hodný jako andílek :mrgreen:. No ale i tak ho občas taky srpdnu :oops: je to prostě náročné…Takže za mně - můžou to být zuby, zkus kouknout do pusy, jestli něco nepřibylo :mavam:

• Citovat
  • Upravit
158
30.6.13 21:52

Ohradku nemame. Zuby jsou taky mozne. Ted asi tyden je furt knouravej, ubrecenej, ale nekdy na chvili je zas hodny sam si hraje. A pak to prijde znovu a je to dokola porad stejny. Musim naucit byt trpeliva coz ja nejsem :nevim: jinak spi celou noc v kuse az do rana a po obede chodi spat tak na dve hodinky. Dam mu obed a pak jdem obedvat ja s manzelem a syn je znovu u mych nohou a vzteka se ze ho nechci vzit - ja se taky potrebuju najist v klidu. Proc chodi za mnou a nejde treba za tatou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
30.6.13 21:58

@paoline Opravdu stejné jako u nás :mrgreen:. Ohrádku má, ale v té řve taky…ale jak jsem psala, on už chodí, takže ohrádka už u nás nefrčí…Taky si každý večer říkám, že musím být trpělivější, ale je to sakra těžké…A tatík je u nás taky až na druhém místě…maminka je maminka…večer strhaná jak stará žebračka :lol:

• Citovat
  • Upravit
31594
30.6.13 22:31
@paoline píše:
Ohradku nemame. Zuby jsou taky mozne. Ted asi tyden je furt knouravej, ubrecenej, ale nekdy na chvili je zas hodny sam si hraje. A pak to prijde znovu a je to dokola porad stejny. Musim naucit byt trpeliva coz ja nejsem :nevim: jinak spi celou noc v kuse az do rana a po obede chodi spat tak na dve hodinky. Dam mu obed a pak jdem obedvat ja s manzelem a syn je znovu u mych nohou a vzteka se ze ho nechci vzit - ja se taky potrebuju najist v klidu. Proc chodi za mnou a nejde treba za tatou? :think:

Protože táta není máma :lol:
Mám skoro osmiměsíčního a dneska byl taky celkem uřvanej, jindy si celkem hraje v ohrádce nebo jakmile zametu, tak na zemi, ale dneska byl takovej umrněnej, že ho nic nezaujalo, nakonec jsem tu s ním pobíhala v šátku na zádech, to jsem nejdřív zametla, sundala ho, na zemi vydržel 10min, pak zase kvikot, tak jsem ho zase navázala a oběhla aspoň pračku, sušičku, připravila něco pro prostředního k jídlu…
Pokud se chceš v klidu najíst, tak bych nejdřív lifrovala do postele a pak si dala jídlo.
Nemůže být třeba unavený? 2h přes den roční mi přijde celkem málo. Já jsem pak setřeala dítě z hrubu do pelechu a bylo celý šťastný že může spát.
Při růstu zubů bývají děti unavenější, já u toho svého taky čuju nějaký tesák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
30.6.13 22:35

Náš malý si hraje sám, od narození mě nijak nevyžadoval, ani si se mnou hrát nechce :mrgreen: Ale taky ho mám pořád za zadkem, na záchodě, v kuchyni…ze začátku jsem si ho u vaření dávala třeba do jídelní židličky k lince (v dostatečné vzdálenosti, aby na nic nedosáhl) a do ruky mu vrazila vařečku nebo něco, čím mohl kolem sebe mlátit :mrgreen: Jinak chodí prostě za mnou :nevim: Když potřebuju pověsit prádlo a zrovna ho nechci věšet hodinu, abych honila dítě po dvoře (zjistil, že sousedi mají taky pejska, tak zaleze mezi tůje, kam já se s břichem nenacpu, strčí ruku skrz plot a volá „hafhaf!“ :roll: ) tak ho dám do postýlky s hračkama, buď si hraje, nebo prostě těch 10min. prořve :nevim: Koupe ho zásadně manžel, sice je u toho řev, že tam nejsem, tak chodím teda s nima a pak když už je zabavenej ve vaně, tak zmizím…Prostě se z každýho řevu nepoprdím, no :oops: Už je tedy starší (14m) ale od roka je to chování stejný, jen je to chození už vylepšený a rychlejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
30.6.13 22:59

@paoline jakobych to cetla o nasem kocourkovi. uplne stejny scenar. asi s tim nic nenadelas. nedokaze si sam hrat ani minutu, manzel ho často chova, rad se diva z okna. občas se trochu zabavi v postýlce vic nez na zemi.ale jsem z toho uz hodne unavena. doma samozrejme kramari ve skrinich. krupinka je dobrej napad, ale premyslim, zda se tim hodne nezasyti, aby pak chtelo jist obed. ja si nedokazu predstavit, ze bych mela varit a dite bylo v kuchyni samo.vzdy spi nebo když vyjimecne neusne, tak je v postýlce. ale casem zacnu varit brzo rano nebo vecer. ale to je to obdobi. snad se to casem zmeni. do toho ještě usina v 10 vecer a skoro nic neji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
30.6.13 23:00

@paoline jakobych to cetla o nasem kocourkovi. uplne stejny scenar. asi s tim nic nenadelas. nedokaze si sam hrat ani minutu, manzel ho často chova, rad se diva z okna. občas se trochu zabavi v postýlce vic nez na zemi.ale jsem z toho uz hodne unavena. doma samozrejme kramari ve skrinich. krupinka je dobrej napad, ale premyslim, zda se tim hodne nezasyti, aby pak chtelo jist obed. ja si nedokazu predstavit, ze bych mela varit a dite bylo v kuchyni samo.vzdy spi nebo když vyjimecne neusne, tak je v postýlce. ale casem zacnu varit brzo rano nebo vecer. ale to je to obdobi. snad se to casem zmeni. do toho ještě usina v 10 vecer a skoro nic neji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí