Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem,
máte prosím někdo zkušenosti s Dexamedem nebo Dexonou?
Na imunologii mi zjistili tyto protilátky proti:
kyselině fosfatidové 0,16 U/ml
fosfatidylethanolaminu 0,16 U/ml
Protilátky proti spermiím TAT1:32 MIXED
Protilátky pro zona pellucida slabě pozitivní
(moc těm výsledkům nerozumím)
Každopádně mi imunoložka napsala Metypred před dalším IVF. Teď ale máme ještě v pátek IUI a to mi díky mému nátlaku napsala 1 ampuli Dexamedu nebo Dexony.
Je to účinné? Měla by stačit pouze jedna ampule?
Bohužel v tomto ohledu nebyla moje imunoložka moc sdílná, když se dozvěděla, že přecházím do jiného CAR než ona preferuje ![]()
Díky za vaše rady a zkušenosti
Ahoj,
já Dexamed momentálně píchám 1× týdne 1 ampuli. Kvůli velmi zlé repordukční imunitě jsem před tím byla 8 měsíců na medrolu, bohužel to nebylo k ničemu. nyní jsem medrol vysadila a místo toho dexamed. Dle doporučení lékařky před IVF minimálně 5 injekcí, aby to k něčemu bylo, ale to se může u každého lišit. Každopádně kromě hnusného píchání Dexamedu do zadku to se mnou nic nedělá a trochu bych řekla, že jsem i trochu odpuchla po vysazení medrolu, byť je to stále kortikoid.
Víc nejsem schopná asi poradit.
@Margit. Tomanova píše:
Ahoj všem,máte prosím někdo zkušenosti s Dexamedem nebo Dexonou?
Na imunologii mi zjistili tyto protilátky proti:kyselině fosfatidové 0,16 U/ml
fosfatidylethanolaminu 0,16 U/ml
Protilátky proti spermiím TAT1:32 MIXED
Protilátky pro zona pellucida slabě pozitivní
(moc těm výsledkům nerozumím)Každopádně mi imunoložka napsala Metypred před dalším IVF. Teď ale máme ještě v pátek IUI a to mi díky mému nátlaku napsala 1 ampuli Dexamedu nebo Dexony.
Díky za vaše rady a zkušenosti
Je to účinné? Měla by stačit pouze jedna ampule?
Bohužel v tomto ohledu nebyla moje imunoložka moc sdílná, když se dozvěděla, že přecházím do jiného CAR než ona preferuje
@muslik Děkuju moc za tvojí zkušenost!
ať ti to brzo vyjde!
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď