Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Výdrž,2 měsíce je ještě brzy, i když sama chápu že bys nejradši chtěla otěhotnět hned, taky jsem chtěla
pro začátkem bych začala dělat ovulační testy, záleží jak máš dlouhé cykly, to ti hodně napoví. Nebo měřit BT. Ber vitamíny a sexujte minimálně co 3 dny ☺️️
@Anonymní píše:
Ahojky předem děkuji za odpověď.
Je mi 19 let a snažíme se o mimino ale nějak nám to nejde. Teprve to jsou 2 měsíce co se snažíme. Už nevím co mám dělat. Často se ptám zda to není ještě brzo (věkově). A otázky máte práci a školu hotovou ano máme oba pracujeme máme být zázemí všechno.
Běžně páru trvá i rok, než žena otěhotní. Pokud máš ovulaci a styk pravidelný, mělo by se to brzo povést. Když ne, vyšetřila bych nejprve muže.
Nám to trvalo 4 roky. Ale je fakt, že mi nebylo devatenáct ![]()
Také mi je 19. Jsem teď ve 35týdnu těhotenství a trvalo nám to 7měsíců.. Hodně štěstí ![]()
2 mesice je fakt malo, bud v klidu a nehrot to tolik. Zkus ovulacni testy nebo v dobe par dni pred ovulaci zajdi k doktorovi na ultrazvuk, at koukne, jak to vypada. Zkus se zamestnat necim jinym. Treba sportem, zdravou stravou, nejakym zarizovanim… bude ti to rychleji utikat
hodne stesti ![]()
Nauč se trpělivosti, s dětma je to potřeba. A brzy mi to přijde ![]()
Problém dnešní doby je, ze každý pocita s tím, ze dostane všechno hned a má na to nárok. Trpělivost růže přináší.
Mám syna 8 let a druhe cekam az ted po 4letech snažení, už sem nedoufala že se zadaří a starší syn že zůstane jedinacek, ale přestala jsem to řešit a smířila se stim a teď už jsem 28tt a syn bude mít brasky, takže držím pesticky at se brzo zadaří. ![]()
Ahojky předem děkuji za odpověď.
Je mi 19 let a snažíme se o mimino ale nějak nám to nejde. Teprve to jsou 2 měsíce co se snažíme. Už nevím co mám dělat. Často se ptám zda to není ještě brzo (věkově). A otázky máte práci a školu hotovou ano máme oba pracujeme máme být zázemí všechno.