Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Po roce zkoušení bez výsledku, ale jsme o několik let starší. Respektive, po roce jsme se oba nechali vyšetřit, zda je vše v pořádku (nebylo) a začali ivf proces, který u nás trval od první konzultace po transfer vajíčka 6 měsíců.
@Anonymní píše:
Ahojky, nějak to zde nemůžu najít - po jak dlouhé době vám přijde ok začít přemýšlet nad ivf - nebo jinou pomoc lékaře? Je mi 28, již 4 roky neúspěch celkem, v loni mimoděloží. Tzn že neplodná jsem docasne, jak rika Dr.
Prosím je o info, po jak dlouhé dobe ste to zacly uvazovat - asistovane poceti. Děkuji
Do centra můžete jít klidně hned. Obecně se říká že by se mělo jít po roce až dvou nezdaru. Ale pokud dítě chcete tak čím dřív tam půjdete tím víc času budete mít na případná řešení. Třeba to nakonec ivf ani být nemusí.
Ja to zacla hrotit po roce co to neslo. Pak rok v caru. Prvni pulrok jsem zkousela IUI, 4× se nezadarilo, zmena caru skok do ivf a vyslo to v prvnim ivf, ale az ket.
Po roce, neni na co cekat. Tim vubec nerikam, ze mate problem, ale je lepe kdyz vas proklepnou ze vsech moznych stran, aspon pak z toho vyjde na co je mozne se zamerit… a ani nemusite skoncit IVFkem, nekomu staci IUI nebo poladit stitnou zlazu, zhorseny spermiogram, inunitu… je toho proste hodne co muze hrat roli. hodne stesti ![]()
My po dvou letech nechali udělat spermiogram a vyšel mizerně. Rok jsme se smiřovali s tím, že samo to nepůjde, zkoušeli ještě alternativy a pak se objednali do caru. Ale já přirozeně nikdy neotěhotněla.
Do CARu jsme šli po roce snažení. Resp po vysledku manželova spermiogramu. Nebylo na co čekat.
Do caru jsme šli po roce snažení. Vyšlo nám až třetí IVF. Být vámi objednala bych se do Caru na konzultaci a základní vyšetření. Aspoň budete vědět jak jste na tom ![]()
@DeeSocialWorker @janickaIII @Payus @jizvíková @Helca83 @Ba-stet @Lentilkaaa83 @kavenka
Díky všem za reakci. Taky se mi zda ten Cca rok jako dostacujici k tomu vyhledat pomoc. Jen jsem byla fakt zvedava, a hlavne ze nejsem divna kdyz to tak citim taky. Diky, ![]()
@Anonymní píše:
@DeeSocialWorker @janickaIII @Payus @jizvíková @Helca83 @Ba-stet @Lentilkaaa83 @kavenka
Díky všem za reakci. Taky se mi zda ten Cca rok jako dostacujici k tomu vyhledat pomoc. Jen jsem byla fakt zvedava, a hlavne ze nejsem divna kdyz to tak citim taky. Diky,
Navsteva car neznamena hned ivf. Patrne problem bude a nektere veci se daji vyresit leky napriklad. A musi se podivat i na ten druhej vejcovod. Jsi mladinka, nechapu proc to tvuj doktor neresi. Je to i zaprah na vztah.
@Micky174 ano. Souhlas, ze to neznamena hned ivf, + Dr to resi, na lekach jsem, ale- dotaz se tyka spise casoveho horizontu ostatnich mezi zacatkem „snazeni“ a navstevy kliniky. Protoze mi bylo kamaradkou negativne naznaceno, ze chtit si nechat pomoct od Dr je jakoze BRZO po roce od mimodelozniho, s cimz ja nesouhlasim, a proto sem se chtela na totez zeptat i nezaujatych..
@Anonymní píše:
@Micky174 ano. Souhlas, ze to neznamena hned ivf, + Dr to resi, na lekach jsem, ale- dotaz se tyka spise casoveho horizontu ostatnich mezi zacatkem „snazeni“ a navstevy kliniky. Protoze mi bylo kamaradkou negativne naznaceno, ze chtit si nechat pomoct od Dr je jakoze BRZO po roce od mimodelozniho, s cimz ja nesouhlasim, a proto sem se chtela na totez zeptat i nezaujatych..
No, to záleží, jak moc na to „spěcháš“ a jak se s tím vyrovnáváš. My jsme to s mužem třeba docela blbě rozdýchávali (ale to už jsmě měli výsledky spermia a věděli jsme, že moc jiných možností než IVF není). Pak se ukázal docela velký problém i u mě, a to jsem si vyčítala, že jsem to neměla odkládat, že čas letí… Takže za mě, já bych kašlala na okolí a na doktorku a na konzultaci do caru šla. A uvidíš.
@Anonymní píše:
Na kamosku se vykasli a nech si udelat vysetreni. Ale pises, ze leky beres, no v tomto veku by to melo jit hned, no
@Ba-stet specham nespecham, ale asi spis ano. Ale ze bych z toho byla nejak silena, to zas take ne. Podle vseho jsme zdravi oba, ale treba krev mi jeste nebrala, na testy.. a reknu si o to za mesic az k ni pujdu. Takze se treba ukaze jeste neco, tezko rict. Verim ale ze ne..
Ale dovela se vidim v tom, ze nechci odkladat.
Ahojky, nějak to zde nemůžu najít - po jak dlouhé době vám přijde ok začít přemýšlet nad ivf - nebo jinou pomoc lékaře? Je mi 28, již 4 roky neúspěch celkem, v loni mimoděloží. Tzn že neplodná jsem docasne, jak rika Dr.
Prosím je o info, po jak dlouhé dobe ste to zacly uvazovat - asistovane poceti. Děkuji