Dezinfekce hraček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
1.8.14 09:16

Taky mi přijde lepší ten Milton. I když ono to bude asi tosamé jak Savo. Já jsem teda třeťátku něco vyprala, něco opláchla, ale zbytek dostala po ségrách taknjak to bylo :nevim: Ale já už jsem otrlá, já už ani neoplachuju dudlík co olízal pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Markéta Fe
1.8.14 09:20

Já mám půjčenou hrazdičku od ségru, dala jsem ji do pračky na program ruční praní. V DM prodávají dezinfekční aviváž, tak pokud máš obavy, můžeš použít tu. Hračky dávám do myčky, co de vyařit, vyvařím.

• Citovat
  • Upravit
27263
1.8.14 09:21

Já bych to asi přestříkala sanitolem a utřela hadrou a víc bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
1.8.14 09:30

Ahoj holky, mi se má narodit za 3 týdny mimčo. Plyšáky do postýlky jsem jen vyprala na 30 - takže myslíte, že je to tedy OK? A třeba kakráček a hřebínek na vlásky a podobné věci bych měla taky nějakým způsobem čistit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
1.8.14 09:32

@Emisis v DMku prodávají tablety, ze kterých se udělá desinfekční roztok za studena.. je to vhodné i na lahvičky, tak proč ne hračky, navíc máš jistotu, že to nebude zdravotně závadné a vydesinfikované. Jen bych doporučovala to napřed vydrbat kartáčkem..špínu nerozpustí..jen vydesinfikuje již umyté čisté povrchy…
Jo a plyšáci a deka na 30 mi přijde dost málo… minimálně 40 (já jednou vyprala várku plyšáků na 80 - malá mi otočila knoflíkem s teplotou u pračky) a jen jeden trochu zcuckatěl, jinak přežili všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
1.8.14 09:37
@Emisis píše:
@marrlinka taky si myslim..muz na me taky koukal jak na cvoka :mrgreen: mam zatim vse nove a poprve nakupovala na bazarku.. Tak ja to asi vyvarim, snad se ten plast nerozpusti, a deku vyperu jeste jednou

kdybych měla všechno kupovat fungl nové a v kvalitě, jaká se mi líbí, to by zase koukal můj muž na mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
1.8.14 09:39

Plyšáky a podobné hračky, které se nedají vyprat na 60 stupňů apod. se mohou zabalit do sáčku a dát do mrazáku na 24 hodin a je po bakteriích. Alespoň tak jsem to slyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
1.8.14 10:06

@Emisis Používám doma Sanytol..asi bych ho na to taky stříkla, pak nechala působit a pak omyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.15 21:59

Myslíte že jak plyšáky tak i chrastítka a plastové hračky stačí dat do mrazáku? Já čekám koncem prosince příchod miminka, takže by mě zajímalo zda to stačí i u nejmenších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.17 19:39

Zdravím,
chci se zeptat, dostlaa jsem nějaké hračky přes net od jedné paní, neznám jí, ale domácnost mají čistou. Jde o hračky na kočárek, hračky jako různé poloplyšové či plastové..(bez baterií)… dá se to nějak a čím dezinfikovat..plyšáci na kočárek mají plastovou karabinu..
To samé se chic zeptat, když budu kupovat věci oblečení z druhé ruky, jak dezinfikujete a perete prvně toto prádlo.

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
9023
12.7.17 19:44

Hračky lze dezinfikovat v mražáku, prádlo jsem vyprala na 60

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
12.7.17 19:46

Nedezinfikuji, plastové hračky omyju vodou s jarem, pořádně opláchnu čistou vodu, plyšáky prohlídnu a oklepnu abych vyklepala případný prach. Oblečení vyperu až když potřebuji (do té doby mám uklizené ve sklepě v krabicích) v dětském prášku, který budu používat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.7.17 19:52
@bublinek píše:
Hračky lze dezinfikovat v mražáku, prádlo jsem vyprala na píše: Více

Mínus 20 ani plus 60 se desinfekcí ani nedá nazvat, to je spíš jen pro pocit. ;) Ale vidíš, dítě žije. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
12.7.17 19:53

Oblečení z bazaru jsem vyprala jako každé jiné prádlo. Plyšové a látkové hračky, pokud tedy nemají baterie, jsem normálně vyprala (i ty, co měly plastové díly). Plastové hračky umyla vodou s jarem. Nic jsem nedezinfikovala. Přijde mi to přehnané a dokonce i škodlivé, pokud je dítě zdravé. Samozřejmě u nemocných dětí třeba po chemoterapii je situace jiná, to je jasné.
Novorozenec si přece s hračkami nehraje, ani je zpočátku neuchopí. Na hračku na kočárku tak kouká… A ve chvíli, kdy si začne hračky brát do ruky, kutálet se po zemi atd. je to už neuhlídatelné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
12.7.17 19:57
@Litta píše:
Mínus 20 ani plus 60 se desinfekcí ani nedá nazvat, to je spíš jen pro pocit. ;) Ale vidíš, dítě žije. :jazyk:

mrazák není desinfekce. Mně to doporučovali při alergii na roztoče. Ale viry a bakterie to přežijí naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí