Dezinfekce hraček

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
394
19.11.05 13:36

DEZINFEKCE HRACEK

:?: ZAJIMALO BY JAK CASTO DEZINFIKUJETE HRACKY VASICH NEMLUVNAT A CIM,ja je omyvam jen vodou a asi jednou za tyden az dva je sterilizuju v roztoku k tomu urcenemu,delam dobre?
a hracky z novych materialu–ty latkove?v navodu je prat povrchove ale nemacet cele ve vode" 8O 8O
jsem z toho jelen

a dudliky?jak casto sterilizovat?nebo staci jen oplachnout?a jak casto? :idea:

moje linda ma skoro 5mesicu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
19.11.05 13:55

Ahoj Ajo,
hračky jsem nesterilizovala nikdy, akorát jsem je vždy nové umyla dětským mýdlem a vodou, když jsem si vzpoměla tak jsem to občas zopakovala, ale určitě ne jednou týdně. Látkové hračky normálně peru v pračce, ještě se mi nestalo, že bych nějakou zničila, peru je na 40. Ale taky to nepřeháním. Vycházím z toho, že doma nemáme až takový nepořádek a nějak tu imunitu musí dítě získat. Pokud něco upadlo venku tak jsem to pak doma samo vyprala nebo umyla. Dudlíky jsem vyvařovala asi jednou týdně do 2 měsíců věku dítěte, pak taky spíše třeba po návratu z chalupy nebo když jsem měla pocit, že se už moc často válel po zemi. Nic se nemá přehánět :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.11.05 13:57

Ahoj.

Jsem zastánce přiměřené čistoty. Od doby, kdy se Radim začal více točit, plazit a lozit (asi od 6-7 měsíce) strkal do pusy vše, na co přišel. Takže bych musela desinfikovat celý byt.

Do té doby jsem dudlík vyvařovala, když jsem měla pocit, že to potřebuje (tak 4× týdně). Stejně nám pořád padal (Radim ho sundával z řetízku a v 5 měsících si ho sám zrušil, prostě ho nechtěl).
Většinu plastových a látkových hraček jsem pořádně vydrbala kartáčkem v čisté vodě (občas s obyč. neparfémovaným mýdlem). Stejný způsob údržby praktikuji pořád - občas je umyji ve vodě (jednou za týden, když mám pocit, že s nimi Radim vytřel úplně vše, tak častěji). Výjimkou byly hračky - šterkátka pro nejmenší, která se dají vyvařit.
Látkové hračky se fakt nedají prát normálně v pračce, pokud chce člověk zachovat tvar a barvu. Podobně i plastové knížky (manžel jednu omylem vyvařil, plast se nerozpustil, ale tvar již nebyl původní). Plyšáky jsem normálně vyprala na 30 stupňů.

UFF. Já to prostě neumím stručně.

Moc se mi líbí doporučení jedné lékařky, která mé kamarádce řekla: " Nic se nemá přehánět. Aby dítě bylo zdravé, má sníst 7 kg normální špíny." Takže pokud člověk bydlí v normální domácnosti, pravidelně vytírá, vysává, utírá prach … neměl by se bát, že dítko občas někde „zblajzne fujtajblík“. Z něčeho děti musí nasbírat obranné látky.

Zdraví zdar. Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
19.11.05 14:23

Ja vecer posbiram vsechnz hracky, ktere lezi na zemi a bud je hodim do krabice nebo je jen oplachnu vodou, jindy je drhnu antobakterialnim mydlem. Jak se mi kdy chce a taky podle toho, jak je pozde. Nekdy misto miti hracek radeji padnu do postele. Penove puzzle jednou za tyden vymacham v pracce, protoze mala je cely tyden statecne olizuje. Vyvarovat jsem prestala uz davno, kdyz jsem zjistila, ze nejlepsi hracka je ovladatko od televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.05 14:30

Ahoj,

taky jsem nikdy hračky nesterilizovala, pouze oplachovala teplou vodou, a to ještě jen když byly fakt špinavé :oops: . Ale přidám sem jednu dobrou radu, jak dostat všechny bacily a roztoče z plyšových hraček. Občas je taky hodím do pračky, ale nedávno jsem slyšela jednoho doktora, jak radil dát hračky do igeliťáku a nechat je přes noc v mrazáku. Vymrazí to prý všechny fujtably.

Zuzana a Pepíno (15m)

• Citovat
  • Upravit
2793
19.11.05 14:39

Tak já jsem asi divná,ale nikdy by mě nenapadlo sterilizovat hračky.Opláchnout,to jo,ale to je všechno.Dudlík taky jen oplachuju pod vodou,sem tam,když něco vyvařuju,tak ho k tomu přihodím.
Jsem zastánce toho,že dítě nemá žít v přehnané čistotě až sterilitě.Myslím,že to vede jen k poruše imunity a k rozvoji různých alergií.

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
19.11.05 15:17

Ahoj Zuzano,
s tím mrazákem je to pravda. Vítek je asi astmatik takže jsem dost pátrala co to obnáší. A mimo jiné jsem se dočetla, že tím mrazem se ničí roztoči. Praní ve 40 stupních je na ně myslím neúčinné. Ale např. 0,5 metrový krteček a ještě větší medvěd se mi do mrazáku nevejdou takže až bude v noci pořádně mrznout, dám je na balkon.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
19.11.05 16:25

Ahoj,
taky si myslim, ze by dite nemelo vyrusta ve sterilnim prostredi. /obrazne receno/ Jenak ty protilatky musi ziskat. Tak jsem taky hracky oplachovala ve vode-horke. Ale treba ne kazdy den, tak ze bych to mela ve vecernim ritualu, nez usnu ja:-)
Ridim se prislovim vseho s mirou.
Tak at nase deti prospivaji
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
19.11.05 16:57

Já jsem sterilizovala hračky jen jednou - než se Tomík narodil - a několik štěrkocek jsem roztavila :oops: Zase jsem moc četla…prý že se mají vyvařit :roll: Jde to, ale jen jednou :twisted:

Dudlík jsem dříve čas od času vyvařila, teď už jen oplachujem a hračky občas vezmem na koupání do vany a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
19.11.05 17:03

Ani já to nijak nepřeháněla. Snad jen týden po návratu z porodnice jsem několikrát denně sterilizovala flašky, ale to bylo jen z nevědomosti. Pak jsem si řekla, jsi normální? Místo, aby ses věnovala holce, takhle blbneš. Dudlík jsem sterilizovala před prvním použitím a pak jestli 2× za celýho půlroku, co ho používala? Jinak pod vodu (dokonce ani striktně ne pod teplou).
Hračky před použitím a pak když byly špinavé. Plyšáky jsem dala do pytle a schovala.
V 5 měsících jsem toho s čištěním nenadělala skoro nic. Samozřejmě jsem doma neměla bordel, i když ani s uklízením to nepřeháním. U nás se uklízí 1× týdně. Puzzle na zemi jsem vyprala před použitím a pak jen přeluxovala.
Fakt všeho moc škodí. Švagrová div neleze po zemi a nehledá zbytky smetí, luxuje skoro denně a kluk je furt nemocnej. Nemusí to souviset, ale podporuje to.
V 5měsících bych začala brzdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.05 19:15

Já získala takové ty pískací hračky a štěrkátka od našich ještě po mne a segře.No a jelikož máme doma myčku na nádobí vše jsem dala umýt na 30minut do myčky.A takto jsem zničila snad vše špatné.Jinak abych týdně sterilizovala hračky v nějakém roztoku by mne nenapadlo.Dle potřeby bych spíš šupla do myčky tot můj styl mytí.

• Citovat
  • Upravit
2114
19.11.05 19:41

Ahoj, ja nedezinfikuju, nesterilizuju. Hracky sem po koupi akorat oplachla teplejsi vodou, ty latkove a plysaci apod. ty sem rovnou hodila do boxu s hrackami. A dudliky-sem vyvarila jen jednou po koupi, pak jen po kazdem pouziti jen vyplachnu vodou. Sany. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
19.11.05 20:04

Málem jsem si myslela,že jsem fakt divná,než jsem si přečetla,že některé z vás to děláte stejně jako já.Teda v tomto případě spíš neděláte.Mě by to ani nenapadlo sterilizovat hračky.Jen jsem občas vyprala plyšáka,kterého jsme vozili ven a často padal na zem,toť vše.Nikdy jsem je neomývala a už vůbec ne vyvařovala.Asi bych se zbláznila z toho,kdybych každý den po usnutí dcery měla nastoupit druhou směnu v koupelně,protože těch hraček se za jejich 16 měsíců nashromáždilo cekem dost.
Mějte se hezky,Anajka+Alžbětka 16 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
19.11.05 20:10

jen k anonymní - ty máš hračky po sobě? to je hezký ale co ftaláty, nebojíš se jich? já všechny plastové vyházela, protože tehdy se to tak nesledovalo.

JInak se přikláním k názoru - než to dám malé tak to umeju a pak jednou za uherský měsíc, dva, když mi hračky přijdou umlousané. Plyšáky jsem prala jen jednou, asi bych po půl roce používání zase měla:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
19.11.05 20:14

Ahoj, pridavam se mezi ty, co nesterilizuji. Pokud to bylo na nejake hracce na obalu, tak jsem to udelala nez hracku dostala do ruky mala. Jinak opravdu ne. Kdyz byly Sarlote ctyri mesice, dosla jsem k nazoru, ze to stejne nema smysl. Lizala mi plouvouci podlahu, atd.
Sice kazdy den vysavam, ale to jen kvuli dlouhosrtemu psovi, ktery nam dost opadava. Jinak bych taky vysavala podstatne mene.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815