Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.Hledám někoho s kým bych mohla pokecat o strastech a starostech cukrovky.
Já teda ještě nemám úplně cukrovku,ale jsem před dveřma na diab.mel.2. Při prvním mimču mi zjistili těhotenskou cukrovku a po testech těhotenství mi bylo zjištěna porušení glykem.tolerance.Tím pádem jsem si druhý těhu užila u doktorů.Teď bych měla jít konečně po 2 porodu na krev a moc se bojím.Domácí měření glukometrem mi občas moc dobře nevyjde.Pokud budu mít cukr blbý,manžel už mi další mimčo nedovolí a já asi do toho taky nepůjdu a moc mě to bude mrzet.
Prostě kdo má podobný problémy a chce pokecat,budu moc ráda.
Ahoj, já sice sama cukrovku nemám, ale syn ano a to 1.typu. Pokud máš dispozice na 2, zkus dodržovat stravu jako při cukrovce, víc malých jídel během dne, sportovat a uvidíš, třeba se ti glykemie dají do pořádku. Jinak těhotenství bych se nebála, pokud budeš dobře kompenzovaná, není se čeho bát. Rodí holky po 20 letech s cukrovkou 1 typu a mají zdravé děti. Jinak jak píšeš, strasti a starosti s cukrovkou jsou šílené, nejde o to, že si nemůže dát nemocný sladkosti a jíst jak chce, to je ten nejmenší problém, horší jsou komplikace co můžou později nastat. Já už se ted bojím jak bude Filípek fungovat za nějakých 10-15 let, snad bude věda o něco dál a konečně se najde něco i na cukrovku.
@edevira Já myslím, že by bylo z krve hlavně jasné, že máš zvýšenou hladinu cukru. Pokud ti tohle vyšlo dobře, tak to bylo snad jen dietní chybou a bude to dobré.
Ta štítka kdyby byla špatná by tě poslali na další vyšetření, minimálně na sono.
Nenervuj se, dobré to bude ![]()
@edevira píše:
když bych jedla sladké tak jak dříve i přesto, že by mi bylo špatně, tak by v krvi byla vidět zvýšená hladina cukru?
Díky moc za odpověď.
No jasně, to by ti vyšla 100%. Já nikdy moc sladké nejedla, přesto mi při náhodném odběru vyšla 8.6 a 9.6. a to mi nikdy nic nebylo… Cukry nejsou jen ve sladkém jídle. Je dobré si hlídat sacharidy, cukry a tuky.
Pokud si držela dietu v těhotenství tak víš, že to nic hroznýho není, necpat se rohlíky a knedlíky, malé porce a málo tuku, dojídat se zelenou zeleninou, ta skoro nic nemá, vlastně zdravá strava…
Máte někdo zkušenost se zvýšenou glykemií u dítěte, teď mi volala dr. že kluk má glykemii 6 a za dva týdny máme přijít na další odběr. Mám z toho trochu stres malý se léčí se štítnou a celiakií a cukrovku 1. typu máme v rodině. teď mu dělali odběry kvůli časté únavě, zničeho nic mu bývá na omdlení, motá se mu hlava
@anickadomnik To je mala hodnota, za 6 se nic moc nepozna. Zatim nepanikar, i kdyz toho mate vic
, pockej na vysetreni. Kdyztak na diaforu (www. diaforum. Cz) je sekce pro rodice s dia detmi, kdyby to nekdy bylo potreba. Ale verim, ze nebude. Drz se!
@anickadomnik
Kolik je malýmu? Často bývá glymča ovlivněná tim co jedl… a záleží jestli to byla glymča na lačno atd.
@Cukřinka děkuji
@Anix byla na lačno večer jedl do 18,00 ráno odběr v 8 a k večeři měl maso a těstoviny, takže ovlivněné jídlem by to být nemělo:o)