Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojda, je to moje vina a že zase na poslední chvíli, už se mi to stalo víckrát, ale mám na zítra poslední Benzáč, nemáte někdo platíčko, známého v lékarně??? Jsem z Prahy. To samé chybí Endiaron, držím si tu poslední, neb má prý vápadek snad 4 nebo 5 měsíc ![]()
Psala jsem do Centra léčby bolesti, jdu tam v úterý a většinou pošle erecept rychle, ale nic, psychiatričce můžu max. psát maily a je to na dýl, ta bude mít hádám dovču, jelikož je zase státní svátek, praktička na str. nic nemá, ale hádám, že také…
Zítra můžu použít Lexaurin od kamarádky, nevím co to udělá, Diáč beru denně od roku 2014, 3 denně nevím kolik let.
V pátek mám třídní sraz ze zš, pak už mě nic hodně měsíců nečeká, jen starosti a nebo můj fotřík v nemocnici (kdo mě tu zná, chápe jaká to je výhra) ![]()
Je to teda zš, kde jsem byla 4 roky a ty se rovnali šikaně a anorexii, ten dotyčný tam bude taky, ráda bych působila ok, někteří tam přijdou i po 15 letech, i učitelka tam bude, minule jsem tam byla v blbé stavu, den předtím nám umřel močík a celkově jsem měla sebevražedný myšlenky, takže super.
Chtěla bych působit jak jsem v pohodě a někde úplně jinde, ne ta socka Monika, co se od roku 1999 vlastně nikam moc neposunula, jo akorát k mega zhoršení zdr. stavu. ![]()
Npadlo mě zavolat na pohotovost, bydlíme 15min. pěšky od nemocnice ![]()
Matka bude ale mega na sra ná, že jsem to neřešila, je mi 39, ale jak něco, tak dostanu seřváno, jako by mi bylo pět ![]()
A proč jsi to neřešila dřív a proč si… a to nemůžeš udělat tohle (ne nemůžu)…
Pardon za sloh.
A ten “diáč” ti 8 let předepisuje lékař, jo? Pro denní užívání?
@Monik29 píše:
Ahojda, je to moje vina a že zase na poslední chvíli, už se mi to stalo víckrát, ale mám na zítra poslední Benzáč, nemáte někdo platíčko, známého v lékarně??? Jsem z Prahy. To samé chybí Endiaron, držím si tu poslední, neb má prý vápadek snad 4 nebo 5 měsíc![]()
Psala jsem do Centra léčby bolesti, jdu tam v úterý a většinou pošle erecept rychle, ale nic, psychiatričce můžu max. psát maily a je to na dýl, ta bude mít hádám dovču, jelikož je zase státní svátek, praktička na str. nic nemá, ale hádám, že také…
Zítra můžu použít Lexaurin od kamarádky, nevím co to udělá, Diáč beru denně od roku 2014, 3 denně nevím kolik let.
V pátek mám třídní sraz ze zš, pak už mě nic hodně měsíců nečeká, jen starosti a nebo můj fotřík v nemocnici (kdo mě tu zná, chápe jaká to je výhra)
Je to teda zš, kde jsem byla 4 roky a ty se rovnali šikaně a anorexii, ten dotyčný tam bude taky, ráda bych působila ok, někteří tam přijdou i po 15 letech, i učitelka tam bude, minule jsem tam byla v blbé stavu, den předtím nám umřel močík a celkově jsem měla sebevražedný myšlenky, takže super.
Chtěla bych působit jak jsem v pohodě a někde úplně jinde, ne ta socka Monika, co se od roku 1999 vlastně nikam moc neposunula, jo akorát k mega zhoršení zdr. stavu.
Npadlo mě zavolat na pohotovost, bydlíme 15min. pěšky od nemocnice
Matka bude ale mega na sra ná, že jsem to neřešila, je mi 39, ale jak něco, tak dostanu seřváno, jako by mi bylo pět
A proč jsi to neřešila dřív a proč si… a to nemůžeš udělat tohle (ne nemůžu)…
Pardon za sloh.
Ahoj, Diazepam nemám, brala jsem ho kdysi dávno v nemocnici, ale doma ne. A ani tak bych ho asi neposkytla, protože ho musíš mít od lékaře. Myslím, že pokud ho potřebuješ, měla sis to pohlídat dopředu, nebo se stav v CKI Bohnice, kamarádce jednou došly léky, jela jsem tam s ní a recept jí dali, ale nebylo to na nic návykového, tak nevím, jak pochodíš s Diazepamem.
Jinak tedy tě obdivuji, že chceš na třídní sraz po šikaně a anorexii, já měla na ZŠ to samé - šikana 3 roky, pak anorexie a na sraz by mě nikdo nedostal, nechtěla bych tu třídu ani vidět. Šla bych možná jen na sraz s gymplem, ale ten jsme měli vloni a já byla v nemocnici zrovna. A i tak bych si tam asi připadala blbě, když vím, že všichni mají partnery, děti, VŠ atd. a já nic. Mě to pak vždycky ještě víc semele, ty srazy a propadnu ještě většímu zoufalství. Ale tak držím palce, sama musíš zvážit, na kolik se na to cítíš.
@Monik29 vem si Lexu od kámošky.
a měla bys přejít na antidepresiva
@Kfětoslava píše:
A ten “diáč” ti 8 let předepisuje lékař, jo? Pro denní užívání?
Dvě, vědí o sobě, mě aktivuje, jinak necítím ruce, nohy atd.
Ale to už se od dob Covidu a hlavně války tak nějak zhoršilo, že někdy nestačí ani toto. Před odběrem krve jsem si v roce 2019 vzala 8 během cca 2 hodin a cítila jsem se normálně! To znepokojilo i mě.
Ale nebudeme moralizovat, každý to nějak musíme přežít, buď kolem lidi hulej jak divý nebo chlastaj, nebo obojí, ve škole travka, bývalý spolužák je fajn, po smrti rodičů 10 let na perníku…
Nobody´s perfect.
Léky teda nemám… Ale proč přesně potřebuješ jít na ten sraz a něco tam hrát? Podle popisu nic moc lákavýho… ![]()
@Pudloslava píše:
@Monik29 vem si Lexu od kámošky.
a měla bys přejít na antidepresiva
Děkuji za normální odpověď.
AD beru od roku 2010, od prvního zhroucení…
Brala jsem je i v letech 2001 - 2002. Pak asi chvíli tak nějak 2004.
@Kamkam píše:
Léky teda nemám… Ale proč přesně potřebuješ jít na ten sraz a něco tam hrát? Podle popisu nic moc lákavýho…
Protože mám nudnej život o samotě.
„Těšim“ se mezi lidi a někam, asi si chci něco dokáz ataky, jsou tam i fajn lidi, dost se jich i změnilo, samozřejmě Boltem tam Boltem zpět.
Pokaždý, když se s někým vidím, max dvakrát do roka, nepočítám občas kamarádka, když potřebuje do OC třeba na chvíli, tak přemýšlím, že bych se nějak namalovala blabla pořád chci být někým jiným, hezčím, lepším, protože když občas někde jsem, zvlášť když jsme byli se vzdálenější? rodinou, sedím tam a kdybych tam nebyla, nikdo by si nevšiml, ba co, kdybych si uřízla hlavu a držela jí v ruce, tak mám pocit, že by si nikdo nevšiml a to je strašnej pocit…
@Lollitka píše:
Ahoj, Diazepam nemám, brala jsem ho kdysi dávno v nemocnici, ale doma ne. A ani tak bych ho asi neposkytla, protože ho musíš mít od lékaře. Myslím, že pokud ho potřebuješ, měla sis to pohlídat dopředu, nebo se stav v CKI Bohnice, kamarádce jednou došly léky, jela jsem tam s ní a recept jí dali, ale nebylo to na nic návykového, tak nevím, jak pochodíš s Diazepamem.Jinak tedy tě obdivuji, že chceš na třídní sraz po šikaně a anorexii, já měla na ZŠ to samé - šikana 3 roky, pak anorexie a na sraz by mě nikdo nedostal, nechtěla bych tu třídu ani vidět. Šla bych možná jen na sraz s gymplem, ale ten jsme měli vloni a já byla v nemocnici zrovna. A i tak bych si tam asi připadala blbě, když vím, že všichni mají partnery, děti, VŠ atd. a já nic. Mě to pak vždycky ještě víc semele, ty srazy a propadnu ještě většímu zoufalství. Ale tak držím palce, sama musíš zvážit, na kolik se na to cítíš.
To si připadám všude, že všichni mají partnery atd a já nic a všichni vědí, jo Monika ten magor do zvířat, ale holt je třeba se s tím smířit, Ráda bych se do toho stavu někdy dostala, Jo to jsem já a nevadí mi to. Jinak ne všichni tam mají děti, máme tam lsbičku, paks portovkyni co je nechce a tak.
Teď jedu dvě školy najednou (na každé něoc uznáno), i když maturu mám, se to nějak sešlo, právě ten stres včera ze zkoušky - online, já se potila jak v sauně, ale dopadla dobře, fajn učitel, alespoň něco.
O špatné paměti Ti psát nemusím - znám Tě tu s diskuzí ![]()
@pikola píše:
Ne ta socka Monika, ale ten feťák![]()
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Diazepam
No.. píšou že dlouhodobé užívání způsobuje závislost tak to závislá bude určitě kód když bere 3 denně. Obávám se že může při vysazení když ji dojde přijít opravdu něco jako absťák.
@ludmilaadamkova píše:
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/DiazepamNo.. píšou že dlouhodobé užívání způsobuje závislost tak to závislá bude určitě kód když bere 3 denně. Obávám se že může při vysazení když ji dojde přijít opravdu něco jako absťák.
Kdyby jen absťák, mě varovala v CLB, že to je hodně nebezpečný ho vysazovat, můžeš dostat i epileptickej záchvat nebo se ti Epilepsie rozjet, jinak se na epi. záchvaty dřív používal, nebo u dětí na křeče - nárazově. Diáč je starý a velmi známý.
@pikola píše:
Ne ta socka Monika, ale ten feťák![]()
Jo to mi taky občas někdo říká - kdo mě zná a ví, že to beru. Teda málkdo ví, co přesně beru, neb to nikoho moc nezajímá ![]()
@Monik29 píše:
To si připadám všude, že všichni mají partnery atd a já nic a všichni vědí, jo Monika ten magor do zvířat, ale holt je třeba se s tím smířit, Ráda bych se do toho stavu někdy dostala, Jo to jsem já a nevadí mi to. Jinak ne všichni tam mají děti, máme tam lsbičku, paks portovkyni co je nechce a tak.Teď jedu dvě školy najednou (na každé něoc uznáno), i když maturu mám, se to nějak sešlo, právě ten stres včera ze zkoušky - online, já se potila jak v sauně, ale dopadla dobře, fajn učitel, alespoň něco.
O špatné paměti Ti psát nemusím - znám Tě tu s diskuzí
Aha, tak alespoň něco, od nás ze základky o nikom nic nevím, ale z gymplu mají VŠ a rodiny všichni snad kromě jednoho kluka, který taky skončil na psychiatrii.
Ale i tak je fajn, že na ten sraz půjdeš.
Ty jo a ty jsi na dvou SŠ najednou a ještě když už máš maturitu? No o paměti mi ani nemluv, dřív fotografická, teď tragická. A to už jsi včera měla zkoušku? Tak gratuluji, pochopila jsem, že jsi ji i přes to všechno zvládla?
@Monik29 píše:
Kdyby jen absťák, mě varovala v CLB, že to je hodně nebezpečný ho vysazovat, můžeš dostat i epileptickej záchvat nebo se ti Epilepsie rozjet, jinak se na epi. záchvaty dřív používal, nebo u dětí na křeče - nárazově. Diáč je starý a velmi známý.
A nenapadlo že přejít… Já nevím.. třeba na něco jiného? ![]()