Skolióza páteře - projevy

502
16.11.22 16:37

Skolióza páteře - projevy

Hezký večer všem,
prosím o radu…
Delší dobu mě bolí bederní páteř, protahnu se a je to lepší, nyní mě začala bolet levá kyčel…už před dvěmi lety mi na rhb s krční páteří doktor řekl že mam špatné držení těla a jedno rameno mám víš a druhý níž a hrbim záda ( a bylo mi řečeno pokud nezlepšim držení můžu mít skoliozu)… Myslíte že moje bolesti kyčle a zad může být skolioza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37269
16.11.22 16:51

Může no, ale taky můžeš mít klidně třeba jen jednu nohu kousek delší než druhou. Ideální je zajit někam na ortopedii, ale skoliózu by mohl poznat i praktik. U me si toho všimla ucitela ve škole :D pak si me brala stranou a upozornovala mě, že mám křivou páteř :D žádné potíže sem s tím neměla, až teď po třech těhotenstvích mě občas záda bolí, když třeba víc taham děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
16.11.22 17:06

Měla jsem to jako dospívající, ale záda mě nikdy nebolela. Hrozil mi i takovej ten krunýř. Musela jsem cvičit, každej den, důsledně. To bylo naposledy, co jsem důsledně cvičila :mrgreen: jezdila jsem taky v dětství a raném mládí dost na koni a plavala jsem. Pomohlo to. Teď v dospělosti mě často bederka bolí, jakmile mám pravidelnej pohyb, je to v cajku, ale nejsem příliš důsledná.

Edit - jinak přišla na to tehdá pediatra a chodila jsem poté k ortopedovi. Teď bych se obrátila rovnou na ortopeda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43053
16.11.22 17:23
@Eeelllaaa píše:
Hezký večer všem,
prosím o radu…
Delší dobu mě bolí bederní páteř, protahnu se a je to lepší, nyní mě začala bolet levá kyčel…už před dvěmi lety mi na rhb s krční páteří doktor řekl že mam špatné držení těla a jedno rameno mám víš a druhý níž a hrbim záda ( a bylo mi řečeno pokud nezlepšim držení můžu mít skoliozu)… Myslíte že moje bolesti kyčle a zad může být skolioza?

nemyslim, ze je to v tuto chvili podstatne
vem si prasky a objednej se k dr-nejlepe k tomu rehabilitacnimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
16.11.22 17:29

@Azeretereza byla jsem před 2 měsíci na výstupní prohlídce u mojí doktorky ( je mi 19) a jak se dívala jak držím tělo tak se mě ptala jestli mě nebolí lopatky a bederní páteř, řekla jsem že ne a o týden později to začalo…
Ještě jsem si teda nevzala žádný prášky, já sem v tomhle hrozná, beru si něco až se to nedá fakt vydržet… Na ortopedii jsem volala že je to docela akutní, termín 16. února :nevim: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alinois
16.11.22 17:39

Já mam skoliozu od dětství. Presny nazev je rotoskolioza hrudní páteře plus neco s kyfozou a lordozou. Uz přesně nevim. I v zrcadle vidim že jsem nakřivo Do nejakych 25 let jsem o ní vůbec nevedela a potom to začalo. Zhorsila jsem si to v práci. Ted je mi 36. Když mě vezme zachvat berou mě bolesti do levého zebra v zadech jako by mi tam nekdo bodal nuz. Tlumim to prasky z neurologie. Doktor mi kdysi rekl že mi pomůže operace

• Citovat
  • Upravit
72725
16.11.22 19:06

@Eeelllaaa jo, může být. Já trpím jak pes.. pomáhá jen cvičení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
16.11.22 19:07

@Alinois já si právě v srpnu skřipla mezižeberní sval nebo nerv teď nevím. a ještě teď když hodně levou ruku namáhám tak pak cítím jak mě píchá na levé straně hrudníku a když dlouho stojím tak mě pak bolí hrozně dolní část zad a musím si sednout…jako hodně mě to obtěžuje, je mi 19,dělám mažoretky a hraju volejbal relaxačně.
Zaráží mě že všechny problémy co mám jsou na levé straně takže si beru že to spolu vše souvisí… Právě vím že mi skoro před 3 lety řekl rehabilitační doktor že stojím nakřivo a ptal se i na skoliózy v rodině,,,takže mě docela děsí že ji mám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.22 19:15

Běž na fyzioterapii, sice si to budeš muset zaplatit, ale stojí to za to. Fyzioterapeut udělá podrobné vstupní vyšetření a pak Ti sestaví léčbu - cviky, manuální uvolnění bolestivých míst..
Skoliózu mám a nikdy jsem to přes doktora neřešila (naposledy s dětskou), vždy se svým fyzioterapeutem. Ale zase nemám žádný extrémně závažný stupeň.

• Citovat
  • Upravit
502
16.11.22 20:30
@Anonymní píše:
Běž na fyzioterapii, sice si to budeš muset zaplatit, ale stojí to za to. Fyzioterapeut udělá podrobné vstupní vyšetření a pak Ti sestaví léčbu - cviky, manuální uvolnění bolestivých míst..
Skoliózu mám a nikdy jsem to přes doktora neřešila (naposledy s dětskou), vždy se svým fyzioterapeutem. Ale zase nemám žádný extrémně závažný stupeň.

Ano to je mi jasné že si to budu hradit..spíš mě zajímá jestli to fakt za ty peníze stojí za to..a kdyby tady byl někdo z Ostravy tak nebudu ráda za tip kam jít, kde fakt pomůžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.11.22 22:02
takže mě docela děsí že ji mám…

Proč? Má ji každý druhý :nevim: určitě se objednej na tu fyzioterapii, ortoped by ti stejně dal jen diagnózu a žádanku na rehabilitace. Nejvíc pomáhá cvičení a masáže dohromady. Když se někde zakřečuješ, aby ti to masáž uvolnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.22 11:33
@Eeelllaaa píše:
Ano to je mi jasné že si to budu hradit..spíš mě zajímá jestli to fakt za ty peníze stojí za to..a kdyby tady byl někdo z Ostravy tak nebudu ráda za tip kam jít, kde fakt pomůžou

Rozhodně to stojí za víc, než rehabky na pojišťovnu. Soukromý fyzioterapeut na tebe má víc času a jeho služby jsou ve většině případech kvalitnější, než na rehabilitaci, kterou ti předepíše Mudr - tam očekávej přístup ala pásová výroba…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex