Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potrebujem poradit: co robite, ked nesiete dieta v satku alebo v babyvaku (konkretne mi ide o uplne male dieta, nesene v polohe „kolibka“) a bud nan svieti slnko, alebo prsi? Proste v oboch pripadoch rozprestriete dazdnik? Alebo su este nejake ine triky?
Dakujem,
Jana & Lukas 3,5 m
Ahoj,
při dešti jsem prostě měla deštník (a nebo kočárek) a při sluníčku jsem stínila rukou a nebo posunula šátek či vak tak, aby malé zrovna nesvítilo do očí. A taky jsem si vybírala směry, aby nám svítilo na záda… ![]()
Pavla
Já jsem při dešti nosila deštník a když svítilo sluníčko, tak jsem stínila rukou ![]()
já to řešila stejně - stínění rukou a v dešti deštník (uvažuju o pláštěnce, ale musím ji teprv pořídit)
Tady ještě přidávám 2 fígle, jak dát mimi do šátku bez kalhot a ponožek a přesto mu chránit nohy před sluníčkem:
pro úvaz kříž: zavázat šátek vepředu (miminku pod zadečkem), tak, aby byly oba konce stejně dlouhé a pak každým koncem přikrýt jednu nožičku a růžek zastrčit pod popruh, takže to udělá takový záclonky pod který může vzduch, ale stíní
a pro kříž s kapsou: Stačí zastrčit plínku po celé délce za okraj kapsy a nechat volně viset a nožičky se pod ní bez problémů schovají
Ahojky, v případě deště jsem používala a používám deštník. No a sluníčka buď přetáhnout látku přes hlavičku tak, aby na něj sluníčko přímo nemohlo a stejně ještě namazat nějakým ochranným krémem s faktorem aspoň 30. Ten deštník není špatný nápad, ale ta plínka je lepší.