Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nějaké diskuze už tu kdysi na tohle téma proběhly, ale chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti.
Za 14 dní musím na vyvolání porodu, kvůli probíhající tromboze, ale dneska se doktorovi na ultrazvuku nezdálo něco ve střevech malé…12 mm úsek, že by mohl být nepruchodný, prý to tak být nemusí, ale kdyby se to nedejbože potvrdilo, musela by malá na operaci. Máte někdo zkušenosti prosím. Poslední dobou samá jobovka😔
@martasekk osobní ne, ale od blízké známé. Dítě ihned po narození operace, 50 cm střeva pryč, půl roku vývod, pak uzavření vývodu asi v roce a půl. Bylo to náročné, ale dnes jde o relativně zdravé dítě, jen mají problém s jídlem, ne vše smí ![]()
@martasekk drzim palce, at je miminko zdrave
ja bych se rada zeptala, proc porod vyvolavaji? jedna se o trombozu, ktera vznikla ted nekdy? v kolikatem jste tydnu? ja se lecim take s trombozou a prave cekam, jak se postavi k porodu
zilu uz mam pruchodnou, srazenina vznikla pred 4 mesici
Děkuju 😊
Porod vyvolávají, kvůli tomu, aby si to mohli ohlídat, sníží mi dávku a v ten den, si nepíchnu… já mám trombozu zjištěnou před 3 týdny, takže celkem čerstvě.
Dnes jsem 35+4…
Příští týden mám kontrolu a ten další týden už nástup do porodnice…
@martina.se
No tak budu doufat, že nás tento průběh nečeká…budu doufat.🙏 🙏
Snad se příští týden ukáže, že je vše v pořádku a operace nebude nutná 😔 🙏
Ale hlavně, že je známé děťátko už relativně v pořádku 😇
@martasekk tam bylo komplikací víc. O vadě nevěděli, takže střevo odumřelo, porod akutní ve 35 TT, dítko na JIP atd. Začátek byl hrozný, ale dneska mu jsou 4 roky a nepoznáš to.. ani jizvy nejsou nějak moc vidět ![]()
@martasekk píše:
Děkuju 😊
Porod vyvolávají, kvůli tomu, aby si to mohli ohlídat, sníží mi dávku a v ten den, si nepíchnu… já mám trombozu zjištěnou před 3 týdny, takže celkem čerstvě.
Dnes jsem 35+4…
Příští týden mám kontrolu a ten další týden už nástup do porodnice…
Tak to bude asi ten hlavni duvod, ze tromboza je cerstva, tak to opravdu lepe pohlidaji…verim, ze mimco bude v poradku a kdyby nedej boze nakonec problem melo, tak je urcite vyhoda, ze se o tom vi dopredu a muzou se na to pripravit ![]()