Dilema - do Rakouska autem nebo letadlem na Kanáry?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3332
27.3.14 13:46

Dilema - dovolená

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše názory ohledně výběru dovolené s batoletem.
Uvažujeme o dvou možnostech - za prvé, někdy v létě bychom jeli na týden do Rakouska, k nějakému jezeru, autem.
Druhá možnost - v září letět na Kanáry.
Naší dceři je teď 18 měsíců, rozená je v září.
Další faktor, chceme další mimčo, tak podle toho, jak se zadaří, bych možná mohla být v 2. nebo 1.trimestru.
Teď pro a proti:
Rakousko pro mě není tak zajímavé jako ty Kanáry, ale můžeme tam dojet po vlastní ose, libovolně zastavovat a pokud bude malá v autě zlobit, nikoho tím nebudeme obtěžovat. Určitě je tam dobré zdravotnictví, takže kdyby se cokoliv stalo ohledně těhotenství nebo cokoliv jiného, určitě dostaneme dobrou péči. Nicméně nelze se příliš spoléhat na počasí.
Ohledně Kanárských ostrovů jsou jen 2 problémy - let s dvouletou cácorkou by možná mohl být děsný, možná taky ne :nevim: Kdybych věděla, že pojedeme na noc, moc bych se tím nestresovala, ale takhle:. :nevim: Druhá věc, nevím, jak je na tom jejich zdravotnictví, ale v Rakousku bude asi přece jenom lepší.
Napadlo mě si nechat Kanáry na příští rok, až bude malá přece jen trochu „rozumnější“ s tím, že mimčo se nějak zvládne. Manžel si ale myslí, že zatímco letos by to ještě bylo 2 na 1 :lol:, příští rok bychom každý měli na krku jedno dítě a moc bychom si neodpočinuli.
Co byste dělali na mém místě vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.3.14 13:48

@poppaea v klidu bych jela do Rakouska :mrgreen: už jen proto, že je to blízko a když se něco pos.., tak to řešení bude tak divoké. Ale je to jen můj názor, já na moře nejsem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
27.3.14 13:51

Mno, to jsou teda starosti…ale budiž :D

Nejela bych ani na Kanáry, ani do Rakouska…

buď bych jela na dovolenou tady v Čechách (Beskydy, jeseníky - aby byla malá co nejvíc na čerstvém vzduchu)…anebo k moři třeba do Itálie, Chorvatska…

a vy už se snažíte o druhé? nebo jen tak uvažujete o druhém dítěti?
podle mě je zbytečné takto vůbec uvažovat, dokud nejsi opravdu těhotná… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
27.3.14 13:52

@poppaea jo, to jsem taky chtěla napsat, že ti asi každý poradí něco jiného…někdo je na turistiku, někdo na válení u moře…těžko říct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
27.3.14 13:54

Taky bych jela radši do Rakouska. Kdyby něco, není problém vrátit se zpátky, jste pány svého času. A taky mi přijde škoda utrácet za Kanáry, když prtě si to stejně ještě neužije, nejspíš ani nebude pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
27.3.14 13:55

Taky jsem to řešila a jedeme do Rakouska. :mrgreen: Vybrala jsem stredisko v Alpach, kde jsou i termální lázně, takže koupání taky bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
27.3.14 13:57

Já bych dala oboje :-). Nejdřív test Rakousko a pak Kanáry. My tedy plánujem týden tady u nás a v září týden v Itálii. Malýmu bude v září rok.
Ale jestli oboje časově nejde tak bych volila Kanáry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

@poppaea Kanáry jsou Španělsko, to je civilizace, o zdravotnictví bych se nebála. Já osobně bych ale těhotná nikam neletěla, a už vůbec ne v prvním trimestru, kdy jsou nějaký špinění a krvácení na denním pořádku (mně samotné někdy v 8. týdnu dávali Duphaston na udržení a měla jsem to 50:50): jednak nevím, jestli by Ti hradili lékařskou péči související s těhotenstvím (to snad jo), ale druhak bych teda rozhodně nechtěla třeba kyretáž, kdyby to blbě dopadlo, absolvovat v nějakým cizím prostředí, kde nebudu nikomu pořádně rozumět atd.

(Teda já bych nejela ani do Rakouska, ale když už někam, tak odtamtud to je domů v pohodě.)

EDIT: Letu bych se nebála, to se dá, i když když má dítě blbej den, tak se s ním nedá bez problémů jet ani výtahem, to nevychytáš ;)

Příspěvek upraven 27.03.14 v 13:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935

Souhlasím s názorem @Gerberka .A jela bych na obě dovolený-jak u nás, tak třeba tu Itálii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476

Záleží, jak hodné máš dítě… Já mám teda na první let s dcerou, kdy měla 2,5 roku docela hororové zážitky… a na Kanáry je to docela dlouhý let…
Já bych jela do Rakouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
27.3.14 13:58

@martina.se Já na moře teda jsem, ale stejně jsem se víc přikláněla k Rakousku. To manžel mi nasadil brouka do hlavy :lol:

@Gerberka píše:
Mno, to jsou teda starosti…ale budiž :D

Nejela bych ani na Kanáry, ani do Rakouska…

buď bych jela na dovolenou tady v Čechách (Beskydy, jeseníky - aby byla malá co nejvíc na čerstvém vzduchu)…anebo k moři třeba do Itálie, Chorvatska…

a vy už se snažíte o druhé? nebo jen tak uvažujete o druhém dítěti?
podle mě je zbytečné takto vůbec uvažovat, dokud nejsi opravdu těhotná… :roll:

Tak snažení začínáme za 1,5 měsíce. Můžeš se mi smát, ale je to tak :) Napoprvé to šlo snadno, a samozřejmě vím, že napodruhé může být vše jinak, ale vzhledem k tomu, že všechny ženy v rodině včetně mě těhotní snadno, spíš s tím počítám.
A proč zrovna Beskydy nebo Jeseníky? Bylo by to jen o zadenbatelný kousek blíž na Rakousko, a počítám, že v Rakousku je vzduch čistý taky. Kromě toho se mi moc nechce šplhat po horách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.3.14 14:00

Já bych jela do Rakouska, ale to proto, že na to moře až tak nejsem. :mrgreen: Mě láká spíš ta turistika a to má každý jinak. My jedeme letos do Krkonoš, vybrali jsme hotel s baby friendly certifikací, děckám budou v létě 3 roky a 11 měsíců, tak snad to bude OK. :mrgreen: Hodlám si to užít, loni v létě jsem jela na dovču akorát do porodnice. :mrgreen:

Příspěvek upraven 27.03.14 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
27.3.14 14:00

Já bych klidně jela k moři, ale s naším dvouleťákem bych cestu letadle nezvládla, teď určitě ne. Je to hroznej divoch a nedokážu si ho představit sedět v klidu v letadle. Cesty autem zvládá v pohodě, takže pro mě je hlavní kritérium letošní dovolené dostupnost autem. Hlavně vidím tu výhodu, že při cestování autem na další vzdálenost si můžeme sami naplánovat cestu na noc a malý mi jí prospí. Ale ti to píšu, jak to máme s naším rarachem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.3.14 14:02

@poppaea s více děckama větší zábava - ono spíš to jedno se bude nudit. Jak jich jede pak víc, tak je to o něčem jiném. Moře bych odložila na dobu, kdy z toho budou mít rozum. Takhle malému svišti je naprosto jedno, jeslti je v českým lese, rakouským rybníku, nebo v moři na kanárech - stejně z toho nic nemá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3757
27.3.14 14:05

@poppaea

ono je to tak, že ti každý stejně píše zkušenosti, kde - jak a kdy byl a co by ti doporučoval - jako podle sebe…

ale pokud nejseš na moře, tak to spíš to Rakousko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario