Dilema - do Rakouska autem nebo letadlem na Kanáry?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3332
27.3.14 14:06

Jak to tak vidím, asi bude fakt lepší to Rakousko. Jinou dovolenou k tomu nedáme, máme trochu vyšší požadavky a nedali bychom to finančně.
Kdybych měla možnost si X měsíců dopředu vybrat let začínající od 7 hodin večer dál, asi bych váhala míň, ale takhle je to blbý. Dcera je sice docela hodná, ale taky se dokáže pěkně vzteknout.
@rejžička to je mi jasný, že prtě nevnímá rozdíl Mácháč-Středozemní moře, ale já jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
27.3.14 14:18

@poppaea ahoj, my byli v Rakousku s ročním a pak se 4letým a ročním a bylo to vždycky v pohodě, žádný problém, je tam nádherně. Je pravda, že když jsme tam byli se dvěma dětma, odpočinuli jsme si méně, to má manžel pravdu, ale zas to bylo o to lepší. Ale nebála bych se ani těch Kanárů, let není dlouhý, malou zabavíte, jen než níte jídlo v letadle, pak nějaké hračky, knížku, kokina… Záleží na vás, na co se víc cítíte, to ti nikdo neporadí. Nicméně za sebe… kdyby se podařilo otěhotnět, tak už bych se spíš bála těch Kanárů příští rok s 3letou a miminkem. Ve 3 letech jsou to pořád telátka + mimčo? Budeš mít asi stejné dilema, jen dvojnásobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.3.14 14:38

Za sebe - já bych zůstala doma. Myslím tím v čr. Já coby těhotná bych stejně dala přednost odpočinku někde pod pergolou na zahradě a co si pamatuju prcky, tak jim taky bylo ukradený, kde byli. Důležitý pro ně bylo, že si mohli hrát, běhat, prostě řádit. Takže ideálně rodinný penzion na Šumavě s výbehem právě pro děti. Ale když to tak po sobě čtu - to by vlastně mohl splňovat i lecjaký penzion v AT :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
27.3.14 14:43

@poppaea jela bych do Rakouska. Představ si, že jsi v prvním trimestru, je ti zle, zvracíš a musíš zvládnout sama s sebou delší let letadlem a k tomu malou, co vám možná bude skákat po hlavách. Navíc já se létat v těhotenství bojím.. Mám známou co párkrát letěla a najednou konec 4. měsíce a srdíčko přestalo bít. Nikdo jí nikdy neřekne, zda to bylo tím létáním..ale ani nemůže na 100% vyvrátit. Celkem to tenkrát řešila. Dál si myslím, že ani ne dvouleté na tak ostré jižní sluníčko ještě nepatří. Natož vaše novorozeně napřesrok. Já jsem za první moře nejdřív ve 2,5-3 letech. Pak už je to super a bezvadně si to užívá i dítě. Malému bylo přesně 2,5, když jsme byli v Řecku a dodnes si to pamatuje a na moře vzpomíná. Do těch 2 let moře dítě stejně neocení a i u starších platí, že je jim stejně dobře u rybníka v Čechách jako u moře. Zábava se dá udělat všude bezvadná. A v Rakousku u jezera může být naprosto nádherně. Tak dobrou volbu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
27.3.14 14:49

Za me Kanary s jedním. Nejake zdr. komplikace (pokud vubec budes tehotna) bych dopredu vubec neresila, nejsem stresujici typ dopredu a když už neco zdravotnictvi je tam v pohode. Co se tyce dcerky, tak si myslim ze 4h zvladne v pohode, prece jen letadlo pro ni bude neco noveho, neokoukaneho a kdyztak bonbony, hry to jisti:)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
27.3.14 14:50
@Emilie píše:
Za sebe - já bych zůstala doma.
:mrgreen: :mrgreen:

Ne, promiň, ty jsi to dál vysvětlila. Ale vyznělo to supr! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.3.14 14:56
@rejžička píše: :mrgreen: :mrgreen:Ne, promiň, ty jsi to dál vysvětlila. Ale vyznělo to supr! :lol:

Ale jako jo. Nejlepší dovolená, kterou jsem za posledních šest let zažila, byla loni na soustředění ženských se stejným koníčkem. Druhá nejlepší byla, když chlapi (mám dva kluky) odjeli na chatu - a já zůstala sama doma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Byť to teda byl jen víkend. Byla to dovolená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.3.14 17:26

Ja bych jela do Rakouska ;)
Kanary nechte na nekdy jindy, treba za 3-4 roky a pokud se zadari druhe mimi, uziji si to obe deti :)
Stastny vyber :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
27.3.14 19:37

@mischelinka díky za názor. můžeš mi jenom dát nějaký tip na to Rakousko? Ještě nemáme nic vybraného, zatím se jen poohlížím.
Mně se let skoro 5 hodin, pokud dítě celou dobu bdí zdá dlouhý, ale nevím..je otázka, jaký bude mít malá za půl roku schopnosti - knížky jsou momentálně nanic, u ostatního vydrží jenom chvilku. v podstatě klíčový je pohyb - nevydrží jen tak dlouho sedět, proto je hrozný i cestování autem, nechce být delší dobu v autosedačce. Ale teď je to lepší, můžeme zastavit, aby se proběhla, v zimě ještě nechodila a nechat ji lézt byl trochu problém.

Jenom na závěr jedno takové malé ujasnění :) Je mi jasné, že děti si užijí rybník a moře úplně stejně. Ale my s manželem ne, a upřímně řečeno dovolenou děláme především kvůli nám :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
27.3.14 20:31

@poppaea my byli tady, měli jsme teda větší apt. dohromady s kamarády a jejich dtěmi, ale určitě mají k dispozici i menší. Je to kousek od krásné vesničky, plně vybavené. Autem v dosahu hodně hezkých výletů (Hallstatt - ten teda doporučuju, hora Dachstein, Salzburg a spoustu dalších). Apartmán byl super vybavený, v domě byla i krásná rodinná pizzerie, žádný hluk a pod ony výběh pro děti s houpačkami, trampolínou atd. Od té doby, co máme děti, tak vybíráme dovolenou tak, ať si to užijí i oni (ať je to v dojezdové vzdálenosti, velký volný výběh) a i my (ať je co vidět, navštívit, poznat). Tady se mi líbí, že jsme si kromě přírody splnili i ty své kulturní potřeby tím, že jsme zůstali na jednu noc v Salzburgu, který je úžasný. A s tím lozením vím, o čem mluvíš. Když jsme byli v Rakousku poprvé, tak náš prvorozený nechodil, jen lozil a když jsme tam byli o 3 roky později podruhé, tak zase nechodil ten druhorozený, jen po čtyřech :mrgreen: Ale tak zase hlavu jsme si s tím nelámali, kde šlo, tak lozil (v parku, na výletech a v hospůdce holt v kočárku nebo na klíně a zabavit jídlem. S tím starším jsme byli, když měl 2 roky, v Itálii u moře a Rakousko mi prostě přijde lepší, čistší, hodně na děti zaměřené… jo a před dětmi jsme byli taky s manželem spíš na moře, žádná horská turistika, teď už bych se možná u moře nudila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
27.3.14 20:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
27.3.14 22:05
@mischelinka Díky. Já jsem poslední dobou strašný flink :oops: Takže válení u moře by mi vůbec nevadilo.
@kaja00 píše:
Ja bych jela do Rakouska ;)
Kanary nechte na nekdy jindy, treba za 3-4 roky a pokud se zadari druhe mimi, uziji si to obe deti :)
Stastny vyber :kytka:

Když my pak chceme ještě další dítě :mrgreen: Ale asi to holt vydržím, nebo poletíme někam blíž. Tak to opravdu vypadá na to Rakousko. ČR určitě ne, já mám ráda cizí prostředí se vším všudy. Ale ještě to proberu s mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
27.3.14 22:06
@poppaea píše:
@mischelinka Díky. Já jsem poslední dobou strašný flink :oops: Takže válení u moře by mi vůbec nevadilo.Když my pak chceme ještě další dítě :mrgreen: Ale asi to holt vydržím, nebo poletíme někam blíž. Tak to opravdu vypadá na to Rakousko. ČR určitě ne, já mám ráda cizí prostředí se vším všudy. Ale ještě to proberu s mužem.
:mrgreen: V Rakousku je krasne :kytka: Lepsi nez se trmacet az na Kanary :kytka: :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
28.3.14 08:03
@poppaea píše:
@mischelinka Díky. Já jsem poslední dobou strašný flink :oops: Takže válení u moře by mi vůbec nevadilo.Když my pak chceme ještě další dítě :mrgreen: Ale asi to holt vydržím, nebo poletíme někam blíž. Tak to opravdu vypadá na to Rakousko. ČR určitě ne, já mám ráda cizí prostředí se vším všudy. Ale ještě to proberu s mužem.

já mám taky ráda cizí prostředí, když dovolená, tak změnit prostředí, kulturu, jazyk… ale věřím, že vás Rakousko příjemně překvapí, je to nádherná země ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.3.14 09:41
@Emilie píše:
Ale jako jo. Nejlepší dovolená, kterou jsem za posledních šest let zažila, byla loni na soustředění ženských se stejným koníčkem. Druhá nejlepší byla, když chlapi (mám dva kluky) odjeli na chatu - a já zůstala sama doma :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Byť to teda byl jen víkend. Byla to dovolená :pankac:

V červnu jedeme se školou na tři dny na kurz první pomoci. Asi 50 km od domova, do táborových chatiček, večer bude táborák, kapela, alkohol :mrgreen: a nějaké to učení, no, ale to je vedlejší. :mrgreen: Nemusím jistě dodávat, jak se strašně těším, po 3 letech bez dětí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí