Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sandman1 píše: Více
tak dobrou noc ti přeje hloupá husa Stinga ![]()
Dva roky mi přijde jako tak nešťastný věk (dítě už není miminko v kočárku, ale jedinec s „vlastním názorem“ a zároveň ještě ne parťák), že jsem se na veškeré finančně náročnější dovolenkování v tomhle věku dítěte vykašlala. O pár let později si to bohatě vynahrazujeme.
@Weia píše: Více
mé tehdy šíleně ADHD dítě bylo vždy na dovolené zlaté, ono také spokojená matka, která nemusí doma vařit, pracovat do práce a uklízet se projeví i na chování dítěte
@stinga píše: Více
My jsme si dělali dovolenou doma. Vyrazili jsme na nějaké baby friendly místo, kde jsem věděla, že se děti fakt zabaví, zpravidla jsem tam i obědvali, takže jsme taky nevařila. Úklid se těch pár dní nezbláznil. Úplně zdarma to taky nebylo, ale pořád to vyšlo výrazně levněji než dovolená v zahraničí.
@Weia výlety nejsou dovolená, takto fungujeme normálně, ale k tomu i 2× až 3× za rok k moři, i když jsem na rd …a třeba i dovolená v ČR s výlety …až se vrátím do práce, začneme létat dál, zatím mají děti nejdelší let necelých 6h ve 2,5 a 6,5 letech..,
@Anonymní píše: Více
To vám přeju, že z jednoho platu létáte třikrát ročně k moři. Já jsem zvyklá zvažovat za co se mi chce utrácet peníze, jestli to pro mě má tu hodnotu.