Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
kvůli své neznalosti potřebuji radu. Jsme pětičlenná aktivní rodina, která by letos ráda vyrazila s cestovkou letecky někam k moři, ale: Moře bereme jako zábavu, ale spíš v odpoledních hodinách jako doplněk k primárně turistickým výletům za přírodou a kulturou. Již jsme byli v Chorvatsku, kde jsme kombinovali lezení v Paklenici, s výlety po parcích a koupání moři.
Takže aquacentrum v hotelu nepotřebuji, ale potřebuji, aby tam šlo snadno půjčit auto a aby bylo kam jezdit.
Doporučíte nějakou destinaci- Španělsko, Kréta?
Doporucuji Madeiru, tam bych jela hned zase. Pak Azorske ostrovy, tak jsem zatim ale nebyla. Nedoporucuji Mallorcu, tam je to spis autem, vystoupit, podivat se a jet dal. Ale nebylo jsme ty treky, zrebs za to stoji, meli jsme s sebou male dite…
@Janee19 píše: Více
na Mallorcu lítá tisíce lidí v říjnu a jezdí tam na kole
Mne tedy naopak Mallorca prijde vyborna, je relativne mala a dobre propojena. Mimo jine se tam da i vyborne lezt, vcetne deep water soloing. Ovsem v sezone je narvano. Naopak Azory a Madeira nejsou uplne typicke destinace na koupani v mori.
@Hibou
Co si mám představit pod pojmem v sezóně je narváno
. Srovnatelné třeba s tím Chorvatskem nebo je třeba očekávat ještě více lidí a pokud ano tak i na těch trekách a lezení, nebo jenom u moře? Díky
@Bella13 píše: Více
Narvano u more, pocitove vice nez v Chorvatsku, to pobrezi v Chorvatsku je clenitejsi a lepe najdes mene zalidneny kout. Treky a lezeni bych v sezone prelidnene neocekavala, neb bude horko a vetsina lidi se tam vydava na jare ci na podzim, ale osobni zkusenost nemam. My byli loni v prvni polovine cervence, z vyletu do vnitrozemi bylo jen v jeskyni opravdu plno, vse ostatni bylo bez davu, v hlavnim meste jsme nebyli. V srpnu bych to ocekavala horsi.
Lykijska stezka…vylety podel tureckeho pobrezi.
Urcite Korsika. Krasna turistika i plaze. Muzete kombinovat s koupanim v horskych kaskadach…napr anglicke kaskady a dalsi.
Bavella a odtamtud turistika a koupani v horskych kaskadach take.
Ostrov objedete autem a do vnitrozemi take autem /vetsi kopce/.
Ale v oblasti Lykijske stezky bude ted prilis horko na turistiku. Je to nejjiznejsi a nejteplejsi cast Turecka.
Listopad koupani v mori a v poledne horko na zalknuti nektere dny.
Turistika na otevrenem terenu kde zrovna nebyl stin, i v listopadu parak okolo poledne. Ted bych tam nejela.
@stinga píše: Více
To je oravda, sama mam procestovano na kole pul evropy a tam bych zase doporucila destinace, ale beru to ze zakladatelka poleti v lete bez vybaveni - kola, lan atd. Proste turistika
Korsika, Sardinie, případně Tenerife, ale tam je už studenější oceán.
Za mě Madeira - krásné levady, příroda, příjemné teploty, moře (oceán) je sice trochu studenější, ale koupat se v něm dá úplně v pohodě, pokud se nechcete celý den placatit na pláži.