Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych jela na dovolenou…taky nerada ruším domluvené věci navíc jsem takhle nikde na dovolené nebyla už dlouho dlouho…
Nerušila bych a jela na dovolenou. Představa, že mi kamarádka zruší domluvenou dovolenou kvůli snažení se, které je navíc už 3 roky…
Jela bych, proc bys mela menit sluzby kvuli ovulaci, tak pred nebo po praci, ne?
Ježíš, jeď na dovolenou, trochu se odreaguješ, odpočineš a příště si prostě prohodíš směny. Pokud je to problém kvůli dovoleným, vem si propustku.
Já bych taky jela. Vzhledem k tomu, že se snažíte 3 roky tak opravdu (a bohužel) nemáš 100% jistotu, že ten týden se to opravdu povede.
Misto dovolene bych vymenila gynekolozku. 3 roky uz bych sla do CAR a Clostillbegyt jedine pokud bych neovulovala.
Jéj, my teď tohle řesili s partnerem
odjížděl na 5 dní pryč, já měla mít zrovna ovulaci…snažíme se zatím jen chvilku a ovulace ještě nic moc pravidelná. Padla nějaká výčitka…a nakonec ovulace stejně vůbec v tom termínu nebyla a ani se ten měsíc mimi nepodařilo…takže ještě, že odjel a užil si to ![]()
@Anonymní píše: Více
Od koho padla výčitka? Když to zkoušíte chvíli, tak jedna nevyužitá ovulace není žádná tragédie, ne? ![]()
Zrušit kámošce naplánovanou dovolenou kvůli jednomu jedinému cyklu (!) a případné propustce (tohle se v práci prostě domuvit dá)
tak to už bys moje kamarádka nebyla.
U nás jsme měli podobné dilema, jen to nebyla domluvená dovolená, ale nějaká akce. A neřešili jsme ovulaci, ale případný termín porodu v termínu akce, kdyby to snažení vyšlo. Já jsem to zatrhl, že pozor si dávat nebudeme a budeme se dá snažit, respektive tomu dáme volný průběh. Porod vyšel dva měsíce před tou akcí
I tak jsme se ji zúčastnili, ale bylo to náročné.
Nerušila bych dovolenou. Však na návštěvu k lékaři si další měsíc vyřídíš propustku. Po třech letech snažení ti tak i tak doporučuji jít do CAR.
Začni s léky až další cyklus, je to šílený lék a než si na něj tělo zvykne. Po 3 letech snažení bych trvala na doporučení na další vyšetření. ten měsíc už nic moc nezmění, jen bych to do sebe necpala zbytečně a dovolenou si uži ![]()
Ahoj holky.
Potřebuji s vámi sdílet mou prekérní situaci, třeba jste některá řešila něco podobného a usnadní mi to rozhodování.
Jde o to, že za týden mám jet s jednou známou na dovolenou, která je už zaplacená. Nicméně jsem byla včera na gynekologii, kde jsme s dr. probiraly možnosti početí. Oba s partnerem jsme v pořádku dle vyšetření a s dr.jsme se domluvily, že ačkoliv se snažíme 3 roky, tak nás zatím nebude směřovat do CAR. Napsala mi clostilbegyt, určitý den pak mám navštívit gyndu kvůli folikumetrii, jistě to řada z vás zná. Týden, kdy mám být na dovolené, mám mít právě ovulaci atd., vzhledem k tomu, že pracuji na směny, se tohle období jeví jako ideál. Příští měsíce bych musela měnit směny a vzhledem k dovolených atd to prostě není tak jednoduché. Nemocenská se na to nedává. Nemohu se rozhodnout. Velmi nerada ruším už domluvené věci, na druhou stranu je to pro mě zásadní. Naštěstí vím, že ta známá by jela i sama a nevisi na mě, ale i tak je mi to hrozně hloupé vůči ní. Co si o tom myslíte? Moc díky za zprávy