Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To ti tady nikdo neřekne, kdy ji máš ![]()
Většinou bývá v cca polovině cyklu, ale to platí u klasického cyklu 26-30dní.
Ty ji můžeš mít klidně až 25.den od začátku ms.
Takže pokud chceš vědět, kdy probíhá, tak nakoupit ovulační testy (dělat třeba od 15. dne cyklu 3× denně) a nebo měřit bazální teplotu.
V průběhu HA jsi neměla normální cyklus, tudíž tato doba o tvém skutečném cyklu moc nevypovídá. Ovulace bývá cca 14d před menstruací, žádné výpočty na to jinak moc nejsou (resp. dle průměru, avšak to vůbec nemusí být podle skutečnosti). Doporučuji ovulační testy.
Ahojky, než své tělo v tomhle směru poznáš, tak si od 10 DC dělej každý den OT. Když mám kratší cyklus, tak mám pozitivní test klidně i 10 DC (pozor samotná ovulace, ale nastává od 24-36 hod., někdy se udává 12-48 hodin od posledního pozitivní testu). Testuji se vždy nejpozději v 18 hod. ![]()
Jj jinak než s ovulační testy to nepůjde. To měření teploty mi nešlo. Jen ovulační testy ukázaly realitu a dělat každý den od cca 10 DC ve stejnou dobu. Taky jsem se snažila neprepijet před odchytem moci na test. V nemoci když jsem pila hodně čajů, tak se to projevilo, že vypadaly testy jakoby to nebylo, protože byly dost slabé a těhotenství z toho vyšlo nakonec.
Ahoj. Nikdy jsem to neřešila až teď po vysazeni HA a snažení o miminko
Menstruace 18.5 po vysazeni HA délka 3 dny
Další menstruace 30.6 délka necelých 5 dní ( když to řeknu blbě tak 4.5 dne)
Nedokážu si spočítat ovulaci když délka menstruačního cyklu byla 40dní. A poprvé za celý život menstruuování se mi posunul cyklus.
Prosím, nemyslete si o mne bůh vi co, opravdu jsem to nikdy neřešila, tak nevím, jak se to počítá. BT jsem též nikdy neměřila tak ani nevím, kolikátý den měřit