Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevím…
Po dlouhé době bychom se měli vidět s rodinou manžela (bydlí daleko a přijedou na delší dobu), ale jejich děti mají rýmu (2 a 4r) a naše holky čeká příští týden poslední týden školy a školky. U starší vysvědčení, po dlouhé době se uvidí s třídním a zbytkem třídy.
V úterý jdeme na preventivku na zubní - celá rodina.
Ve středu má starší dcera narozeniny a na pátek po vysvědčení máme v plánu oslavu, kam jsou taky pozvaní.
Nevím, jestli zítřek neodložit o týden.
Vím, že to stejně bude na mě, ale potřebuju nezaujatý pohled na věc. Díky
Také bych to raději odložila. Jde hlavně o to, že s příznaky infekčního onemocnění by vás nikam nepustili, treba pro to vysvědčení.
Pokud přijeli na delší dobu a je v plánu setkání na oslavě, klidně bych zítřek kvůli té rýmě odložila. Ona to nemusí být jen obyčejná rýma, že?…
No a hlavně že všude se pořád opakuje, jak se lidi s nachlazením mají vyhýbat ostatním a zůstat doma. Mě by s dětmi s rýmou (s výjimkou alergické) ani nenapadlo táhnout někam na návštěvu (teda to ani za běžné situace). U nás je to teda umocněno tím, že bydlíme v Praze. Tak jsem mnohem víc obezřetná.
@bublinek píše:
Nevím…
Po dlouhé době bychom se měli vidět s rodinou manžela (bydlí daleko a přijedou na delší dobu), ale jejich děti mají rýmu (2 a 4r) a naše holky čeká příští týden poslední týden školy a školky. U starší vysvědčení, po dlouhé době se uvidí s třídním a zbytkem třídy.
V úterý jdeme na preventivku na zubní - celá rodina.Ve středu má starší dcera narozeniny a na pátek po vysvědčení máme v plánu oslavu, kam jsou taky pozvaní.
Vím, že to stejně bude na mě, ale potřebuju nezaujatý pohled na věc. Díky
Nevím, jestli zítřek neodložit o týden.
Pokud tvoje děti přijdou do styku s dětmi, které mají příznaky infekčního onemocnění, neměly by vůbec vstoupit do školního kolektivu, protože jsi v tomto smyslu podepsala čestné prohlášení.
Jestli tve deti chytaji snadno moribundus, tak to odloz o par dni. Vsak navsteva probehne, jen se posune.
Ja bych to odkladat nemusela, ze moje decka nechytaji bacile. To uz musi byt echt haj. l, aby je to polozilo. A 2× denne ji vitamin C v tabletach.
@nozu píše:
No a hlavně že všude se pořád opakuje, jak se lidi s nachlazením mají vyhýbat ostatním a zůstat doma. Mě by s dětmi s rýmou (s výjimkou alergické) ani nenapadlo táhnout někam na návštěvu (teda to ani za běžné situace). U nás je to teda umocněno tím, že bydlíme v Praze. Tak jsem mnohem víc obezřetná.
Bydlí v Praze, my jsme v Ostravě, byli na dovolené a z té jedou za rodiči.
Když to manžel volal tchyni, tak se strašně divila, že přeháním.
Nebýt corona doba, tak řeknu, že bych kvuli rýmě nehysterčila, ale teď bych to odložila. Jak budou mít nějaké viditelné příznaky, tak je nepustí ani pro to vysvědčení.
Tak to vidím, že na podzim se všichni zblázníme, přijde rýma, nachlazení, chřipky..
@Kelsey píše:
Jestli tve deti chytaji snadno moribundus, tak to odloz o par dni. Vsak navsteva probehne, jen se posune.
Ja bych to odkladat nemusela, ze moje decka nechytaji bacile. To uz musi byt echt haj. l, aby je to polozilo. A 2× denne ji vitamin C v tabletach.
jak kdy, je fakt, že teď jsem nasadila C, D a probiotika, aby dochodily červen a byly odolné
Odložila bych to. Kamarádka taky rušila návštěvu a to jen proto, že její dítě mělo skleněné oči a malinko rýmu.
@Karleon píše:
Tak to vidím, že na podzim se všichni zblázníme, přijde rýma, nachlazení, chřipky..
být před námi normální týden a doba před covid, tak to neřeším a jedu tam
ale pokud vím, že mě čeká zubař a vysvědčení, budu za hysterku ![]()
@Karleon píše:
Jo na podzim to bude zajímavé. Dítě s každou rýmou 14 dní doma a s ním pro jistotu celá rodina…Moc si to neumím představit.