Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A kolik ti je? Ja teda, pokus bych se snazila uz rok, tak bych chtela radsi dítě, nez práci. Na rodicaku budes treba 3roky.. Doba nez otehotnis, pak muzes nejakou dobu pracovat i tehotna, jestli to jde.. A co na to rika muz? Jinak, zeny se honi za karierou, a pak smutni, te nejde otěhotnět, a vracely by cas.. Rozmysli si to pořádně ![]()
Neznám nikoho(mimo státní sektor), kdo by se vrátil, i když měl smlouvu na neurčito. Dostaly odstupné.
Ale kde máš jistotu že za 3 roky se bude kam vracet? Já jen řešila abych měla mateřskou a to co bude za 3 roky? nakonec to dopadlo tak že jsem se domluvila na ukončení a jsem doma, stejně s dětma bych tam být nemohla ![]()
@yasmine5 @Sany80s @Markéta80 Je mi 31. Jistotu bych měl určitě, kdyby se nedělo v naší republice to, co se tu děje. Nechci ale rozebírat moji práci.
Kdybych se rok snažila o mimi a nic, tak bych spíš řešila CAR a už vůbec bych těhotenství neodsouvala
@Anonymní píše:
@yasmine5 @Sany80s @Markéta80 Je mi 31. Jistotu bych měl určitě, kdyby se nedělo v naší republice to, co se tu děje. Nechci ale rozebírat moji práci.
já bych se snažila dál, prostě nevíš co bude za pár let a takhle čekat 2 roky, kdo ví co za 2 roky bude. Už se snažíte rok a nic tak kdo ví za jak dlouho se povede ![]()
No, a kdyz za ty dva roky treba zjistis, ze se fakt nebudes mit kam vratit tak co? Budes hledat praci novou, zapracovavat se a stale materstvi odsouvat? Pac jako tehotnou na tebe asi s otevrenou naruci nikdo moc cekat nebude.. neni lepsi to resit az pk, kdyz uz bys to stejne resila? ![]()
Ja sama jsem ted odmitla praci, kterou bych si vyresila vsechny problemy s nastupem - presla bych ze smen na pravidelnou dobu po-pa. Ale rozhodli jsme se pro druhe. Bohuzel jsme o nej minuly tyden prisli, ale snad to dopadne jeste.. Materska mi za chvili konci. Volila bych 100% tehotenstvi.
@Markéta80 jo, to je pravda…
@hanucha taky pravda…
@susinka88 to mě mrzí a moc držím pěsti, ať se brzy zadaří…
Neřešila bych práci, já se taky nemám kam vrátit, budu prostě hledat práci novou, částečně je to přestěhováním a taky tím, že práce, kterou jsem dělala, je tak časově náročná, že bych neměla čas na dítě a to rozhodně nechci. Bojím se, co bude, ale možnost mít dítě bych neodkládala.
A ty by ses vrátila do půl roku, kdy ti drží tvoji pozici? Pokud ne, neřeš to a snažte se dál. Nikdy nevíš, co se stane během tvého RD. Moji pozici zrušily asi 3 měsíce po mém odchodu a to nečekaně. Místo ve fabrice mám jakože dál, ale co bude
![]()
Ahoj všem potřebují radu Pomoc s přítelem se snažíme o miminko třetí den jsem nedostala MS ale bolest v podbřišku mam dělala jsem si těhotenský test a zatím nic mužů byt?? ![]()
V dnesni dobe se stat nepostara ani o seniory, kteri cely zivot pracovali a dali statu spoustu, ani o matky. Smrknou nam par tisic, praci nam ze zakona musi drzet jen po castecnou dobu a bum starejte se. Argumentovat tim, ze jinde ve svete jsou na tom hur mi nikdo nemusi, to vim.. Ovsem beru to sama za sebe. Ano, jsou matky ktere do prace chteji drive, ale jsou i ty ktere by s ditetem rady byly doma co nejdele, coz ale tak uplne nejde.. Ale i pres to, dneska nema clovek jistotu v nicem a myslim ze za par let, az budes praci shanet, bude treba zrovna cekat nejaka super prave na tebe.. Materstvi bych si timhle strachem nenechala sebrat, kdo vi co pak bude.. ![]()
@Janha ja mam prave praci casove naprosto o. k, z polovicky ji muzu delat z domu, takze casove narocna hodne, a le diky moznosti z domu to je o. k…na ditko cas prave mam, jsem maximalne spokojena…jenze je zde ohrozeni, ze se bude menit pozice, nejspis to pojede dal, ale pod necim jinym…jenze otazka je, kdy…tzn. ze poud bych ted otěhotněla, je mozny, ze se ještě stihnu vrátit, a le taky to stihnout nemusim…prave tezko rict
do PR…E!!! ![]()
Ahoj holky, vím, že se budu muset rozhodnout sama, co a jak, ale spíš jde o to, co byste dělaly vy…Přes rok se snažíme o druhé mimi a teď mám ohroženou pracovní pozici…Nikdo neví, co bude. Nejhorší je, že se jedna o období minimálně dvou let, než se to celé rozlouskne. Když bych otěhotněla, riziko, že se nebudu mít kam vrátit je velké… Vůbec nevím, jak se rozhodnout, co mám dělat. Práce mě baví a moc, ale mám kvůli tomu posouvat těhu? V dněšní době se nemít kam vrátit je na dvě věci:(((