Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jee ono existuje dizkuze od druhym mimcu
no konecne su ve spravne diskuzi
sme natom stejne.ja mam chlapecka 4 roky, mela sem ho do mesice, no ted chcu druhy zkousime uz 3 mesic a stale nic. A to to delame kazdy den
mam obavy abych nevynechala jediny den kdyby se mohlo zadarit.no rikam si jestli to neni tim, ze na druhy se clovek musi vic snazit a nebo tim, ze nato casto myslim, zvlast kdyz vim ze to mam dostat.
Všechno je individuální. Znám páry, co první mimco na první pokus ( a nebo neplánovaně, prostě nehoda ) a druhé jim roky neslo. Pak druhy extrém, na první čekali roky a druhé na první pokus. Každá jsme jiná a počítat s tím, že když první bylo na první pokus, tak druhé bude taky, bohužel nejde. Držím vám palecky, ať vám to brzy vyjde.
První dítě na druhý pokus, druhé dítě třičtvrtě roku a nic, vydala jsem se do CARu, hormonální profil ok, jen pro formu spg manžela…minimum spermií, po kontrolním spg, objednán k andrologovi, kde mu bylo řečeno, že přirozené otěhotnění s nulovou šancí. Dost mě mrzelo, že jsme se tam nevydali dřív. Myslela jsem že problém je u mě. Manžel mě vubec nenapadl. Takže příprava na ivf Nicméně v pondělí jdu na gynekologii, nechat si potvrdit těhotenství, které vzniklo přirozeně, měla bych být 8+3.
AnonymKa
První a druhé dítě hned první měsích nechránění, třetí dítě „až“ čtvrtý měsíc. Zdálo se mi to nekonečný, takže tě opravdu chápu. Nicméně ani půl roku není žádná doba, jenže člověk by chtěl všechno hned na lusknutí prstu
.
Me prvni vyslo po pul roce, a druhe asi hned
nejak druhy mesic myslim, ale s jinym partnerem. Drzim palecky at vam vyjde co nejdriv ![]()
První jsme počali celkem rychle, tuším 2 měsíc, druhé až po půl roce na dovolené
Chce to nemyslet na to, čím víc člověk dítko chce, tím se jakoby blokuje a bývá pak problém.
Ale to, že máte sex každý druhý den, vůbec nezvyšuje pravděpodobnost. Stačil by jeden sex za měsíc, pokud by byl v ten správný moment.
My počali všechny 3 hned, spíš teda ještě při nesnažení se, při antikoncepci jménem"počítání plodných a neplodných dnů". ale znám taky pár maminek, kterým druhý trvalo dýl, třeba 5-10 měsíců. je to normální, neboj. držím aplce, ť s ebrzo zadaří ![]()
@Izzz píše:ám podruhý a potřetí stačil jeden za 2 a 3 měsíce..a bylo vymalováno
Ale to, že máte sex každý druhý den, vůbec nezvyšuje pravděpodobnost. Stačil by jeden sex za měsíc, pokud by byl v ten správný moment.
Děkuji za příspěvky
přesně tak člověk by chtěl všechno hned…hlavně když u prvního to šlo tak hladce tak se automaticky očekává, že i to druhé bude takhle hned a ono ne
Ale je mi jasné, že dítě je zázrak, že tam je i spousta jiných faktorů co to nejspíš ovlivňuje… ![]()
zakl.
No ja bych to prave nejradej chtela hned tak jako u prvniho
no zatim furt zkousime ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna skoro 3 roky, povedl se na druhý pokus, tehdy jsme četnost sexu vůbec neřešili a přece se podařilo takto brzy. Nyní se od srpna pokoušíme o druhé dítě. Máme sex obden tak jsem si myslela že to přece musí hned vyjít a ono i na druhý pokus nic, dneska jsem dostala MSVím, že 2 měsíce jsou na snažení málo, ale přeci jenom, vždyť máme tak často sex a ono se nezadařilo tak to ve mně hlodá, jestli je vše v pořádku…potřebuji si o tom jenom asi popovídat
Kdy se Vám podařilo druhé dítě? Je na tom někdo stejně jako já?
Jsem na tom mmohem mnohem hůře, první se povedlo takřka hned, druhé už se nedaří pomalu rok a půl. Na důvod ještě nikdo nepřišel.
Je to prostě asi náhoda. ![]()
Ahoj,
nám se první miminko povedlo napoprvé a proto jsem si říkala, že už se nám taková náhodička nepodaří a druhé se nám teď taky povedlo napoprvé a to mám zakloněnou dělohu. Znám hodně kamarádek, co měly první hned a druhé se stále nedaří. Člověk holt očekává, že to půjde rychle a už se i víc těší, když ví, do čeho jde a pak se nedaří. Budu držet palce, ať to vyjde rychle. Jez kyselinu listovou nebo pij kontryhelový čajík ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za příspěvkypřesně tak člověk by chtěl všechno hned…hlavně když u prvního to šlo tak hladce tak se automaticky očekává, že i to druhé bude takhle hned a ono ne
Ale je mi jasné, že dítě je zázrak, že tam je i spousta jiných faktorů co to nejspíš ovlivňuje…
zakl.
Zkuste omezit ten sex. Tělo si asi dělá proti spermiím protilátky a pak se nezadaří. Braňte se a kolem ovulace sexujte bez ochrany. Kamarádce to takto doporučovali.
Ahoj, mám syna skoro 3 roky, povedl se na druhý pokus, tehdy jsme četnost sexu vůbec neřešili a přece se podařilo takto brzy. Nyní se od srpna pokoušíme o druhé dítě. Máme sex obden tak jsem si myslela že to přece musí hned vyjít a ono i na druhý pokus nic, dneska jsem dostala MS
Vím, že 2 měsíce jsou na snažení málo, ale přeci jenom, vždyť máme tak často sex a ono se nezadařilo tak to ve mně hlodá, jestli je vše v pořádku…potřebuji si o tom jenom asi popovídat
Kdy se Vám podařilo druhé dítě? Je na tom někdo stejně jako já?