Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak u nás to bylo naopak, první cca 8 měsíců, druhé hned… ale jinak u zdravého páru je pravděpodobnost úspěchu v případě, že trefí do ovulace cca 15-20%, takže to není tak, že by stačilo se trefit, to je podmínka nutná, ale nikoliv postačující.
@Izzz mas pravdu, jen jednou to stacilo v mesici a byla jsem tehotna, chce to spravny cas
Nam se syn podaril po 6 mesicich snazeni, ale mezitim bylo nejspis jedno biochem. tehu a uprava cyklu. O druhe jsme se snazili taky delsi cas a jednou to vyslo po 8 mesicich a podruhe po 7, ale obe dve tehotenstvi skoncily ve druhem trimestru. Ono vzdycky to vyslo v ten mesic, kdy jsem si byla 100% jista, ze jsme ty spravne dny prosvihli. Asi se to nesmi prehanet a hlavne hrotit, pak mi prijde, ze to je kontraproduktivni.
Prvni hned adruhy jsem chtela prakticky hned po porodu aby me navazovala materska, a povedlo se az 6 mesicu po porode na jeden pokus
U prvního jsme si řekli, že tomu necháme volný průběh a vůbec jsme nic neřešili a podařilo se hned a teď když je člověk na to natěšený protože ví co ho čeká a že to předtím šlo tak hladce tak jsem si myslela, že se stačí vlastně trefit do ovulace a je to
. Hrotit to nehrotíme, manžel by mohl mít sex i každý den tak sex neděláme nijak nuceně… tak snad toho nuceného sexu přesně na ovulaci a počítání plodných dnů atd budu ušetřena a snad se podaří počít přirozeně…
zakl.
Mno nejlepší je přestat se v tom takhle vrtat…a vůbec to neřešit…
jinak první kluk se povedl na první dobrou, druhej do 2 let…
První téměř hned, druhé chceme už více než rok, mám za sebou 2 zamlklá těhotenství, pak zdravotní pauzu a teď už se 4 měsíce nedaří. Tak uvidíme, musíme život brát tak, jak jde. Dítě je dar. Nejde si ho vydupat.
Je pravda, že nejhorší je to řešit, a hlavně už takhle na začátku, já byla strašně tenkrát překvapená, že to nevyšlo první měsíc, teď mi to přijde naprosto směšné. ![]()
U mě to je teď aktuální. Poprvé jsem otěhotněla před více než 5 lety hned ten cyklus po vysazení HA.
Teď jsme se snažili o druhé, bláhová jsem si myslela, že to zase bude hned a ono ne
. Moc jsem se na to soustředila a upínala se na to. Skoro po půl roce už jsem tomu přestávala věřit, vybodla se na všechno měření, testování a jen jsme si užívali léta. A šup, MS už nedorazila
.
Takže u mě pomohlo až netlačit na pilu a „nemyslet na to“… i když jsem tu hlášku z duše nenáviděla.
Ahoj holky my se také snažíme o druhé mimi. Mám anovulacni cykly, tak stimuluji s fytosojou a merim bt. Teď jsem 9DPO a čekám…
jinak se snažíme první cyklus.
Ja bych to nedala, kdyby to nevyslo napoprvy. Musim mit vse hned, jinak to nechci vubec. Nastesti obe vysla na poprvy.Fakt obdivuju holky, co to zvladaj, kdyz se nedari.
První trvalo rok. Podařilo se hned první měsíc v novém bytě. Na druhé už čekáme skoro tři roky. Mezitím jsme byli v CAru, zkusili pár inseminací, do ivf se nám jít nechce. Jedno mimoděložní (přirozeně) s odebráním vejcovodu, které opět snížilo šance. Ale netlačíme na pilu, ono to stejně nemá cenu. Chtěli jsme děti blízko u sebe, začali jsme „snažit“, když bylo malé 3 měsíce, oslavila 3 roky a my jsme pořád na nule. Na CAR už kašlem, zbytečně nás to stresovalo. Takže klid, tohle není žádná doba. Ale chápu, prostě člověk chce všechno okamžitě.
Ahoj, tak se pridavam
taky zrovna „makame“na druhem
jsem 18dc, takze ted budu cekat, jak to dopadlo ![]()
Prvniho mame syna, asi 3/4roku snazeni, mezitim jeden SP. Ted je to 3.mesic od naseho rozhodnuti-mit druhe
ale ty prvni dva mesice nemohly vyjit, manzel byl pryc v „dane dobe“,takze ted to mel vlastne byt prvni mesic. bohuzel se opet vse pos..lo a nemohli jsme ve dny pred ovu. nakonec jsme to stihli v den ovu nebo spis po, tak nevim, jestli z toho muze neco byt
uvidime.ja proste tehotna chci byt a budu!!!
![]()