Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, mám syna skoro 3 roky, povedl se na druhý pokus, tehdy jsme četnost sexu vůbec neřešili a přece se podařilo takto brzy. Nyní se od srpna pokoušíme o druhé dítě. Máme sex obden tak jsem si myslela že to přece musí hned vyjít a ono i na druhý pokus nic, dneska jsem dostala MSVím, že 2 měsíce jsou na snažení málo, ale přeci jenom, vždyť máme tak často sex a ono se nezadařilo tak to ve mně hlodá, jestli je vše v pořádku…potřebuji si o tom jenom asi popovídat
Kdy se Vám podařilo druhé dítě? Je na tom někdo stejně jako já?
Mám též dítko skoro tři roky a snažíme se skoro tři měsíce.. ![]()
Ahoj dámy, doufám, že nevadí, když se přidám do konverzace. Už máme s manželem jedno dítě 18 měsíční dcerku. Asi 4 měsíce se snažíme o druhé a zatím nic. Měla jsem i blbí cyklus 36-41 dní takže hrůza. Dr mi dala FEM + tak jsem brala min měsíc. To mi upravilo cyklus na 29 dní a přišlo mi, že mi to zastavilo ovulaci. Tak tento měsíc neberu. Ted by mi měl probíhat ovulka, tak se snažíme. Uvidím, už bych si tak přála, aby to zabralo
. Tak vám přeji hodně štěstí. Budu ráda, když si budu mít s kým pokecat o tom.
@Papajaj ahoj, též se snažíme o druhého prcka, akorát máme doma teprve 13m raracha. Ale já to dostala od porodu poprvé až v listopadu, takže zatím nevím jak dlouhý cyklus budu mít a jestli to dostanu znovu nebo ne, syna totiž ještě kojím i když už jen v noci.. Tak držím palce, aby to vyšlo brzy ![]()
@Kristyna.Vechtova ahoj, tak přeji hodně štěstí, manžel nechtěl začínat dřív, že to půjde rychle, jako malá a ejhle najednou to nejde…tak uvidíš, mě už to čekání a „snažení nebaví“ jak je to furt negativní.
tak doufám, že by se mohlo na ty Vánoc třeba, což by bylo fajn, když ne tak další měsíc. To pak ten čas rychle utíká ![]()
@Papajaj no nám se malý zadařil po 4 měsících, tak doufám, že druhé půjde taky dobře. Každopádně uvidime
kdybych měla cykly jako před těhotenstvim, tak i vím kdy byla ovulace, tak jsme se snažili, ale těžko říct ![]()
No právě taky si říkám, že přes ty Vánoce, tak uvidíme. Ideálně bych ráda otěhotněla do února, to jde manžel na operaci s kolenem a pak bude 3 týdny nepoužitelný
ale moc se na to neupínám raději, hold až to přijde, tak to přijde
syn taky přišel, když jsem si říkala, že tenhle měsíční to určitě neklaplo ![]()
@Kristyna.Vechtova tak náhodu, nesleduješ si děložní čípek? já zjistila, předvčera
že se mi opírá o stěnu dělohy, takže jsem začala zkoušet po sexu prstovou techniku. tak uvidím, zda to zabere, protože jinak nechápu, jak by se tam ty spermii dostali, když ta dírka je zadělaná, jakoby tu stěnou. Tak jsem zmatená ![]()
@Papajaj tak to nesleduju, zatím tomu nechávám volný průběh, tak do toho února/března to nebudu řešit, pak uvidíme.. Tak jestli to zabere u Tebe tak to pak taky nastuduju a vyzkouším
ale tak předpokládám, že ten čípek pracuje během cyklu ne? Že jakoby mění postavení, průchodnost a tak, ale vůbec nevím, nikdy jsem to nezkoumala ![]()
@Bong no já jsem z malého města a pokud vím tak tu v okolí je akorát klasická jóga a zatím to neřeším. Teprve v listopadu jsem to po roce od porodu dostala, takže se nejdřív srovnám a když tak to začnu řešit až tak únor/březen, ale díky za typ ![]()
@Kristyna.Vechtova jak dojedu domů večer, tak ti o tom něco písnu
taky nic moc nevím zkoumám ted poprvé ![]()
@Kristyna.Vechtova ja to studuji az ted
a vcera me bolel podbrisek, takze ovulka a dnes jsem mela cipek hodne otevreny, coz jsem zjistila diky nahmatani atd…ale prijde mi, ze mi cipek doleha na stenu a tim zakryva tu dirku na pruchod
tak uvidim, zda se zadari nebo ne a kdyztak se na to zeptam doktorky dalsi mesic.
Ahojky, ráda bych se k vám přidala
máme doma 18m prcka a už od ledna se pokoušíme o druhé… Ovšem první ms po porodu přišla až po 9měsících (prášky jsem vysadila 2mesíce před ms).. Další cyklus měl 136dní (během něj jsem přestala kojit) a další cyklus se podařilo otěhotnět (ovulace nastala cca 75. den cyklu po injekci agolutinu na vyvolani ms.. Místo toho mi zdá se vyvolal ovu). Těhu bohužel nedopadlo a v 9tt ukončeno revizí
tak teď čekám jestli mi ovu dorazí za 2 nebo 3 měsíce :-/ je to na palici to čekání. Před prvním těhotenstvím jsem měla 61 denní cykly a kdyby se mi to srovnalo alespoň takhle, tak bych byla šťastná.. Držím všem palečky, ať se brzo zadaří..
@jaaaninda ahoj, budeme radi za dalsiho clovicka, nekomu to pomaha se takto vypovidat. Treba me jo
ten cyklus je mazec. A ja si myslela, ze ho mam dlouhy 36-42. Preji hodne stesti, jednou se nam zadarit musi. Mate stejne staryho prcka nase ma ted 23.12 18 mesicu ![]()
@Papajaj tak to je zajímavý, tak oni i radí že po sexu si máš podložit pánev a ležet 15-20 minut takhle, že se usnadní cesta spermiím.. Tak uvidíme jestli to pomůže, budu držet palce
Já teoreticky měla ovulaci 16.12 a snažili jsme se tak nějak okolo i toho 16 tak uvidíme, do konce roku bych měla vědět ![]()
@jaaaninda tak super, aspoň někdo další
to je mi líto a držím palce aby to vyšlo ![]()
Já před těhu cykly krásné 30 dní, teď nevím, tak jsem „počítala“ ovulaci taky k těm 30 dnům tak uvidíme, teoreticky do konce roku bych měla vědět
Náš rarach má zítra 13m ![]()
@Kristyna.Vechtova no to bys mela pekny prekvapko na novy rok
ja uz asi ani nedoufam, radsi
taky drzim pesti ![]()