Dilema - směny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.9.15 14:31

Dilema - směny

Ahoj. Na jaře jsem se vrátila do práce po RD. Pracuji na směny ve výrobě - dvanáctky, krátký a dlouhý týden. Když jsem se vrátila do práce, byla jsem trochu naštvaná, že mladší jedna mladší slečna bez dítěte může pracovat jen na ranní směny a já co mám dítě ne. Ta práce na ranní spočívá v zaučování nových lidí (což není pokaždé jednoduché) a dost tu holku i vedení buzeruje, když je něco špatně. Tak jsem si po pár dnech říkala, že je super mít i noční a pracovní víkendy, kde nikdo nebuzeruje. Navíc pro malou mám hlídání - mamku, takže ty směny ani řešit nemusím, s přítelem nám vychází volno také stejně. No a minulý týden jsem se dozvěděla, že ta holka už ty ranní směny nechce dělat, ostatním lidem leží v žaludku, protože jí to závidí a buzerace jí taky asi štve. Tak si mě prý zítra pozve šéf k sobě a údajně mi to má nabídnout, asi kvůli tomu, že mám dítě a jsem tam ze všech nejdéle. Tak mám dilema. Už jsem si zvykla, že odpracuji v týdnu 2-3 dny a pak mám i v týdnu volno a můžu si něco zařídit atd. Ale přítel do mě hučí, že jsem hloupá, že bych ty ranní měla hned brát. Sice bych měla ranní, ale zase více stresu a to zaučování by mě asi taky moc nebavilo :nevim: Tak vůbec nevím co říct zítra šéfovi, když se mě na to bude ptát :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3088
6.9.15 14:39

Nejprve si uvědomit, zda by vyhovovaly opravdu jen ranní směny. A zda by se zvládlo zaučování, atd. Já osobně 12-ky nechtěla. Provoz ale časem na nepřetržitý provoz přešel a já byla naopak nadšená. Taky po MD, více jsem byla doma a měla více volna, hlídání bylo zařízeno.¨

Další otázkou je, zda to nějak mění finanční stránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.9.15 14:41

Když ti to vyhovuje tak, jak to máš, tak bych do toho asi nešla… :nevim: navíc sama jsi tu vypsala, že by to mělo spíš negativa… byla bys to ty, komu by záviděli a ještě buzerace k tomu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
6.9.15 14:43

Strašně závidim, :lol:
K věci, jako pokud mám hlídání a s přítelem vám to vyhovuje, asi bych si ty směny nechala..
na druhou stranu..ranní a ještě né do 17:00 je super, s dítětem. zase stihnete pak i chodit na nějaký kroužek, až bude chodit do školy, budeš na dítě mít čas a přehled..

Já jsem právě zastáncem krátkej/dlouhej, to má taky moře výhod, pro mě teda třeba to, že si zařídim věci, lépe se pokryje nemoc dítěte.. a mám teda moře času, ale zase se ti to střídá a nelze nic dělat pravidelně..

díky za téma. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
6.9.15 14:48

Vzala bych to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
6.9.15 14:55

Mě by zajímala i finanční stránka věci, tu tady nezmiňuješ, ale jen ranními přijdeš o nějaké příplatky za noc, za víkendy, plus méně času v týdnu, ale zas volné všechny víkendy… každopádně by mě zajímalo kolik budu mít, za míň bych do toho rozhodně nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
6.9.15 15:09

Já bych se asi zamyslela nad tím, jestli mi to pomůže třeba ve vyšším pracovním zařezení, případně, když si budu hledat jinou práci, jestli se mi ty zkušenosti se zaučováním a tak budou hodit, jestli mi to stojí za ty nervy a pod. Z vlastní zkušenosti vím, že když chodíš na ranní a máš náročnou práci, tak si ji chtě nechtě nosíš i domů a trvá ti déle se zregenerovat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.9.15 15:23

Pokud nemáte problém s tím vyzvedáváním, máte pomoc babiček, nebrala bych to. 12tk jsou super kvůli tomu volno, když máš dovolenou vezmeš si ji v krátkém týdnu a spotřebuješ třeba 3 dny a dovolenou máš 10 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.9.15 15:53

Nesla bych pouze na ranní a ještě ke všemu mít takovou zodpovědnost a buzeraci. Co člověk stačí při ranních? Skoro nic. Do 14. hod. v práci, pak pro děti do školky a školy, úkoly a je min. 17. hod. Pak příprava večeře, vykoupat a děti jsou v postelích. Celej den vcudu :roll: Při 12 je zase celý den nebo noc v práci pokud má směnu, ale když má volno, tak dopoledne uvaří a uklidí, pokud je to možné, tak po obědě vyzvedne děti a má na ne čas až do večera. + priplatky za odpolední, noční a svátky. Pokud je to hlídání, tak je to super. Mam 3 děti. Sama jsme dobrovolně šla za jinou prací. Pustila jsem smlouvu na dobu neurčitou a přešla zatím do trismenneho provozu, už se těším až přejdeme na nepřetržitý provoz :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
6.9.15 16:52

A jako ranníma myslíš směnu 6-18? Promiň, celý den zabitý. Jak to může být lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
6.9.15 18:06

@Ivaneska Pracujete v tříseměnným na krátký dlouhý týden? Jak cca pracuje muž? Omlouvám se, ale potřebuju si ujasnit do čeho jít.. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
6.9.15 18:26

@ntkv zatím pracuji ve trismenem provozu. Od října máme přejít na nepřetržitý provoz. Zatím je přítel na Md a jako vedlejší má příjem z podniká. Po ukončení Md půjde zamnou do zaměstnání, prozatím protismeny, až se poslednímu dítěti ve školce zoceli imunitní systém, tak pak budeme mít stejný týden jen jiné směny. Hlídání máme v záloze, kdyby náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
6.9.15 18:27
@zvidavajanca píše:
A jako ranníma myslíš směnu 6-18? Promiň, celý den zabitý. Jak to může být lepší?

Tak pokud by měla 6-18, tak má zase tak 3 v týdnu a tedy celkem dost dní volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat