Dilema - směny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nejprve si uvědomit, zda by vyhovovaly opravdu jen ranní směny. A zda by se zvládlo zaučování, atd. Já osobně 12-ky nechtěla. Provoz ale časem na nepřetržitý provoz přešel a já byla naopak nadšená. Taky po MD, více jsem byla doma a měla více volna, hlídání bylo zařízeno.¨
Další otázkou je, zda to nějak mění finanční stránku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ti to vyhovuje tak, jak to máš, tak bych do toho asi nešla…
navíc sama jsi tu vypsala, že by to mělo spíš negativa… byla bys to ty, komu by záviděli a ještě buzerace k tomu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strašně závidim, ![]()
K věci, jako pokud mám hlídání a s přítelem vám to vyhovuje, asi bych si ty směny nechala..
na druhou stranu..ranní a ještě né do 17:00 je super, s dítětem. zase stihnete pak i chodit na nějaký kroužek, až bude chodit do školy, budeš na dítě mít čas a přehled..
Já jsem právě zastáncem krátkej/dlouhej, to má taky moře výhod, pro mě teda třeba to, že si zařídim věci, lépe se pokryje nemoc dítěte.. a mám teda moře času, ale zase se ti to střídá a nelze nic dělat pravidelně..
díky za téma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě by zajímala i finanční stránka věci, tu tady nezmiňuješ, ale jen ranními přijdeš o nějaké příplatky za noc, za víkendy, plus méně času v týdnu, ale zas volné všechny víkendy… každopádně by mě zajímalo kolik budu mít, za míň bych do toho rozhodně nešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se asi zamyslela nad tím, jestli mi to pomůže třeba ve vyšším pracovním zařezení, případně, když si budu hledat jinou práci, jestli se mi ty zkušenosti se zaučováním a tak budou hodit, jestli mi to stojí za ty nervy a pod. Z vlastní zkušenosti vím, že když chodíš na ranní a máš náročnou práci, tak si ji chtě nechtě nosíš i domů a trvá ti déle se zregenerovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemáte problém s tím vyzvedáváním, máte pomoc babiček, nebrala bych to. 12tk jsou super kvůli tomu volno, když máš dovolenou vezmeš si ji v krátkém týdnu a spotřebuješ třeba 3 dny a dovolenou máš 10 dní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nesla bych pouze na ranní a ještě ke všemu mít takovou zodpovědnost a buzeraci. Co člověk stačí při ranních? Skoro nic. Do 14. hod. v práci, pak pro děti do školky a školy, úkoly a je min. 17. hod. Pak příprava večeře, vykoupat a děti jsou v postelích. Celej den vcudu
Při 12 je zase celý den nebo noc v práci pokud má směnu, ale když má volno, tak dopoledne uvaří a uklidí, pokud je to možné, tak po obědě vyzvedne děti a má na ne čas až do večera. + priplatky za odpolední, noční a svátky. Pokud je to hlídání, tak je to super. Mam 3 děti. Sama jsme dobrovolně šla za jinou prací. Pustila jsem smlouvu na dobu neurčitou a přešla zatím do trismenneho provozu, už se těším až přejdeme na nepřetržitý provoz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jako ranníma myslíš směnu 6-18? Promiň, celý den zabitý. Jak to může být lepší?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivaneska Pracujete v tříseměnným na krátký dlouhý týden? Jak cca pracuje muž? Omlouvám se, ale potřebuju si ujasnit do čeho jít.. díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ntkv zatím pracuji ve trismenem provozu. Od října máme přejít na nepřetržitý provoz. Zatím je přítel na Md a jako vedlejší má příjem z podniká. Po ukončení Md půjde zamnou do zaměstnání, prozatím protismeny, až se poslednímu dítěti ve školce zoceli imunitní systém, tak pak budeme mít stejný týden jen jiné směny. Hlídání máme v záloze, kdyby náhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
A jako ranníma myslíš směnu 6-18? Promiň, celý den zabitý. Jak to může být lepší?
Tak pokud by měla 6-18, tak má zase tak 3 v týdnu a tedy celkem dost dní volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Na jaře jsem se vrátila do práce po RD. Pracuji na směny ve výrobě - dvanáctky, krátký a dlouhý týden. Když jsem se vrátila do práce, byla jsem trochu naštvaná, že mladší jedna mladší slečna bez dítěte může pracovat jen na ranní směny a já co mám dítě ne. Ta práce na ranní spočívá v zaučování nových lidí (což není pokaždé jednoduché) a dost tu holku i vedení buzeruje, když je něco špatně. Tak jsem si po pár dnech říkala, že je super mít i noční a pracovní víkendy, kde nikdo nebuzeruje. Navíc pro malou mám hlídání - mamku, takže ty směny ani řešit nemusím, s přítelem nám vychází volno také stejně. No a minulý týden jsem se dozvěděla, že ta holka už ty ranní směny nechce dělat, ostatním lidem leží v žaludku, protože jí to závidí a buzerace jí taky asi štve. Tak si mě prý zítra pozve šéf k sobě a údajně mi to má nabídnout, asi kvůli tomu, že mám dítě a jsem tam ze všech nejdéle. Tak mám dilema. Už jsem si zvykla, že odpracuji v týdnu 2-3 dny a pak mám i v týdnu volno a můžu si něco zařídit atd. Ale přítel do mě hučí, že jsem hloupá, že bych ty ranní měla hned brát. Sice bych měla ranní, ale zase více stresu a to zaučování by mě asi taky moc nebavilo
Tak vůbec nevím co říct zítra šéfovi, když se mě na to bude ptát