Dilema - viróza

Anonymní
3.10.21 10:32

Dilema - viróza

Zdravím, jak řešíte v tomto období takové ty rýmičky? Mně děti asi zase donesly něco ze školy/školky, v pátek jsem odpoledne cítila, že na mě něco sedá, doufala jsem, že to bude přes víkend pryč.
No dnes mám pořád rýmu jak somár opratě, teše mi z nosu, očí, měla jsem i 37,5, což není zas žádná hrůza. Bude to ještě tak na dva, maximálně tři dny…
Nechci v práci chybět, ale taky nechci nikoho nakazit (i tyhle virózy jsou nepříjemné, nejen covid), jenže doktor mi bude určitě chtít dát neschopenku minimálně na týden..A vůbec nevím, jestli tam mám chodit, nebo jestli mu mám jenom zavolat… Já jsem totiž ze všeho už blázen.
Když budu u doktora v čekárně smrkat, tak aby mě ještě nevyvedli. Covid nemám, ale to lidi v čekárně nemohou vědět.
Já fakt nevím. Na tyhle krátkodobé tří až pětidenní rýmy trpím tak dvakrát do roka. Dřív jsem s tím normálně do té práce chodila (už tenkrát s rouškou), ale teď fakt nevím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14710
3.10.21 10:37

Ja bych zavolala doktorovi pro neschopenku a zustala tyden doma. Home office u tebe nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
3.10.21 10:39

A nemáte v práci sick days? Na tyhle virózy jsou ideální. Jinak bych normálně doktorce zavolala a domluvila se jak dál. A není problém požádat o ukončení neschopenky, až ti bude dobře. Do práce bych s tím určitě nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.21 10:39

@Janča6 Bohužel ne. U nás buď všichni na online nebo všichni na pracovišti.

• Citovat
  • Upravit
18267
3.10.21 10:58

Letos mám již 4 virózu, zatím tato poslední je nejhorší.

Dlouho trvá, než začne, jeden den úplně mimo provoz, další den vypadal, že už je všemu konec, další den vše od začátku. Už mě to štve.

Virózy jsem nemívala, a nyní stále dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
3.10.21 11:05
@Anonymní píše:
@Janča6 Bohužel ne. U nás buď všichni na online nebo všichni na pracovišti.

a jak víš, že nemáš covid?

• k doktorce - u nás musíš zavolat a buď tě objedná nebo pošle na test, popřípadě pošle e-neschopenku - někdy to všechno naráz, dle posouzení lékařky,

ale bez objednání tam lézt nemůžeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
3.10.21 11:12

@stinga Jednak jsem ho měla, druhak jsem očkovaná a tretak jsem si i přes to všechno pořádně vytrela nos a udělala test.
A vlastně se odtajnim,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
3.10.21 11:14

Určitě bych nešla do práce, mě takto nakazil kolega. Musela jsem zavolat, jestli mě vůbec vezmou, dělala mi covid test, vzala jsem si dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
14809
3.10.21 11:14

Začíná mi být líp, fakt by asi stavil zítřek ještě váleci a čajovéj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21576
3.10.21 11:37

@eva valoi hele a nemůžeš se teda v práci domluvit na jednom dni dovolené? Pokud se ti to teda nechce řešit tou neschopenkou. Případně zkus u šéfa či šéfové, zda bys nemohla zůstat doma na HO. I když to zatím u vás takto nefunguje, tak možná budeš první vlaštovka a za zeptání nic nedáš… Rozumný šéf by měl hledat nějakou cestu, jak toto řešit. je podzim a těchto případů bude čím dál víc. Mě teď lehly najednou hned dvě kolegyně. Obě teda ale v takovém formátu, že mají regulerní neschopenku, protože by nemohly pracovat ani z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.10.21 13:05

Resila bych to dnem dovoleny, pokud nemas jinou moznost, a uvidis. Pokud je to jen viroza, tak to stejne doktor nepomuze. Mam to ted momentalne taky, od utery je mi blbe, od ctvrtka jsem doma, a jeste se teda uplne stoprocentne necejtim. Ale do prace uz pujdu. Ja to mam zas naopak - vubec netrpim na nejaky nemoce a virozky, ale letos me to nejak sestrelilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.21 13:18
@eva valoi píše:
@stinga Jednak jsem ho měla, druhak jsem očkovaná a tretak jsem si i přes to všechno pořádně vytrela nos a udělala test.
A vlastně se odtajnim,..

Tak já tě možná nepotěším, měla jsem to jako ty, jen žádnou zvýšenou teplotu… očkovaná a 4 měsíce po covidu. Doma udělaný antigen negativní. Z pracovních důvodů jsme musela na pcr a ejhle pozitivní… 8o už sedím týden doma a skáčou mi tu po hlavě dvě děti, které se mnou zůstaly trčet v karantene… chjo

• Citovat
  • Upravit
14809
3.10.21 14:51
@Anonymní píše:
Tak já tě možná nepotěším, měla jsem to jako ty, jen žádnou zvýšenou teplotu… očkovaná a 4 měsíce po covidu. Doma udělaný antigen negativní. Z pracovních důvodů jsme musela na pcr a ejhle pozitivní… 8o už sedím týden doma a skáčou mi tu po hlavě dvě děti, které se mnou zůstaly trčet v karantene… chjo

Tak to mě nestraš. Ale jak to, že tě vůbec posílali na test? Vždyť očkovaní nemusí. Nehodnotím, jestli to je dobře.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.21 15:02
@eva valoi píše:
Tak to mě nestraš. Ale jak to, že tě vůbec posílali na test? Vždyť očkovaní nemusí. Nehodnotím, jestli to je dobře.. :nevim:

Já žiju a pracuju v cizině a na test jsem musela právě kvůli práci. Divné je, že já jediná doma pozitivní, manžel i dvě malé děti negativní… vůbec nevím, kde jsem k tomu přišla, nejdříve jsem myslela, že to právě přitáhly děti :roll:

• Citovat
  • Upravit
14809
3.10.21 15:10
@Anonymní píše:
Já žiju a pracuju v cizině a na test jsem musela právě kvůli práci. Divné je, že já jediná doma pozitivní, manžel i dvě malé děti negativní… vůbec nevím, kde jsem k tomu přišla, nejdříve jsem myslela, že to právě přitáhly děti :roll:

No nestává se to často, ale známej měl krátkou dobu po očkování a dlouho po covidu, takže musel před dovolenou na test a vyšel mu falešně pozitivní pcr. Pak si vynutil dva kontrolní, protože prostě mu nic nebylo a neměl to kde chytit, ty byly pak už negativní.
A my měli jeden pozitivní záchyt, ale nakonec se z toho vyklubala po dalších kontrolních testech angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová