Dilema - výpověd

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Holma
13.9.11 12:13
Lindusa píše:
HOLMO, rozvazani prac. pomeru dohodou je nespecifikovany ukon a muze v ni byt zahrnuto cokoliv, takze i „odstupne“, zlaty padak… (nazvat se to da jakkoliv). Tvuj pristup je velice „mouchy snezte si me“ a dokud lidi nechaji vse zamestnavatelum projit, zmenu cekat nemohou. Linda

Lindo, píšu jen z vlastní zkušenosti. také vím, že zaměstnavatel často zaměstnance dostane z firmy přesně dle svých představ a požadavků. Ze zkušenosti známých vím, že práva se nedovolali nikde a měli jen zničené nervy a ztratili tak zbytečně mnoho času, který mohli věnovat sobě a rodině. Samozřejmě záleží na daném pracovišti. Vzhledem k mým zkušenostem a zkušenostem známých bych do toho nešla. k Výpovědi dohodou:ještě jsem se nesetkala s tím, že při takové výpovědi by náleželo odstupné. Vždy náleželo, pokud výpověď podal zaměstnavatel, ale je možné, že d doby mé poseldní změny práce se něco změnilo, nebo o té možnosti jen nevím. Pravidlem bývá, že pokud se zaměstnavatel chce někoho zbavit, tak to udělá i bez odstupného (v mém současném zaměstnání se to praktikuje poměrně často a lidé nemají šanci odporovat proti takovému kolosu). Vše ale záleží na daném zaměstnavateli.

• Citovat
  • Upravit
nickuzjeregostrovan
8.11.13 07:04

Dobrý den. budu radši taky psát anonymně. Když jsem si četla Vaše příspěvky, tak mě napadalo, že přemýšlíme asi dost podobně. Jsem v pracovním procesu 10 let, a s tímto se stýkám poměrně často ať už u sebe, nebo u spolupracovníků…jedním slovem - HNUS! A Přesně, jak píšete: taky bych nechtěla, aby měla zaměstnavatelka problémy, taky bych přemýšlela stejně - ještě před měsícem…ovšem ne už tak teď. Po dlouhé době jsem došla k závěru, že hodní lidi, kteří nechtějí škodit, si prostě zásadně všechno odserou, a ještě jsou nakonec ti špatní. Já na Vašem místě bych na ten pracák zašla a klidně řekla, kvůli čeho jsem dostala výpověď, a klidně bych řekla i to, že se snažila vyhrožovat mi výpovědí na paragraf! (v žádném případě nepodepisovat, potáhlo by se to s Vámi) Protože když narazí teď, příště si třeba tolik nedovolí k jiným zaměstnancům…když jí to projde, udělá to s chutí znova! Věřte tomu, že pokud jste pracovitá - což nepochybně jste, podle toho, co píšete, tak si tu práci vždycky najdete…není to tak hrozné, pokud nepohrdnete žádnou prací a vezmete, co se Vám naskytne…nemusíte se ponižovat a doprošovat…at se pěkně ukáže, na čí straně je vina…přeji pevné nervy a hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
19784
8.11.13 08:09

Tolik zmatků pohromadě jsem už dlouho nečetl.

Výpověď dohodou je nesmysl. Nic takového neexistuje.
Okamžitá výpověď je také nesmysl. Nic takového neexistuje.
Pracovní poměr může být ukončen:

• výpovědí (ze strany zaměstnance, nebo zaměstnavatele)
  • dohodou
  • okamžitým zrušením (ze strany zaměstnavatele podle par. 55 ZP, ze strany zaměstnance podle par. 56 ZP).

V tomto případě bych doporučoval hledat alternativního zaměstnavatele a až ho najdete, dát výpověď a jít na lepší.

A obecně: Ujasni si, čeho chceš dosáhnout, ujasnisi (a prostuduj v ZP anebo se poraď s právníkem) jaké ti k tvým cílům dává ZP možnosti a pak teprve jednej.

Pokud podepíšeš něco ukvapeně, leda si naděláš do galošů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat