Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj vsem,
poridila jsem si nove dioptricke obruby RayBan, do kterych mi zasadili vyhotovena dioptricka skla. Bohuzel jsem doma hned zjistila, ze na obrube je „nerovny“ povrch, jakoby vetsi nanos laku, prelakovane misto/vystupek? Kaz ac maly mi vadi.Je toto duvod k reklamaci?
Uz jednou jsem mela bryle, ktere mely skrablou obrubu, coz pry vznikne nekdy pri zasazovani dioptrii. Pocitam, ze tedy i toto mohlo vzniknout timto zpusobem?(Asi se plast nahriva pri osazovani?) ![]()
Manžel vyreklamoval brýle po roce a půl napraskla mu obruba
tuším eiffel optic a vyměnily mu nové obruby. Stejný typ jen přendali skla (plasty.
Ja mam na to pech. Vymenili mi pred par dny nepadnouci model za tyto nove, jelikoz mi sedi lepe. A ted toto ![]()
Premyslim, zda se jit opet dohadovat.Vim,jak to dnes chodi s reklamacemi (kaz je maly, neni moc videt, apod.)
Jak se vlastne osazuji skla do plastovych obrub?
Tuším, že obruba byla kupovaná přes internet, co? Obecně to bývá problém. Nechci říct, že všechny značkové obruby prodávané přes internet jsou plagiáty, ale zrovna u brýlí RayBan to bývá 50/50.
Druhá stránka věci je, že u RayBanů (a nejen u nich) údajně existují 3 jakosti. Pro evropský trh je určena jakost A (nejvyšší), jakost C by měla být pro Ásii (a internetoví prodejci společně s velkými řetězci ji samozřejmě skupují kvůli lepší ceně ve velkém). Byla to odpověď výrobce na mou otázku, proč mi nesedí do obruby objednaný náhradní díl. ![]()
Takže jestli se jedná o obrubu z internetu, na optika bych to neházela. Pokud by náhodou obrubu při nasazování přehřál, v místě by vznikly bublinky a ne jen nerovný povrch.
Nn, obruba byla kupovaná přes kamennou prodejnu/tedy mají samozřejmě i eshop. Konkrétně cockyeshop.cz
Takže myslíte, že nárok na výměnu za jiný kus mám? Napíšu Vám SZ.
Dá se prosím nějak zjistit, které prodejny nabízejí v Praze originální výrobky Ray Ban?
Našla jsem jen toto https://www.ray-ban.com/…tore-locator ![]()